ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ

The event is expired

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ “ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ”

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΑ 12 & 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 21.30


Ο Γιώργος Τσιριγώτης, μαζί με το quarteto του, μας προσκαλεί, τα Σάββατα 12 και 26 Μαρτίου, στις 21.30, σε δυο μαγευτικές βραδιές, που θα αγκαλιάσουν τις αισθήσεις μας,  στη φιλόξενη σκηνή του Πόλις, του γνωστού Πολυχώρου Πολιτισμού, με πόρτα στο πιο όμορφο κομμάτι της οδού Μαρίνου Αντύπα, στο Ηράκλειο Αττικής, με ποιοτική μουσική, καλό ποτό και εξαιρετικά εδέσματα finger food!

Ο Γιώργος Τσιριγώτης με το quarteto του, θα μας παρουσιάσει το Μουσικό παραμύθι για μεγάλους “Ένας Παλιάτσος τραγουδά”.

Είναι ένα μουσικό παραμύθι με ήρωα έναν παλιάτσο, ταπεινό υπηρέτη του βασιλιά και των αυλικών του. Ο παλιάτσος μας, γυρνάει μέσα στο κάστρο με την κιθάρα του και σχολιάζει με τα τραγούδια του, τις πράξεις και τις αποφάσεις των κυβερνώντων, άλλες φορές καυτηριάζοντας και άλλες χαριτολογώντας, με κίνδυνο πάντα της ίδιας του της ζωής. Κάνει μεγάλο αγώνα και μέσα από την τέχνη του λόγου και της μουσικής καταφέρνει να αλλάξει τα πράγματα, αλλά αμέσως μετά έρχεται η απογοήτευση, γιατί βλέπει πως τα έκανε χειρότερα. Διαπιστώνει πως μόνη της η τέχνη δεν είναι αρκετή να βελτιώσει την κοινωνία, αν προηγουμένως δεν έχει καταπολεμήσει τα ταπεινά ανθρώπινα ένστικτα. Έτσι διαλέγει έναν άλλο δρόμο ομορφότερο, αλλά πολύ πιο δύσκολο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣΓιώργος Τσιριγώτης – “Ένας Παλιάτσος Τραγουδά” του Πρόδρομου ΚοσμίδηΑφήγησηΕιρήνη ΙωάννουΠιάνοΜάνος ΚιτσικόπουλοςΚοντραμπάσοΘανάσης ΣόφραςΛαούτο/ΤζούραΣτέλιος ΑλεξόπουλοςΠνευστά: Τιγραν Σακρισσιάν

Στόχος είναι η δημιουργία ενός βήματος πολιτισμού στα βόρεια προάστια, όπου καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν το έργο τους με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική.

Το «Πόλις» φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα που μας αφορούν: δρώμενα με περιεχόμενο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ώρα έναρξης: 21.30 Είσοδος: 10€Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 6970156070

Περισσότερες Πληροφορίεςhttps://polis.edu.gr/article/4424


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ,ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

12 Μαρτίου 2022 9:30 μμ
26 Μαρτίου 2022 9:30 μμ
Πολυχώρος ΠΟΛΙΣ