ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

PASCAL BONIFACE | «ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ» | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟ

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΗΣ


Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Πεδίο διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Pascal Boniface με τίτλο «Άτλας των Διεθνών Σχέσεων», σε επιστημονική επιμέλεια του Σωτήρη Ντάλη. Ένα βιβλίο-εργαλείο απαραίτητο σε φοιτητές και μελετητές που ασχολούνται με τα γνωστικά αντικείμενα των διεθνών σχέσεων, της διεθνούς πολιτικής και οικονομίας, της διεθνούς οργάνωσης, της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νικόλας Σεβαστάκης, καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, συγγραφέας

Πέτρος Στάγκος, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Θα προλογίσει ο επιστημονικός επιμελητής της έκδοσης Σωτήρης Ντάλης, αν. καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκής ενοποίησης, πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Στράτος Στυλιανίδης.

Συντονίζει η δημοσιογράφος στο ΤV 100, Βάσω Λυκουρίνου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Είναι η επιρροή της Δύσης πάντα το ίδιο κυρίαρχη; Πώς εδραιώνονται οι αναδυόμενες δυνάμεις, όπως η Κίνα,η Ινδία ή η Βραζιλία; Ποιες προκλήσεις αντιπροσωπεύουν οι πρώτες ύλες στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων; Τα γεγονότα της διεθνούς σκηνής έχουν όλο και µεγαλύτερες συνέπειες στην καθηµερινή ζωή µας. Μερικές φορές όµως είναι δύσκολο να τα κατανοήσουµε. Μέσα στη «θορυβώδη» και συνεχή ροή των πληροφοριών, δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνουµε τα σηµαντικά από τα επουσιώδη και να διαµορφώσουµε µια σφαιρική άποψη που θα µας βοηθήσει να γνωρίζουµε τα «κλειδιά» του παγκοσµιοποιηµένου πλανήτη και να αντιλαµβανόµαστε τις προκλήσεις του. Στο έργο αυτό ο Pascal Boniface σκιαγραφεί µε αδιαµφισβήτητη παιδαγωγική σαφήνεια τον πολύπλοκο, µεταλλασσόµενο κόσµο µας. Συνδυάζοντας το ιστορικό βάθος µε την αποκρυπτογράφηση της επικαιρότητας, φωτίζει τα πολλαπλά κίνητρα λαών, κρατών και πρωταγωνιστών της παγκόσµιας σκηνής. Η νέα αυτή έκδοση περιλαµβάνει 100 επικαιροποιηµένους, κατανοητούς και καλαίσθητους χάρτες, οι οποίοι δίνουν στους αναγνώστες τη δυνατότητα να συνθέσουν τα σηµαντικά φαινόµενα των διεθνών σχέσεων.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Pascal Boniface είναι διευθυντής του IRIS (www.iris-france.org) και καθηγητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Paris VIII. Έχει γράψει γύρω στα 60 έργα για γεωπολιτικά θέματα και συντονίζει το κανάλι YouTube «Comprendre le monde». @PascalBoniface, www.pascalboniface.com

Λίγα λόγια για τον επιστ. επιμελητή

O Σωτήρης Ντάλης είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


MORE HERE

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης