You are currently viewing Captain Crook

Captain Crook

Ο Αλέξανδρος aka Captain Crook γεννήθηκε το 2000 στο Βύρωνα όπου και ζει μέχρι και σήμερα. Το καλλιτεχνικό του προέκυψε, επειδή από πολύ μικρή ηλικία έπαιζε ποδόσφαιρο σε κάποιες ομάδες. Υπήρξε, λοιπόν, μία περίοδος που στην ομάδα του είχε το περιβραχιόνιο και ήταν ο αρχηγός.


Captain Crook

Άρχισαν όλοι σιγά-σιγά να τον φωνάζουν “Captain” και έτσι… κόλλησε. Αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει και σαν καλλιτεχνικό γιατί είναι μία έννοια που ταιριάζει με τον χαρακτήρα του. Το “Crook” ήρθε αργότερα σαν πρόταση ενός φίλου. Του άρεσε γιατί ένιωσε πως έτσι το συμπληρώνει .


Captain Crook – Μην Τους Ακούς (Official Video Clip)


– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την Τέχνη σου και ποιό ήταν το έναυσμα.

– Με τη μουσική μου άρχισα να ασχολούμαι στο Γυμνάσιο. Από πιο μικρός ακόμα είχα ήδη μια συμπάθεια στην hip-hop μουσική, κυρίως μέσα από βιντεοπαιχνίδια και ταινίες που έβλεπα. Η συμπάθεια αυτή εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε έρωτα και αγάπη. Έψαξα, άκουσα, είδα, και ό,τι βρήκα μου άρεσε πολύ. Είμαι τύπος που όταν βλέπει κάτι και του αρέσει πολύ θέλει να το δοκιμάζει και ο ίδιος. Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. Έτσι και με τη μουσική. Στο Γυμνάσιο, λοιπόν, ξεκίνησα με τον στίχο και το rap και μάζευα τα χρήματα που μου έδιναν οι δικοί μου για το κυλικείο για να αγοράσω την πρώτη μου κονσόλα.


Captain Crook

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ..

Μέχρι πρόσφατα ήμουν το ένα μισό των “Byron Maniacs”. Βγάλαμε ένα άλμπουμ μαζί, κάποια διάσπαρτα singles, παίξαμε σε πολλά lives και festivals, συνεργαστήκαμε με αρκετό κόσμο. Χαρακτηριστικά ονόματα είναι ο JK One, οι 73-40 (πρώην Ν.Σ.), ο Incognito Da Boombreakah, o Golero, o Mr. Vertical και συγγνώμη αν ξεχνάω κάποιους (που σίγουρα ξεχνάω). Τον Οκτώβριο του ‘19 κυκλοφόρησα το mixtape μου “Captain Crook Vol.1” και έκτοτε ξεκίνησα την solo πορεία μου. Νέα μουσική έχει ανέβει στο κανάλι μου “CaptainCrookOfficial” και είναι διαθέσιμη σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα. Τελευταία και πιο πρόσφατη δουλειά μου είναι το νέο single σε συνεργασία με τον Presence Music “Μουσική Για Hustlers”.


Captain Crook X Presence Music – Μουσική Για Hustlers (Official Music Video)

– Μελλοντικές συνεργασίες που θα ήθελες?

– Είναι στα σκαριά μία συνεργασία με Gang Run, κάτι για το οποίο ανυπομονώ. Τους πάω πολύ και γουστάρω φουλ τη μουσική τους. Νομίζω τα γούστα μας είναι πολύ κοντά. Από ‘κει και πέρα σίγουρα υπάρχουν κάποια ονόματα από την ελληνική σκηνή με τα οποία θα ήθελα να συνεργαστώ στο μέλλον και το προσπαθώ. Πάντως, σαν όνειρο, σαν μέγιστη φιλοδοξία θα ήθελα να συνεργαστώ με κάποιον Αμερικάνο, από αυτούς που ακούω και θαυμάζω τόσα χρόνια. Απέχουμε, βέβαια, πολύ ακόμα από κάτι τέτοιο.


Captain Crook

Kάποια ιστορία πίσω από κάποιο κομμάτι που θυμάσαι μέχρι σήμερα και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας?

“Νομίζω από το πιο πρόσφατο κομμάτι, το “Moυσική Για Hustlers”. Είχα τσεκάρει μια δουλειά του Presence Music. Είναι παραγωγός με βάση στην Ολλανδία που συνεργάζεται με rapers, από όλη την Ευρώπη. Του έστειλα, λοιπόν, κι εγώ μια δουλειά μου να τσεκάρει. Μην στα πολυλογώ, συζητήσαμε αρκετά, μετά από λίγες ώρες μου έστειλε beats να τσεκάρω, το ίδιο βράδυ έγραψα το κομμάτι και το επόμενο μεσημέρι του το έστειλα πίσω ηχογραφημένο. Σε λιγότερο από 24 ώρες ήταν τελειωμένη υπόθεση. Μου αρέσει σαν ιστορία γιατί δείχνει πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να δημιουργήσουν κάτι… δύο άνθρωποι όταν έχουν την ίδια θέληση και ενέργεια. Εν τω μεταξύ ήταν να γυρίσουμε το βίντεο στο Άμστερνταμ αλλά λόγω των υγειονομικών συνθηκών δεν ευδοκίμησε η φάση.”


Captain Crook – Στον Ύπνο (Music Video)

– Πώς βλέπεις την κοινωνία σήμερα και τί σε ενοχλεί περισσότερο από αυτά που συμβαίνουν?

– Nομίζω ότι σαν κοινωνία έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε αρκετά.
Πέρα από τα κλασσικά, ότι οι άνθρωποι πια είναι πολύ απόμακροι, ειδικά εκεί που μένω βλέπω πολλή τρέλα και πολλή βία, συνήθως χωρίς προφανή και σοβαρό λόγο. Και δε νομίζω ότι φταίει η πανδημία, όπως πολλοί θέλουν να λένε. Δηλαδή, δε νομίζω πως αυτοί οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονταν το ίδιο aν ζούσαν πχ. στη Γλυφάδα με 2.000€ μηνιαίο εισόδημα, σίγουρα όχι στον ίδιο βαθμό. Όταν μπαίνει στη μέση το ένστικτο της επιβίωσης το μυαλό θολώνει.

– Όσο για τη μουσική έχει γίνει πολύ εύκολα προσβάσιμη. Καλό γιατί
δίνει ευκαιρίες, κακό γιατί υπάρχει υπερβολική πληροφορία για τον ακροατή με αποτέλεσμα πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες να μένουν στην αφάνεια, χειρότερο γιατί δίνεται πάτημα σε πολύ άσχημους χαρακτήρες να εμπλακούν. Άτομα, δηλαδή, που εκμεταλλεύονται τη μουσική καθαρά κερδοσκοπικά.


Captain Crook

Τι κάνεις εσύ για να τα αλλάξεις όλα αυτά, τί θα πρότεινες στους άλλους να κάνουν κατά την άποψή σου?

Για το κοινωνικό σκέλος για να είμαι ειλικρινής δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που μπορεί κάποιος να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό που εγώ κάνω είναι να κοιτάω πρώτα τον εαυτό μου. Αυτό νομίζω πρέπει να κάνουμε. Να κοιτάζουμε πρώτα τη συμπεριφορά μας, τί κάνουμε εμείς, πώς μπορούμε να βελτιωθούμε, και θέλω να πιστεύω ότι αλυσιδωτά αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών κοινωνικών προβλημάτων. Όσον αφορά το μουσικό σκέλος το μόνο που έχω να πω είναι ο κόσμος να στηρίζει τη μουσική και τους καλλιτέχνες που γουστάρει. Είναι πολύ σημαντικό.


https://www.instagram.com/p/CPLEwiNAYKA/?utm_medium=copy_link

– Τί ετοιμάζεις στο άμεσο μέλλον και με ποιους?

– Όπως είπα και νωρίτερα, ετοιμάζουμε μία συνεργασία με τους Gang Run. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει. Ετοιμάζω 1-2 ακόμα singles, το ένα ευελπιστώ να γίνει και βίντεο κλιπ, και θα ήθελα το 2022 να μπω σε mode άλμπουμ.


Captain Crook

About Sin…?

Κοίταξε, σπάνια μετανιώνω για κάτι που έχω κάνει ή για κάτι που έχει γίνει. Θεωρώ ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και την κατάλληλη στιγμή. Αλλά αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο και να αλλάξω κάποια πράγματα θα έβαζα τον εαυτό μου πάνω από κάποιους ανθρώπους και κάποιες καταστάσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ aka CAPTAIN CROOK ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ART’S NETWORK-MUSIC ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ… ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ!!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Αφήστε μια απάντηση