Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΥΝΙΑΤΑΛΗΣ | Η ΑΛΗΘΕΙΑ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ


Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Θερμαϊκός διοργανώνουν παρουσίαση βιβλίου του Γεράσιμου Κουνιάταλη, με τίτλο «Η αλήθεια». Στο εν λόγω βιβλίο, ο συγγραφέας προβαίνει σε μια τριπλή ανάλυση του θέματος που αφορά την πίστη προς μια ταυτιστική οντολογία με όπλα του τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά και την ψυχανάλυση.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας, Γεράσιμος Κουνιάταλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.


Λίγα λόγια για το βιβλίου

Καταρρίπτει μια μεγάλη επιχειρηματολογία διαφόρων μεγάλων ονομάτων του σκεπτικισμού και της φιλοσοφίας της παγκόσμιας ιστορίας, κάνει έναν διαχωρισμό της έννοιας της απόδειξης από εκείνη της θρησκείας και μέσω ψυχαναλυτικών εργαλείων φανερώνει τους πραγματικούς λόγους στους οποίους η πίστη οφείλει την ύπαρξή της. Τέλος, απαντά στο ερώτημα για το αν η θρησκεία μάς είναι απαραίτητη σήμερα ή είναι προτιμότερο να παραδώσει τη σκυτάλη της σε κάτι ανώτερο.

Απόσπασμα από το βιβλίο

«Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε όσους δεν εφησυχάζονται με τις βιαίως αποκτηθείσες διδαχές και νουθεσίες που δέχονται από τον κοινωνικό και οικογενειακό τους περίγυρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, αλλά έχουν το μικρόβιο της περιέργειας, της κριτικής σκέψης και της επιθυμίας για μια

αέναη διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας. Πρόκειται να ασχοληθούμε με το ίσως σημαντικότερο ερώτημα που διέπει την Ανθρωπότητα και το οποίο παραμένει ακόμη και σήμερα μια μεγάλη πηγή διενέξεων μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και σχεδόν πάντα τη βάση της κοσμοθεωρίας κάθε ανθρώπινης οντότητας ξεχωριστά, κατ’ επέκταση όλων των κοινωνιών σε κάθε δεδομένη χρονική περίοδο, άρα και ολόκληρου του ανθρώπινου γένους. Αναφέρομαι φυσικά στο ερώτημα: Υπάρχει Θεός;».


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γεράσιμος Κουνιάταλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1996. Τελείωσε με άριστα τις μαθητικές σπουδές του στη Φιλοθέη και είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση τα Θεωρητικά Μαθηματικά. Αυτήν τη στιγμή κάνει το μεταπτυχιακό του στην Πυρηνική Φυσική και Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες έχοντας στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Παίζει πιάνο οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε πολυάριθμες μουσικές εκδηλώσεις και έχει διατελέσει δάσκαλος σκάκι. Είναι επίσης ενεργό μέλος της MENSA, της διεθνούς κοινότητας για υψηλούς δείκτες νοημοσύνης. Τον ελεύθερο χρόνο του στοχάζεται πάνω σε θέματα φιλοσοφίας αποτυπώνοντας γραπτώς τις σκέψεις του. Το βιβλίο «Η αλήθεια» αποτελεί το πρώτο του έργο.


MORE HERE

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης