Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου

Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου-sincity.gr Art 's Network  Paint

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1953. Λόγω εργασίας του πατέρα μου έζησα σε Θράκη και Χαλκιδική για 14 χρόνια ως να καταλήξουμε πάλι στην Θεσσαλονίκη.

Το 1970 αναγνωρίζομαι ως ζωγράφος, φεύγω για Γερμανία όπου με δέχονται για κοστούμι θεάτρου στην Φρανκφούρτη, περνώ τις εξετάσεις σε σχολή μοντελίστ στην ίδια πόλη, δεν συνεχίζω όμως λόγω σημαντικών ανατροπών της ζωής μου.


Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου

Παίρνω μαθήματα ακόμη και από ζωγράφους του δρόμου, από κριτικούς και ιστορικούς Τέχνης μέσα σε μουσεία σε Γερμανία και Γαλλία.

Το 1975 το Ελληνικό Προξενείο Φρανκφούρτης ανοίγει για πρώτη φορά τους χώρους του σε ατομική έκθεση για να φιλοξενήσει τα έργα μου. Κάνω κάποιες επαγγελματικές σχολές και επιστρέφω στην Θεσσαλονίκη οριστικά το 1977, με πολύυυυυ γεμάτες βαλίτσες….


Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου

( Για την προσωπική μου ζωή δεν θα μιλήσω, ούτε και για την αρνητική πλευρά που έζησα. Μόνο τις λύσεις θέλω να μεταφέρω και όσα στοιχεία μπορούν να σας φανούν χρήσιμαγια να χτίσετε το δικό σας ιερό μονοπάτι).

Δασκάλα ζωγραφικής για παιδιά 1979- 1981 σε ιδιωτικό σχολείο της πόλης μας. Σχολή performance το 1982 σε συνεργασία με την Γερμανίδα Ριχμόντις Ντάλκε.


Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου

Εκθέσεις ατομικές, συμμετοχή μου σε ομαδικές, δρώμενα με μουσική- χορό- λόγο- ζωγραφική, έρευνες, σεμινάρια, δημόσιες ομιλίες, μελέτες… η Τέχνη μου γίνεται για μένα το μέσον κι όχι αυτοσκοπός.

Από το 1986 αρχίζω να αποτυπώνω την εσωτερική μου διαδρομή και εξέλιξη πια στα έργα μου τα οποία παίρνουν τον δρόμο της δημιουργίας. To 2000 ανοίγει τμήμα ζωγράφων στο Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας για να με… βάλουν μέσα.


Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου

To 2008 σε παράρτημα Αμερικάνικου Ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών και Γιουγκιανής Ψυχολογίας παίρνω ακόμη ένα ‘’χαρτί’’ και καλούμε να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Αμερική όπου βέβαια δεν πηγαίνω γιατί έχω βρει τον ‘’δρόμο’’ μου εδώ και μάλιστα μέσα στην πόλη μου όπως ήταν ένας βασικός στόχος μου από χρόνια πριν.

Οι Εσωτερικές Σχολές σε φυσικό αλλά και αόρατο επίπεδο μου δίνουν γνώση και σημαντική βοήθεια τόσο στο καθάρισμα του ‘’καναλιού’’ μου ώστε να καταφέρω την προσωπική βιωμένη Γνώση μου, όσο και στο να πάρει η ζωγραφική μου την θέση της στην φροντίδα θεραπείας και ανάστασης ανθρώπων, λαών, φύσης!


Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου

Από το 1991 καλούμε να αρχίσω να προσφέρω την προσωπική μου κατανόηση σε ατομικές συναντήσεις και σεμινάρια. Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να εξελίσσομαι και ως πνευματική δασκάλα, όπως με ονομάζουν.

Κάποια στιγμή όλη αυτή η προσωπική βιωμένη Γνώση μου ‘’μπαίνει’’ μέσα στο σύμβολο μιάς ‘’μικρής λείας λευκής πέτρας’’!


Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου

Το 2016 παρουσιάζω στοιχεία όλης αυτής της διαδρομής μέσα σε ένα βιβλίο πλέον με τον τίτλο: ‘’ Η Μικρή Λευκή Πέτρα και…’’. Με την ματιά της ζωγράφου πάντα, δίνω στοιχεία για τον τίτλο που διάλεξα, της συγκριτικής μελέτης μου μεταξύ Ελλήνων και Ινδιάνων της φυλής Λακότα (Β.Αμερικής). Tα είδη των επιπέδων των ονείρων και ποια η σχέση τους με τα επίπεδα έμπνευσης, ιδεών και Ιδεών και πώς να πηγαινοερχόμαστε σε αυτά συνειδητά. Ακόμη κάποια στοιχεία περί διαφοράς Οδηγού και Φύλακα Αγγέλου κλπ τέτοια.Το 2017 καταγράφω και ασκήσεις για την δική σας εξάσκησης στο βιβλίο: ‘’Τα 12 ίχνη της μικρής λείας λευκής πέτρας’’.

Το 2018, γίνεται και η καταγραφή στοιχείων για τους ζωγράφους που θέλουν να περπατήσουν στην Νέα Εποχή αλλά και για κάθε άλλο που θα ήθελε να ζήσει ως Καλλιτέχνης της Ζωής στο βιβλίο :’’Η Ζωγραφική στην Υπηρεσία της Εξέλιξης’’.


Η Ζωγραφική στην Υπηρεσία της Εξέλιξης

Έργα μου υπάρχουν σε ατομικές συλλογές και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ελβετία, ΗΠΑ, Καναδά, Ινδία, Αίγυπτο, Λίβανο.

Από τις μεγαλύτερες διακρίσεις μου θεωρώ αυτή που μου ζητήθηκε από Λακότα να ζωγραφίσω έναν αρχηγό τους κι έχω τις ευχές της φυλής τους. Επίσης όταν ομάδα θεραπευτών Ινδιάνων της Β.Αμερικής όταν μου έγραψαν πως ο τρόπος που τους ζωγραφίζω αποδεικνύει πως όλοι έχουμε τον ίδιο Θεό. Τέλος όταν εδώ και 3-4 χρόνια μου ζητούν κάποια έργα μου να τα κάνουν αφίσες για έμπνευση και ψυχική ανάταση ανθρώπων που υποφέρουν.


Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου

Και συνεχίζω…..!

Ας είναι η Αγάπη μου στοιχείο στην Ασπίδα σας.

Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου ΜικρόΜαύροΦτερό

1 Comment

Leave a reply