Ντον Τζοβάννι

The event is expired

Ντον Τζοβάννι

Η νέα διεθνής συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

ξεκινά το ταξίδι της από την Αθήνα και την GNO TV.


Έρχεται στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 14 Φεβρουαρίου, λίγο πριν παρουσιαστεί από την Όπερα του Γκαίτεμποργκ & τη Βασιλική Όπερα της Δανίας.

O Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ είναι η πρώτη από τις διεθνείς συμπαραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που ήταν προγραμματισμένο να δημιουργηθεί και να κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα και στη συνέχεια να ταξιδέψει και να παρουσιαστεί στα άλλα δύο λυρικά θέατρα που συμμετέχουν στη συμπαραγωγή. Λόγω της πανδημίας, η παραγωγή δεν παρουσιάστηκε σε κοινό, όμως βιντεοσκοπήθηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση από την GNO TV. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 14 Φεβρουαρίου 2021. Στη συνέχεια, όπως είναι προγραμματισμένο, θα παρουσιαστεί στο Γκαίτεμποργκ εντός του 2021 και στην Κοπεγχάγη το 2022. Η παραγωγή του Ντον Τζοβάννι και η GNO TV υλοποιήθηκαν με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ένα από τα σπουδαιότερα ορόσημα…

…του οπερατικού ρεπερτορίου, ο Ντον Τζοβάννι αποτελεί πρόκληση τόσο για τους τραγουδιστές της όπερας όσο και για τη δημιουργική ομάδα που καλείται να τον αποδώσει σκηνικά. Η εξαιρετικά ευρηματική μουσική του Μότσαρτ αποδίδει όλες τις όψεις της πορείας του ανθρώπου που τα βάζει με τον Θεό και παίρνει την τύχη στα χέρια του και καταφέρνει να συνδέσει τον κόσμο των ευγενών με τους κωμικούς χαρακτήρες με τρόπο πρωτόγνωρο. Στο εμβληματικό αυτό έργο τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, αφού η αμφισημία διαπερνά το ποιητικό κείμενο αλλά και τη μουσική. Η υπόθεση αφορά τις ερωτικές περιπέτειες του ακόλαστου Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι. Σε μια από αυτές, αποπειράται να βιάσει την Ντόννα Άννα. Προσπαθώντας να διαφύγει, σκοτώνει τον πατέρα της, ο οποίος επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών προκειμένου να πάρει εκδίκηση. Καθώς ο Ντον Τζοβάννι δεν μετανοεί για όσα έχει πράξει, οδηγείται στην Κόλαση.


Λίγα λόγια

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της νέας παραγωγής του Ντον Τζοβάννι δημιουργήθηκαν εξ ολοκλήρου στα κατασκευαστικά εργαστήρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι πρόβες πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020 στις αίθουσες δοκιμών της ΕΛΣ και η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Η βιντεοσκόπηση της παραγωγής έγινε με οκτακάμερο σύστημα τελευταίας τεχνολογίας και ειδική κινηματογραφική σκηνοθεσία, προκειμένου να προσφέρει μια υψηλή εμπειρία θέασης και ακρόασης στον θεατή. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην GNO TV με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Τη μουσική διεύθυνση της παραγωγής υπογράφει ο Αυστραλός αρχιμουσικός Ντάνιελ Σμιθ, τη σκηνοθεσία ο Τζων Φούλτζεϊμς, συμμετέχει η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε τους διακεκριμένους Έλληνες μονωδούς Τάση Χριστογιαννόπουλο, Βασιλική Καραγιάννη, Γιάννη Χριστόπουλο, Πέτρο Μαγουλά, Άννα Στυλιανάκη, Τάσο Αποστόλου, Νίκο Κοτενίδη και Χρύσα Μαλιαμάνη.

O Τζων Φούλτζεϊμς..

…είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, ενώ υπήρξε αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου και ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της πρωτοποριακής βρετανικής καλλιτεχνικής ομάδας The Opera Group. Έχει σκηνοθετήσει στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του πλανήτη, όπως η Σκάλα του Μιλάνου, το Κόβεντ Γκάρντεν, το Ρεάλ της Μαδρίτης, το Λισέου της Βαρκελώνης, το Σατλέ στο Παρίσι κ.ά. Ο σκηνοθέτης, ο οποίος τοποθετεί τη δράση της όπερας σε ένα σημερινό ξενοδοχείο, στον μικρόκοσμο μιας πόλης όπου το ιδιωτικό γίνεται δημόσιο και ο χρόνος παραμονής είναι περιορισμένος, σημειώνει: «Ο Ντον Τζοβάννι είναι μια όπερα που διαρκεί στον χρόνο επειδή είναι πολύπλευρη· έχει πολύ χιούμορ και σπουδαία θεατρικά σκηνικά, όλα ενταγμένα μέσα σε μια σκοτεινή ιστορία μυστηρίου για έναν αποπλανητή που κάποιος πρέπει να τον σταματήσει. Είναι ένα έργο για το πώς ζούμε μαζί στην κοινωνία και, όπως συμβαίνει πάντα με την όπερα, για το πώς αντιμετωπίζουμε τον θάνατο. Η κορύφωσή του έγκειται στον πολυαναμενόμενο θάνατο του ίδιου του Ντον Τζοβάννι, καθώς προτιμάει τον θάνατο, ακόμα και την Κόλαση, από το να απαρνηθεί το ποιος είναι. Ο θάνατός του είναι μια έκφραση της τάξης που επανεπιβεβαιώνει την ισχύ της έναντι της αχαλίνωτης ελευθερίας που εκείνος αντιπροσωπεύει».

Για την εντυπωσιακή σκηνική απόδοση του έργου συνεργάστηκαν με τον Φούλτζεϊμς η Αϋλίν Μπόζοκ ως συνεργάτιδα σκηνοθέτρια, ο Ντικ Μπερντ στα εντυπωσιακά σκηνικά που εικονοποιούν όλες τις όψεις ενός ξενοδοχείου πόλης, η Άνμαρι Γουντς που υπογράφει τα σύγχρονα κοστούμια, η Μαξίν Μπρέιαμ στη χορογραφία, η Φαμπιάνα Πιτσόλι στους φωτισμούς και οι Ουίλ Ντιουκ και Νταν Τρέντσαρντ στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των βιντεοπροβολών.


Ο Ντον Τζοβάννι με μια ματιά

Ο συνθέτης / Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μότσαρτ υπήρξε ένας διανοούμενος, μια από τις σημαντικότερες, πιο ανήσυχες και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της εποχής του, χαρισματικός, ευαίσθητος, με υψηλά ιδανικά. Η σύγχρονη μουσικολογική έρευνα προσθέτει καθημερινά ψηφίδες σε ένα πορτρέτο του οποίου διαρκώς αποκαλύπτονται νέες, όλο και πιο συναρπαστικές όψεις.

Το έργο / Το δίπρακτο ποιητικό κείμενο του Ντα Πόντε βασίστηκε σε προγενέστερο του Τζοβάννι Μπερτάτι για την όπερα του Τζουζέππε Γκατσανίγκα Ντον Τζοβάννι ή Ο πέτρινος συνδαιτυμόνας, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βενετία το 1787.

Κωμωδία ή δράμα; / Ο Ντα Πόντε χαρακτήρισε το ποιητικό του κείμενο με τον όρο dramma giocoso, ο οποίος αποδόθηκε αρκετά νωρίς ως παιγνιώδες δράμα. Ο ίδιος ο Μότσαρτ καταχώρισε την όπερα στον ιδιόχειρο κατάλογο των έργων του ως opera buffa, δηλαδή κωμική όπερα. Εκτός από τα ουσιαστικά στοιχεία του έργου, θέματα δομής, μουσικού χαρακτηρισμού προσώπων κ.ά., που παραπέμπουν ευθέως σε κωμική όπερα, σήμερα πλέον οι μουσικολόγοι συμφωνούν και ως προς το τυπικό μέρος: δέχονται, δηλαδή, ότι στα τέλη του 18ου αιώνα ο όρος dramma giocoso δεν σήμαινε παρά μουσική κωμωδία, τίποτε διαφορετικό από τον όρο opera buffa. Την εποχή του Μότσαρτ οι όροι δεν χρησιμοποιούνταν με την αυστηρότητα στην οποία συχνά επιμένουμε σήμερα.

Πρεμιέρες / Ο Ντον Τζοβάννι ακούστηκε για πρώτη φορά στις 29 Οκτωβρίου 1787 στην Πράγα, στο Θέατρο των Τάξεων –σημερινό Θέατρο Τυλ–, το οποίο το 1848 προσαρτήθηκε στο Εθνικό Θέατρο. Για την πρεμιέρα της όπερας στη Βιέννη (7 Μαΐου 1788), ο Μότσαρτ προσάρμοσε την παρτιτούρα στους νέους τραγουδιστές, συνέθεσε επιπροσθέτως ορισμένα μουσικά μέρη και αφαίρεσε άλλα. Ο Ντον Τζοβάννι περιελήφθη στο ρεπερτόριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 30 Μαρτίου 1962 σε μουσική διεύθυνση του Αντίοχου Ευαγγελάτου με τον Κώστα Πασχάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στη νέα συμπαραγωγή της ΕΛΣ η όπερα δίδεται στην αρχική εκδοχή της Πράγας.


Βιογραφικά…

Ντάνιελ Σμιθ Μουσική διεύθυνση

Αυστραλός αρχιμουσικός, έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς. Υπήρξε βασικός προσκεκλημένος αρχιμουσικός του Θεάτρου Κάρλο Φελίτσε της Γένοβας, αλλά και ο πρώτος Αυστραλός που διηύθυνε τη Φιλαρμονική της Τσεχίας και τη Φιλαρμονική του Λονδίνου, αλλά και σε Θέατρο Μαριίνσκι, Θέατρο Όπερας Ρώμης, Θέατρο Σαν Κάρλο Νάπολης κ.α. Έχει ιδρύσει τον φιλανθρωπικό οργανισμό με όνομα “The Daniel Smith ‘Gift of Music’ Foundation”, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε ευπαθείς ομάδες να παρακολουθήσουν δωρεάν παραστάσεις. Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Τζων Φούλτζεϊμς Σκηνοθεσία

Καλλιτεχνικός διευθυντής της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής της πρωτοποριακής βρετανικής ομάδας The Opera Group. Έχει σκηνοθετήσει διάσημα έργα σε σπουδαία θέατρα παγκοσμίως, ενδεικτικά: Ο Νίξον στην Κίνα (Κοπεγχάγη, Όπερα Σκοτίας), Ορφέας και Ευρυδίκη (Σκάλα Μιλάνου, Βασιλική Όπερα Λονδίνου), Σκηνή του δρόμου (Βραβείο Καλύτερου Μιούζικαλ των Evening Standard Awards 2008, Μόντε Κάρλο, Θέατρο Ρεάλ, Όπερα Κολωνίας, Θέατρο Σατλέ, Λισέου Βαρκελώνης), Φάουστ (Ντόρντμουντ), Έτσι κάνουν όλες (Γκάρσινγκτον, Βουκουρέστι) κ.ά. Με την Εθνική Λυρική Σκηνή έχει συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία παλαιότερα στις όπερες Μια φλωρεντινή τραγωδία, Τζάννι Σκίκκι και Μαύρα.

Τάσης Χριστογιαννόπουλος Ντον Τζοβάννι

Βαρύτονος, από το 1989 πρωταγωνιστεί σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ εμφανίζεται στα σημαντικότερα θέατρα παγκοσμίως. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως Ο κουρέας της Σεβίλλης, Μάκβεθ, Ντον Τζοβάννι, Ντον Κάρλος, Τραβιάτα, Ο μαγικός αυλός, Ευγένιος Ονιέγκιν, Φάουστ, Άμλετ, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Φάλσταφ, Ο τροβαδούρος. Εκτός από ηχογραφήσεις οπερατικών έργων και τραγούδια Γάλλων συνθετών, έχει ηχογραφήσει έργα Ελλήνων συνθετών. Παράλληλα συνθέτει μουσική. Τιμήθηκε από τη γαλλική Ακαδημία Σαρλ Κρο ως «Καλύτερος ερμηνευτής γαλλικών τραγουδιών».

Βασιλική Καραγιάννη Ντόννα Άννα

Υψίφωνος, έχει πρωταγωνιστήσει επανειλημμένα σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς επίσης σε Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα λυρικά θέατρα, φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών διεθνώς, όπως Βασιλική Όπερα Λονδίνου, Σκάλα Μιλάνου, Κωμική Όπερα Βερολίνου, Γερμανική Όπερα Ρήνου (Ντύσσελντορφ), Εθνικό Θέατρο Σάο Κάρλος, Θέατρο Μουσικού Φλωρεντινού Μάη, Αίθουσα Βασίλισσα Ελισάβετ και Κάντογκαν Χολ, Βασιλική Όπερα Δανίας. Έχει ερμηνεύσει πάμπολλους πρωταγωνιστικούς ρόλους, μεταξύ άλλων Βασίλισσα της νύχτας (Ο μαγικός αυλός), Λουτσία (Λουτσία ντι Λαμμερμούρ), Βιολέττα (Τραβιάτα), Ροζίνα (Ο κουρέας της Σεβίλλης), Νορίνα (Ντον Πασκουάλε), Τζίλντα (Ριγολέττος), Τσερλίνα (Ντον Τζοβάννι).

Γιάννης Χριστόπουλος Ντον Οττάβιο

Τενόρος, ως σολίστ έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, σε ΕΛΣ, ΜΜΑ, ΜΜΘ ερμηνεύοντας ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει συμπράξει με όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες, ενώ έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις και συναυλίες σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ, καθώς και σε θεατρικές σκηνές (Ελληνικό Φεστιβάλ, Δημήτρια, Φεστιβάλ Σαντορίνης, Λευκωσίας, Μουσικού Φλωρεντινού Μάη, Κάρνεγκυ Χολ, Εθνικό Μέγαρο Μουσικής Μαδρίτης, Όπερα Καΐρου κ.α.). Έχει ηχογραφήσει πολυάριθμα έργα (Θάνου Μικρούτσικου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Μπιζέ κ.ά.), ενώ από το 2011 είναι μόνιμος μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πέτρος Μαγουλάς Διοικητής

Bαθύφωνος, έχει τραγουδήσει σε ΕΛΣ, Όπερα Κιέλου, Βασιλική Όπερα Λονδίνου, Εθνική Όπερα Oυαλίας, Όπερα Μπιλμπάο, ΜΜΑ και ΜΜΘ, Φεστιβάλ Αθηνών κ.α. ρόλους όπως Ζαράστρο (Ο μαγικός αυλός), Οσμίν (Η απαγωγή από το σεράι), Βασιλιάς Χάινριχ (Λόενγκριν), Ντάλαντ (Ο ιπτάμενος Ολλανδός), Φιέσκο (Σιμόν Μποκκανέγκρα). Επιπλέον, έχει ερμηνεύσει Ρέκβιεμ Βέρντι και Μότσαρτ, 9η Συμφωνία Μπετόβεν, 14η Συμφωνία Σοστακόβιτς κ.ά. Οι ηχογραφήσεις του περιλαμβάνουν βραβευμένες διεθνείς εκδόσεις των έργων του Χαίντελ (MDG και Decca Classics) υπό τον Γιώργο Πέτρου. Τo 2019 ερμήνευσε τον ρόλο του Διοικητή στη Βασιλική Όπερα Λονδίνου, παραγωγή που κινηματογραφήθηκε και παρουσιάστηκε σε εκατοντάδες αίθουσες παγκοσμίως.

Άννα Στυλιανάκη Ντόννα Ελβίρα

Υψίφωνος, σπούδασε μονωδία και μελοδραματική στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία Μονάχου, ενώ ειδικεύτηκε στο τραγούδι (Lied). Απέσπασε υποτροφία από το Σωματείο «Μαρία Κάλλας» και τη Διεθνή Ένωση Ρίχαρντ Βάγκνερ (Μόναχο). Έχει ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, ρόλους όπως Βερονίκη (Ο θαυματουργός γιατρός), Μιμή (Μποέμ), Φιορντιλίτζι (Έτσι κάνουν όλες), Βιβίκα (O βαφτιστικός), Ανθούλα (Περουζέ), Μαρία Μποκκανέγκρα (Σιμόν Μποκκανέγκρα), Ροζαλίντα (Η νυχτερίδα). Συμμετείχε στην πρώτη παρουσίαση έργων των Σ. Αλτάν, Α. Ελκάνα, Γ. Κουμεντάκη στο Μόναχο («Οδύσσεια», 2013). Απέσπασε έπαινο στον διαγωνισμό Grand Prix Maria Callas (2014) και τρίτο βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό «Μαρία Κράγια» (2015).

Τάσος Αποστόλου Λεπορέλλο

Βαθύφωνος, σπούδασε τραγούδι στην Αθήνα με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο και στο Μιλάνο με τους Μαρία-Λουίζα Τσόνι και Ρομπέρτο Νέγκρι. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών και της Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη. Έχει τραγουδήσει, μεταξύ άλλων, σε ΕΛΣ, Όπερα Θεσσαλονίκης, ΜΜΑ, ΜΜΘ, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Επίδαυρο, σε ΟΗΕ και Λίνκολν Σέντερ και αλλού, με πολύ σημαντικές ορχήστρες. Έχει μετάσχει σε συναυλίες, πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφήσεις έργων σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρχαίο και σύγχρονο ρεπερτόριο με Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης κ.ά., και σε ταινίες των Θόδωρου Αγγελόπουλου, Λευτέρη Ξανθόπουλου και άλλων.

Νίκος Κοτενίδης Μαζέττο

Βαρύτονος, σπούδασε κλασική κιθάρα και μονωδία στο Εθνικό Ωδείο Κοζάνης. Συνέχισε σπουδές τραγουδιού στο Ωδείο Ατενέουμ, ενώ φοίτησε στο Στούντιο Όπερας της ΕΛΣ. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία Μονάχου, ενώ υπήρξε μέλος του μόνιμου δυναμικού της Όπερας του Κλάγκενφουρτ. Έχει ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, Γκουλιέλμο (Έτσι κάνουν όλες), Ντον Τζοβάννι, Παπαγκένο (Ο μαγικός αυλός), Μοράλες και Ντανκάιρε (Κάρμεν), Λορέντζο (Καπουλέτοι και Μοντέκκοι). Εμφανίστηκε σε γκαλά στην Όπερα της Βουδαπέστης με τους Π. Μπετσάλα και Φ. Φουρλανέττο (2014). Έχει συνεργαστεί με Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, ΚΟΑ, Ορχήστρα Ραδιοφωνίας Μονάχου.

Χρύσα Μαλιαμάνη Τσερλίνα

Υψίφωνος, σπούδασε μονωδία στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με τη Βαρβάρα Τσαμπαλή, ενώ ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Βύρτσμπουργκ της Γερμανίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2014 ήταν μέλος του Θεάτρου Πλάουεν-Τσβίκαου Γερμανίας. Πρόσφατα ερμήνευσε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε Λουτσία ντι Λαμμερμούρ και Κατερίνα ντι Γκουίζα (Κάρλο Κότσα), Λεϊλά (Αλιείς μαργαριταριών), Ευρυδίκη (Ο Ορφέας στον Άδη, Θέατρο Ολύμπια). Στην ΕΛΣ (Κεντρική και Εναλλακτική Σκηνή) έχει ερμηνεύσει ρόλους όπως Παμίνα (O μαγικός αυλός), Σουζάννα (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Φρασκίτα (Κάρμεν) και Καμαριέρα (Powder Her Face).

 

Ντον Τζοβάννι

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Από τις 14 Φεβρουαρίου 2021 στην GNO TV

Μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με την Όπερα του Γκαίτεμποργκ & τη Βασιλική Όπερα της Δανίας

Βιντεοσκοπήθηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στις 10, 12 και 15 Δεκεμβρίου 2020

Μουσική διεύθυνση Ντάνιελ Σμιθ

Σκηνοθεσία Τζων Φούλτζεϊμς

Συνεργάτιδα σκηνοθέτρια Αϋλίν Μπόζοκ

Σκηνικά Ντικ Μπερντ

Κοστούμια Άνμαρι Γουντς

Χορογραφία Μαξίν Μπρέιαμ

Φωτισμοί Φαμπιάνα Πιτσόλι

Σχεδιασμός βιντεοπροβολών Ουίλ Ντιουκ

Προγραμματιστής βιντεοπροβολών Νταν Τρέντσαρντ

Διεύθυνση χορωδίας Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Ντον Τζοβάννι Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Ντόννα Άννα Βασιλική Καραγιάννη

Ντον Οττάβιο Γιάννης Χριστόπουλος

Διοικητής Πέτρος Μαγουλάς

Ντόννα Ελβίρα Άννα Στυλιανάκη

Λεπορέλλο Τάσος Αποστόλου

Μαζέττο Νίκος Κοτενίδης

Tσερλίνα Χρύσα Μαλιαμάνη

Με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ

 

* Στην παράσταση εμφανίζονται γυμνά σώματα.

 

Για τη μετάδοση του Ντον Τζοβάννι από την GNO TV προπωλούνται εισιτήρια των 10 ευρώ .

Με το εισιτήριο των 10 ευρώ ο θεατής:

  • μπορεί να απολαύσει μέσω του nationalopera.gr/GNOTV την παράσταση στην άνεση του σπιτιού του, στον χρόνο που αυτός θα επιλέξει, από τον υπολογιστή, το ipad, την τηλεόραση ή ακόμα και το κινητό του τηλέφωνο.
  • έχει τη δυνατότητα απεριόριστων προβολών της παράστασης για διάστημα 30 ημερών από την πρώτη προβολή.
  • έχει πρόσβαση στο online πρόγραμμα της παράστασης.

H προπώληση ξεκινά την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021. Πληροφορίες: Ταμεία ΕΛΣ 2130885700


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ EVENT ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

14 Φεβρουαρίου 2021 9:00 πμ
14 Μαρτίου 2021 9:00 πμ
Εθνική Λυρική Σκηνή, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού, Καλλιθέα, Ελλάδα