You are currently viewing Αλέξανδρος Κατηγούδης aka al3X!
al3X!-sincity.gr

Αλέξανδρος Κατηγούδης aka al3X!

Ο Αλέξανδρος Κατηγούδης aka al3X! γεννήθηκε το 1981 στο Houston, Texas, πλέον ζει στην Αθήνα και ασχολείται με τη ζωγραφική.


al3X!

Όταν δεν εργάζεται ζωγραφίζει και οργανώνει με τον συνέταιρο του το επόμενο project τους. Βρίσκονται σε αναζήτηση χωρίου εδώ και αρκετούς μήνες και μας υπόσχεται κάτι πολύ ιδιαίτερο και καινοτόμο.


al3X!

– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη Ζωγραφική και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε;

– Τέλη της δεκαετίας του 80 ο δάσκαλος μου στο δημοτικό διοργανώνει μαθήματα ζωγραφικής και με μεγάλη χαρά τα παρακολουθώ. Μεγαλώνοντας ασχολήθηκα με το graffiti.

– Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία κάποιου έργου σου, συνήθως;

– Τα κοινωνικά και τα ανθρωπιστικά ζητήματα θα τα βρείτε πολλές φορές να πρωταγωνιστούν στους πίνακες μου.


al3X!

Εκθέσεις που έχεις κάνει μέχρι σήμερα εντός και εκτός Ελλάδας;

Εντός Ελλάδας: #NotAlone @ The Project Gallery (2021). Athens Open Art @ Art Number 23 Gallery (2021). Pop Up Show @ Marika Athens (2021). Abstr-act @ Art Appel Gallery (2021). Overlooking The Sea @ Giannis Galatis Beach House (2021). Spirit White And Blue @ Athens War Museum (2021). Time And Tide @ Gallerya 118 (2021). Campaign Magazine #NotAlone Vol.1 Issue 1 (2021). The Home Show: Past, Present, Future @ Barrett, Athens Greece (2020-2021). Paros: Aegean Blue, Paros Greece (2020). The Inside Body, Online Exhibition (2020). Stellar Cutz Barbershop & Art Gallery, Wynwood Florida (2020). Sculpted Studios, Wynwood Florida (2019-2020). Art Basel, Miami Florida (2019). Art Basel, Miami Florida (2018). Εκτός Ελλάδας: Stellar Cutz Barbershop & Art Gallery, Wynwood Florida (2020). Sculpted Studios, Wynwood Florida (2019-2020). Art Basel, Miami Florida (2019). Art Basel, Miami Florida (2018).


al3X!

– Πιστεύεις ένας εικαστικός καλλιτέχνης θα μπορούσε να συντηρηθεί οικονομικά μόνο από την Τέχνη του;

– Στην Ελλάδα δύσκολο. Δεν υπάρχει εκπομπή στην τηλεόραση πλέον που να ασχολείται με τις τέχνες. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Οπότε, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε 4-5 πολυδιαφημισμένους που έχουν καταφέρει και συντηρούνται από τη δουλειά τους και μαζεύουν τους χορηγούς. Δεν θέλω να εστιάσουμε στο «πολυδιαφημισμένους», θέλω να εστιάσουμε στο γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ευκαιρία σε νέα παιδιά να προσπαθήσουν.


al3X!

Τι σε ενοχλεί περισσότερο τη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν, με τη στάση σου και το έργο σου;

“Με ενοχλεί που χάνεται η ηθική. Αξίες και ιδανικά τείνουν στη σημερινή εποχή να αμφισβητούνται ως και αποκαθηλώνονται χωρίς να αντικαθίστανται από υγιείς αντιπροτάσεις. Επίσης ο άνθρωπος χάνει θεμελιώδη στοιχεία της προσωπικότητάς του. Αποξενώνεται από τον εαυτό του, τους άλλους, την εργασία, τη φύση. Γινόμαστε αντικοινωνικοί ο σύγχρονος άνθρωπος ενδιαφέρεται για το «εγώ» και όχι για το «εμείς». Υπάρχει πολύ βία γύρω μας και ο άνθρωπος είναι το μέσο για να καταφέρουμε κάτι. Να μιλήσω για φανατισμό; έλλειψη παιδείας; χειραγώγηση της μάζας; καταναλωτισμό; ανεργία; ναρκωτικά; δεν θα σταματήσω ποτέ… γι αυτό ας βάλουμε μια τελεία.”


al3X!

– Τι θα συμβούλευες έναν νέο καλλιτέχνη που θα ήθελε να ασχοληθεί με την Τέχνη σου?

– Καλό θα ήταν να ακούει και να τον/την ακούνε. Να πειραματιστεί χωρίς να φοβηθεί τα λάθη ή την εξέλιξη. Προτείνω να ακούσει την ηλεκτρολόγο, τον τραπεζικό και άλλους, όχι μόνο τους ανθρώπους των «Τεχνών».


al3X!

Θα τον βρούμε στο INSTAGRAM ΕΔΩ και στο SITE ΕΔΩ!!


ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ al3X! ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ARTS NETWORK-PAINT. ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, “ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟ” ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Αφήστε μια απάντηση