Νεκτάριος Μπέσης

Μπέσης Νεκτάριος- sincity.gr Art 's Network  Writers

Ο Μπέσης Νεκτάριος γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Αίγινα. Πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εργάζεται στο Διεθνές συμβούλιο χορού και οι δραστηριότητες που τον ευχαριστούν είναι πολλές… όπως οι εξορμήσεις στην φύση και η μουσική, απλά δυστυχώς, δεν υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος για αυτές.


Νεκτάριος Μπέσης

Ξεκίνησε να γράφει πριν από πολλά χρόνια, αλλά το 2008 του δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά να δημοσιεύσει κάποιο ποίημα του, σε ένα περιοδικό και απο τότε τον βρίσκουμε μέσα από πολλές δράσεις του. Έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία, ποιήματά του και μικρά διηγήματα που έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες ανθολογίες, περιοδικά ποίησης και εφημερίδες. Ο “Φύλακας Των Ανθισμένων Δέντρων“, μόλις κυκλοφόρησε και είναι η τρίτη ποιητική  του συλλογή, από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το τελευταίο του βιβλίο το έγραψε εμπνευσμένος από τη φύση, την πόλη, τον έρωτα, τις εικόνες της καθημερινότητες και γενικά εικόνες φανταστικές.


Ορχήστρα του δάσους – Ποιητική συλλογή


Νεκτάριος Μπέσης – Ορχήστρα του δάσους (click photo)

Νεκτάριος Μπέσης Ορχήστρα του δάσους

– Τι σε ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις από αυτήν, με τη στάση σου και το έργο σου?

– Προσπαθώ να αποφεύγω ότι με ενοχλεί, η αποστασιοποίηση είναι για εμένα ίσως, ένας τρόπος άμυνας.


Καταστρέφοντας τα χρώματα της νύχτας – Ποιητική συλλογή


Νεκτάριος Μπέσης – Καταστρέφοντας τα χρώματα της νύχτας (click photo)

Νεκτάριος Μπέσης – Καταστρέφοντας τα χρώματα της νύχτας

About Sin?

Σίγουρα θα έκανα πάλι τα ίδια, γιατί οι επιλογές ενός ανθρώπου δεν είναι τυχαίες, απλά ελπίζω να  διακινδύνευα περισσότερο, να αφηνόμουν περισσότερο, ώστε να γνώριζα περισσότερα από τον κόσμο.


Ο φύλακας των Ανθισμένων δέντρων – Ποιητική συλλογή


Νεκτάριος Μπέσης – Ο φύλακας των Ανθισμένων δέντρων (click photo)

Μια  ποιητική συλλογή για τους παράξενους χειμώνες με τα σκονισμένα  λουλούδια, τις καχυποψίες και τις αμφιβολίες. Για το αέναο παιχνίδισμα  της ζωής, για την αγάπη και τον έρωτα, για τον φόβο αλλά και για την  θλίψη. Δελεαστικές εναλλαγές ανάμεσα στη φθορά και την αναγέννηση του  χρόνου που δεν υπάρχει, ίσως και να μην υπήρξε ποτέ……Συναισθησιακές  διαδρομές μνήμης και λήθης, κάτω από τον μεταχειρισμένο ουρανό. Άχρονος μαγικός ρεαλισμός που ανοίγει το παράθυρο του φωτός μέσα από το  εσωτερικό σκοτάδι. Ποιήματα που κοιμούνται ήσυχα, κάτω από τα αστέρια,  που κρέμονται από ψηλά…”… Απόστολος Ελεφάντης.


Νεκτάριος Μπέσης – Ο φύλακας των Ανθισμένων δέντρων

Τα σημεία που θα βρούμε “δουλειές” του και τον ίδιο…είναι πολλά: ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ, ΜΟΝΟΚΛ, PERIOU, logografis, fractalart, frear, ΑΤΕΧΝΩΣ και άλλα πολλά!!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΜΠΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ART’S NETWORK-WRITERS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ “ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ. ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΤΆΞΙΔΗ Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗ “Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ” ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.


Leave a reply