1821 – Η Επανάσταση των Ελλήνων

The event is expired

1821 – Η Επανάσταση των Ελλήνων

Επιμέλεια έργου: Θάνος Βερέμης – Αντώνης Κλάψης


«Ένα πανόραμα των εξελίξεων της Ελληνικής Επανάστασης».

Ένα εμβληματικό έργο με την υπογραφή σπουδαίων μελετητών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Μια πολυτελής έκδοση με πλούσιο και πρωτότυπο εικονογραφικό υλικό, το οποίο αντλήθηκε από τις ανεκτίμητες συλλογές των σημαντικότερων ελληνικών μουσείων και ιδρυμάτων.

 

1821 – 2021

Διακόσια χρόνια από την εξέγερση του ελληνικού Γένους. Διακόσια χρόνια μετά το απόλυτο ιστορικό γεγονός του νέου ελληνισμού, που καθόρισε και εξακολουθεί να καθορίζει την τα&upsi lon;τότητα, την πορεία, αλλά και την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού κράτους.

Τα γεγονότα και τα πρόσωπα που σφράγισαν την Επανάσταση των Ελλήνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής συνείδησης μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Και όμως… Γνωρίζουμε τα πάντα για τη σημαντικότερη στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας; Έχουν φωτιστεί όλες οι πτυχές του εμβληματικού Αγώνα με το άπλετο φως της ιστορικής επι& sigma;τήμης και έρευνας;

Η απάντηση είναι όχι. Αυτό προσπαθεί να επιτύχει, στο μέτρο του δυνατού, το επίτομο συλλογικό έργο 1821- Η Επανάσταση των Ελλήνων.

Δεκαέξι κείμενα από ισάριθμους πανεπιστημιακούς καθηγητές και ιστορικούς ερευνητές πραγματεύονται ζητήματα του Αγώνα, γνωστά και λιγότερο προ&beta ;εβλημένα, προκειμένου να ερμηνεύσουν, να αναδείξουν και να θέσουν νέους προβληματισμούς στον μακρύ δρόμο προς τη μελέτη και την κατανόηση αυτής της κορυφαίας ιστορικής στιγμής.

  • Για το εξώφυλλο πατήστε εδώ.
  • Για το οπισθόφυλλο πατήστε εδώ.
  • Για τα περιεχόμενα πατήστε εδώ.
  • Για την εισαγωγή πατήστε εδώ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Δεκαέξι κείμενα από ισάριθμους πανεπιστημιακούς καθηγητές και ιστορικούς ερευνητές πραγματεύονται ζητήματα του Αγώνα, γνωστά και λιγότερο προβεβλημένα, προκειμένου να ερμηνεύσουν, να αναδείξουν και να θέσουν νέους προβληματισμούς στον μακρύ δρόμο προς τη μελέτη και την κατανόηση αυτής της κορυφαίας ιστορικής στιγμής. Ο στόχος δεν είναι εύκολος, αλλά είναι σαφής. Να συγκεντρωθεί ένα σώμα μελετημάτων, το οποίο να δίνει στον αναγνώστη, με τρόπο ευσύνοπτο αλλά διεισδυτικό, το πανόραμα των εξελίξεων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση. Το εύρος των θεμάτων, μεγάλο, ποικίλο και συχνά εξαιρετικά πρωτότυπο. Η
προετοιμασία του Αγώνα μέσα στους αιώνες της Οθωμανοκρατίας, η σχέση της Ελληνικής Επανάστασης με άλλες της ίδιας εποχής, η Φιλική Εταιρεία και οι αθέατες πτυχές της, το στρατιωτικό σκέλος της Εθνεγερσίας σε ξηρά και θάλασσα, αλλά και οι εμφύλιοι σπαραγμοί, το φιλελληνικό κίνημα και το πώς επηρέασε την έκβαση του Αγώνα, οι παράλληλες εξελίξεις στη διπλωματική κονίστρα της Ευρώπης, οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού του νεοσύστατου ελληνικού κράτους μέσα από τα Συντάγματα αλλά και την πολιτική του πρώτου κυβερνήτη, καθώς και η συμβολή των γυναικών στον Αγώνα της ανεξαρτησίας και η αποτύπωσή του στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική τέχνη είναι μόνο κάποια από τα θέματα που συναπαρτίζουν και συμπληρώνουν το παζλ της μεγάλης εικόνας για την Επανάσταση των Ελλήνων


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ !

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

1 Απριλίου 2021 8:00 πμ
1 Ιουλίου 2021 11:00 μμ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ