You are currently viewing Αλεκάν
Αλεκαν-sincity.gr

Αλεκάν

Ο Δακτυλίδης Αλέξανδρος aka Αλεκαν, ζει στο Ίλιον Αττικής και ασχολείται με το hiphop. Το χόμπι του είναι η μουσική, αλλά είναι κυρίως το lifestyle και όλη του η ζωή, όπως μας ανέφερε. Η καθημερινότητά του είναι δουλειά, σπίτι, ηχογράφηση αν κάτσει με παρέα ή με τη Feny. Δουλεύει οικοδομή τα τελευταία 10-12 χρόνια.


Όλα περνάνε – Αλεκάν x Άυλος

Μεγάλωσα δύσκολα, αλλά αυτή η δυσκολία σαν οικογένεια μας έκανε να γνωρίσουμε την αληθινή αγάπη της οικογένειας, το πως είναι να πονάς τους ανθρώπους σου και επίσης προσωπικά με έκανε λίγο πιο ευαίσθητο στο να καταλαβαίνω και να συμπονώ και τους υπόλοιπους ανθρώπους λίγο παραπάνω.


Αλεκάν

– Πώς εμπνεύστηκες το καλλιτεχνικό σου όνομα?

– Ανά τα χρόνια έχω αλλάξει πολλά ψευδώνυμα, όπως και περιοχές που εμένα όσο μεγάλωνα. Τα ψευδώνυμα μου τα έβγαζαν συνήθως φίλοι, κυρίως προέρχονταν από το πώς με χαρακτήριζαν πάνω στο μικρόφωνο. Το πρώτο ήταν μικρός mc, διότι έκανα πολύ freestyle και συνήθως παρέα με μεγαλύτερα από εμένα άτομα και έλεγαν “κοίτα πώς χώνει ο μικρός” και έτσι έμεινε. Αργότερα έκατσε το θηρευτής, που με φώναζε ο Διαχρονικός λέγοντας ότι “θερίζεις τους MCs”. Μετά ήρθε το απειλητικός πιτσιρικάς – Άλφα πιτσιρικάς – Άλφα και στο τέλος έμεινε το Αλεκάν, που με φώναζε ο Μαύρος πάνθηρας και το κράτησα μέχρι και σήμερα, το οποίο προέρχεται από το όνομα μου.


Η ιστορία θα δείξει – Αλεκάν x ΔΠΘ

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και συγκεκριμένα με το hiphop? Ποιο ήταν το έναυσμα?

– Όσο για το ραπ, ξεκίνησα το 2006 με freestyle και στη συνέχεια ηχογράφησα τα πρώτα κομμάτια. Το έναυσμα ήταν μια κασέτα του πατέρα μου, του mc hammer, τα ακούσματα μου από εξωτερικό, 50cent, Eminem και άλλοι στην αρχή. Μου άρεσε πολύ ο Ρυθμός αυτής της μουσικής και έψαχνα να δω τι υπάρχει στην Ελλάδα, έτσι ανακάλυψα πολλά συγκροτήματα όπως ΖΝ, TXC, FFC, Going through..και έτσι μπήκα στην κουλτούρα.


Αλεκάν

Συνεργασίες που έχεις κάνει μέχρι σήμερα? Και λίγα λόγια για την αγαπημένη σου συνεργασία… εφόσον υπάρχει.

“Συνεργασίες έχω κάνει με πολλούς στον χώρο του hip hop, όπως είναι η Feny (που είναι και η γυναίκα μου), ο Διαχρονικός, the L.O.S. , Ελίτα Κλίκα, Ίωση, Wolves, ΔΠΘ, Άυλος, Λόγος Τιμής, Περιθώριο, CTB, Logio, mr Bonzo, BiGi, Κόλπο, Obnoxious Kas, Mind the Rap, Lobo, Διπλή Προσωπικότης, Μαύρος πάνθηρας και πολλοί άλλοι που δεν μου έρχονται τώρα, αλλά αν ξέχασα κάποιον στέλνω την αγάπη μου. Δεν υπάρχει αγαπημένη συνεργασία, για να αποφασίσouμε με κάποιον κάποτε να κάνουμε ένα κομμάτι, σημαίνει ότι, τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον, κάτι μας συνέδεε.”


Μπες στα μάτια μου – Αλεκάν

– Μελλοντικές συνεργασίες που έχεις σχεδιάσει ή θα ήθελες να κάνεις?

– Συνήθως δε σχεδιάζω κάτι, συνεργασίες κάνω μόνο με κάποιον που ταιριάζουν τα χνωτα μας και η ιδεολογία μας, οπότε δεν υπάρχει πλάνο για κάτι συγκεκριμένο μελλοντικά, πάμε όπως μας πάει η μουσική.


Αλεκάν

Έχεις συμμετάσχει σε lives ?

“Έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλά lives, έχω χάσει το μέτρημα, αλλά έχω παίξει και στην Αθήνα και επαρχία και στην συμπρωτεύουσα.”


Η σπίθα στη φωτιά – Αλεκάν x ΊΖΩ

– Τι σε ενοχλεί τη σημερινή εποχή, κοινωνικά αλλά και στη μουσική?

– Κοινωνικά με ενοχλεί ο ρατσισμός, το ότι δεν υπάρχει ένωση. Είμαι γενικά κατά της παγκοσμιοποίησης στην κακή πλευρά της. Όσον αφορά την μουσική, με ενοχλεί το οτιδήποτε δεν βγάζει νόημα και δεν έχει κάτι να δώσει στιχουργικά. Στον ήχο πάλι, μου αρέσει να με γεμίζει αυτό που ακούω, ασχέτως το είδος της μουσικής, μπορώ να ακούσω τα πάντα.


Αλεκάν

About sin..?

“Έχω κάνει λάθη, όπως είναι ότι δεν τελείωσα το σχολείο και αυτό επηρεάζει και το επαγγελματικό κομμάτι.”


Κοίτα – Αλεκάν x Feny

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΚΆΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ART’S NETWORK ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ. ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΊΖΟΥΝ ΠΟΛΛΆ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ LIVES ΣΥΝΤΟΜΑ. ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ !!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.


Αφήστε μια απάντηση