Ο «ΑΛΓOΡΙΘΜΟΣ» ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

The event is expired

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

Ο «ΑΛΓOΡΙΘΜΟΣ» ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ


Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Ε. Καραφουλίδη με τίτλο «Ο “αλγόριθμος” της ισχύος».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Έφη Μαυροπούλο, Δικηγόρος, Σύμβουλός Επιχειρήσεων

Νίκος Υποφάντης, Δημοσιογράφος, SKAI MEDIA GROUP

Συντονίζει ο Λευτέρης Μωυσιάδης, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Όλβιος, όστις της ιστορίας έσχε μάθησιν.” (Ευριπίδης) …Με αρωγό την Ιστορία, επιδιώκουμε την όσο το δυνατόν πιο στέρεη τεκμηρίωση των απόψεών μας… η εφαρμογή του αλγορίθμου της ισχύος εφαρμόζεται με την ίδια λογική και τις ίδιες συνέπειες, τηρουμένων των αναλογιών, τόσο από τις κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, όσο και από τα κυρίαρχα κράτη. Αφού εκθέσουμε και

αναλύσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αποδοτική και αειφόρο λειτουργία του αλγορίθμου, θα παρατεθούν με χρονολογική σειρά και ανάλογα με τη σπουδαιότητά τους, οι πιο χαρακτηριστικές ιστορικές περιπτώσεις, που αποδεικνύουν όχι μόνο τη θεωρητική, αλλά και την πρακτική ισχύ του, σε επίπεδο κυρίως οργανωμένων κοινωνιών και κυρίαρχων κρατών. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσει ένα ενδιαφέρον πνευματικό παιχνίδι μεταξύ του αναγνώστη και των κειμένων μας. Ο πρώτος καλείται να κρίνει μέσα από τα ιστορικά μας παραδείγματα πρώτον, εάν τα κριτήρια που ορίσαμε για την καλή και αειφόρο λειτουργία του αλγορίθμου αντέχουν στη βάσανο των ιστορικών γεγονότων και δεύτερον, να αποφασίσει, μετά από την πνευματική αυτή διάδραση, εάν η λειτουργία του αλγορίθμου της ισχύος και οι παραγόμενες συνέπειες της λειτουργίας του, δύνανται να αποτελέσουν ερμηνευτικό ιστορικό εργαλείο, αλλά και εργαλείο για σχετικές οικονομικοπολιτικές προβλέψεις.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

4 Οκτωβρίου 2022 6:00 μμ
4 Οκτωβρίου 2022 8:00 μμ
IANOS Βιβλιοπωλείο, Σταδίου, Αθήνα, Ελλάδα