Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστόνης στο Μέγαρο Μουσικής

The event is expired

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστόνης στο Μέγαρο Μουσικής

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ Χ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ


Διθυραμβικές κριτικές στις σημαντικότερες εφημερίδες του διεθνούς Τύπου. Περιοδείες σε τρεις ηπείρους.

Τα διαπιστευτήρια θρυλικών μουσικών όπως ο S.Rattle και ο Yo-Yo Ma. Τακτικές εμφανίσεις στις γνωστότερες συναυλιακές αίθουσες του κόσμου. Αυτός είναι ένας συνοπτικός αλλά υπερ-θετικός απολογισμός των δράσεων, που τοποθετούν την Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστόνης, μεταξύ των κορυφαίων. Δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για τη συναυλία που θα δοθεί στις 15 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι μουσικοί φτάνουν στην Αθήνα μαζί με τον μυθικό Καλλιτεχνικό Διευθυντή και ιδρυτή της Ορχήστρας, Benjamin Zander. Έναν περίφημο αρχιμουσικό, διάσημο για την οξεία αντίληψη, όσο και για τις ηχογραφήσεις του που από πολλούς θεωρούνται ως σημείο αναφοράς. Όπως έχει πει ο ίδιος «Ο αρχιμουσικός μιας ορχήστρας δεν κάνει τον ήχο. Η δύναμή του, εξαρτάται από την ικανότητά του να κάνει άλλους ανθρώπους δυνατούς» Αυτή τη δύναμη θα νιώσει το κοινό της Ορχήστρας Νέων της Βοστόνης που έρχεται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και 4 ακόμα μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Ένα πολλά υποσχόμενο μουσικό ταξίδι…

…που ξεκινά από την εμβληματική αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα το οποίο ανοίγει με το χορογραφικό ποίημα του Μωρίς Ραβέλ «Το Βαλς». Έργο που σύμφωνα με τον δημιουργό του αποτελεί «ένα είδος αποθέωσης του βιεννέζικου βαλς», γεμάτο δυναμισμό και ενέργεια. Ακολουθεί ένα από τα πιο αγαπημένα ορχηστρικά γραπτά για τσέλο, το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Έντουαρντ Έλγκαρ. Σολίστ, ο ραγδαία ανερχόμενος τσελίστας Zlatomir Fung, που σε ηλικία 19 ετών έγινε ο νεότερος νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Τσαϊκόφσκυ στην κατηγορία του βιολοντσέλου. Η βραδιά κλείνει με την Συμφωνία αρ.5 του Σοστακόβιτς. Ένα αριστούργημα που αποθεώθηκε από την πρώτη στιγμή και επιβεβαίωσε την καλλιτεχνική αξία του δημιουργού του, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον Σοστακόβιτς. Το αμφιλεγόμενο τέλος της Συμφωνίας δεν μπορεί παρά να μας κάνει να υποκλιθούμε στην αφηρημένη τέχνη της Μουσικής.

Κατά την περιοδεία της στην Ελλάδα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστόνης, θα συμπράξει σε κοινές δράσεις με ελληνικά σχήματα, όπως η ορχήστρα του El Sistema Greece (Αθήνα), η MOUSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του ΜΜΘ στη Θεσσαλονίκη και οι Φιλαρμονικές στην Κέρκυρα. Επίσης, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.


Το πρόγραμμα

ΜΩΡΙΣ ΡΑΒΕΛ (1875 – 1937) «Το Βαλς», χορογραφικό ποίημα για ορχήστρα

ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΕΛΓΚΑΡ (1857 – 1934) Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα, έργο 85

ΝΤΜΙΤΡΙ ΣΟΣΤΑΚΟΒΙΤΣ (1906 – 1975) Συμφωνία αρ.5 σε ρε ελάσσονα, έργο 47

ΣΟΛΙΣΤ Zlatomir Fung

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Benjamin Zander

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Τιμές: €8 (Φοιτητικό), €11, €17, €24, €29, €34, €40 Online αγορά εδώ


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

15 Ιουνίου 2022 8:30 μμ
15 Ιουνίου 2022 10:30 μμ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Χ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ