Δημήτρης Τσουκάλης

Δημήτρης Τσουκάλης-sincity.gr Art 's Network  Writers

Ο Δημήτρης Τσουκάλης γεννήθηκε και ζει στο Βόλο. Εργάζεται εδώ και 12 χρόνια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων. Είναι συγγραφέας και τα χόμπι του είναι το ψαροντούφεκο, η πυγμαχία, η κιθάρα, η μουσική και τα ταξίδια.


What about Writing?

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη συγγραφή και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε (η πρώτη σου επαφή/το έναυσμα)

– Τον τελευταίο χρόνο, μου γεννήθηκε η επιθυμία να μεταδώσω τις γνώσεις και εμπειρίες που απέκτησα από τις σπουδές και τα χρόνια κλινικής εργασίας μου στην ψυχολογία των εφήβων, σε κατανοητή και συμπιεσμένη μορφή που κρατάει μόνο την ουσία, με τον σκοπό οι αναγνώστες των βιβλίων μου να αποκτήσουν εύκολα με κριτική ματιά, την ουσία από όλες τις θεωρίες της ψυχολογίας των εφήβων που υπάρχουν στον κόσμο. Έτσι γεννήθηκε το βιβλίο «Ψυχολογικές θεωρίες της εφηβείας», το οποίο αποτελεί ένα συνοπτικό, ευκολοδιάβαστο και αμιγώς ουσιώδες εγχειρίδιο που με κριτική σκέψη μυεί τον αναγνώστη σε όλες τις γνώσεις που χρειάζεται στην εργασία του με εφήβους, για να τους κατανοήσει και να τους βοηθήσει το μέγιστο δυνατόν.


-Το δεύτερο βιβλίο μου «Η ψυχική ανθεκτικότητα των ανηλίκων προσφύγων και των επαγγελματιών που τους φροντίζουν (φροντιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διερμηνείς)» είναι εμποτισμένο με την ουσία των ετών εργασίας μου, τα λάθη και τα σωστά που έκανα και είδα στην εργασία καθώς εργαζόμουν με ανήλικους πρόσφυγες, τα οποία εκείνη την περίοδο μου άλλαξαν την ζωή. Ο σκοπός μου φτιάχνοντας αυτό το βιβλίο, είναι να επιμορφώσω, να ενθαρρύνω, να ετοιμάσω, να ενδυναμώσω και να κατευθύνω όλους όσους εργάζονται με πρόσφυγες, για όλες τις εργασιακές και προσωπικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν όσο εργάζονται σε αυτή την δουλειά. Ο τελικός σκοπός του βιβλίου είναι οι εργαζόμενοι να αναγνωρίζουν σωστά και λάθη πολύ γρήγορα, να μπορούν να αντλούν ικανοποίηση από την εργασία τους και να ελαχιστοποιηθεί ο φόρτος που μπορεί να έχει η εργασία τους στην προσωπική ζωή τους. Αυτό το βιβλίο, είναι μια πυξίδα που βοηθάει τον αναγνώστη να πλεύσει με ασφάλεια στα άγνωστα νερά της φροντίδας εφήβων οι οποίοι έρχονται με η χωρίς την θέληση τους σε ξένη χώρα ολοκληρωτικά διαφορετική σε θρησκευτικό και πολιτισμικό πλαίσιο αξιών από την δική τους, έχοντας βιώσει ακραίες αντιξοότητες (πόλεμος, ορφάνια, κακοποίηση κλπ.) και αναζητούν ένα λιμάνι να ξεκουραστούν και να βρουν ελπίδα.

Δημήτρης Τσουκάλης – Η ψυχική ανθεκτικότητα των ανηλίκων προσφύγων και των επαγγελματιών που τους φροντίζουν (φροντιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διερμηνείς)

Τα δύο παραπάνω βιβλία μου είναι ιδανικά αλληλοσυμπληρωμένα για όσους αναγνώστες θέλουν να κατανοήσουν και να βοηθήσουν εφήβους που έρχονται από όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου, με όλες τις διαφορετικές κουλτούρες και αξίες του κόσμου αυτού. Επιπρόσθετα, να βοηθήσουν τον εαυτό τους.


Τι σε ενέπνευσε στη συγγραφή του βιβλίου σου?

Εργάζομαι 12 χρόνια ως ψυχολόγος παιδιών και ενηλίκων ιδιωτικά στον Βόλο και ταυτόχρονα εργάστηκα για μερικά χρόνια ως ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής ανηλίκων προσφύγων που έρχονται από εμπόλεμες και δοκιμαζόμενες χώρες. Σε αυτή την εργασία γνώρισα εφήβους έχουν βιώσει ακραίες αντιξοότητες και προέρχονται από όλα τα θρησκευτικά και πολιτισμικά πλαίσια που υπάρχουν στην γη. Είδα ομοιότητες και διαφορές μεταξύ όλων των εφήβων αυτών αλλά και όλων των επαγγελματιών φροντιστών τους. Είδα πως όλοι στο βάθος της ψυχής μας είμαστε ίσοι άνθρωποι που ζητάμε την αγάπη, είτε με στρεβλωμένο τρόπο (μέσω της ψυχοπαθολογίας) είτε με σωστό τρόπο. Έμαθα από τα λάθη και τα σωστά μου και αποφάσισα να ενσταλάξω την εμπειρία και τις γνώσεις μου ως εύκολες και συνοπτικές κατευθύνσεις σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για την ψυχολογία όλων των εφήβων του κόσμου, αλλά και του εαυτού τους όσο εργάζονται με εφήβους.


Only LOVE

What bothers you?

– Με ενοχλεί το ότι ζούμε στην εποχή της υπερβολικής διάχυσης ψευδών, περίπλοκων, αντικρουόμενων και μπερδεμένων πληροφοριών, τα οποία δημιουργούν σύγχυση και αστοχίες στην ζωή των ανθρώπων, με συνέπεια να δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα και στις πιο υγιείς και δυνατές ψυχές.

– Οι άνθρωποι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε αναζητώντας την αγάπη (από γονείς, φίλους, σύντροφο και εαυτό). Αυτό είναι η ευστοχία του ζητούμενου του βάθους της ψυχής. Για αυτό, προσπαθώ να δώσω συνοπτικές, πρακτικές και εύστοχες κατευθύνσεις για να ξεμπερδέψω ανθρώπους, μέσα από την κλινική μου εργασία και τα βιβλία μου. Στο κάτω κάτω της ψυχής, όλοι οι άνθρωποι της γης ζητάμε την αγάπη. Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.


Όταν τον ρωτήσαμε αν του δινόταν η ευκαιρία να ζήσει από τη αρχή τη ζωή του, αν θα άλλαζες κάτι μας απάντησε με πολύ δόση χιούμορ και αλήθειας ότι…” Το κακό είναι ότι η ζωή είναι μια. Το καλό είναι, ότι η ζωή είναι μία.”


Social? Site?

Δεν έχω διαδικτυακό αποτύπωμα, παρά μόνο την επαγγελματική ιστοσελίδα μου. Όποιος θέλει μπορεί να με βρει και να επικοινωνήσει μαζί μου, ελεύθεραΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΥΚΆΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ, ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Leave a reply