Η Ωραία Κοιμωμένη

The event is expired

Η Ωραία Κοιμωμένη

Μπαλέτο Εθνικού Θεάτρου Πράγας

29 Απριλίου 2021 – online πρεμιέρα – δωρεάν


Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου 2021, το Μπαλέτο του Εθνικού Θέατρου της Πράγας ετοίμασε την τσεχική πρεμιέρα του παραμυθιού “Η Ωραία Κοιμωμένη”. Η παράσταση του αφηγηματικού κλασικού μπαλέτου, που θα πραγματοποιηθεί στην Κρατική Όπερα της Πράγας, χορογραφημένη από τη θρυλική πρίμα μπαλαρίνα Márcia Haydée, θα μπορέσουν να απολαύσουν οι θεατές σε όλο τον κόσμο δωρεάν απευθείας μέσω του Youtube Channel του Εθνικού Θεάτρου.

 

Το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη σε μουσική του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι σε χορογραφία του Marius Petipa έκανε πρεμιέρα το 1890 στην Αγία Πετρούπολη. Το 1987, η Márcia Haydée δημιούργησε τη δική της εκδοχή της παράστασης, η οποία παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες του κόσμου.

Τώρα μπαίνει στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας ως αξιοθαύμαστο τεχνούργημα της πνευματικής κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου σε επιμέλεια ίδιας της Márcia Haydée

Márcia Haydée (*1937) – μία από τις πιο διάσημες μπαλαρίνες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος, μια εξαιρετικά χαρισματική προσωπικότητα, έχει εμπνεύσει πολλούς διάσημους χορογράφους και χορευτές, επηρεάζοντας παράλληλα την ανάπτυξη και τη μορφή του κλασικού μπαλέτου παγκοσμίως.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

29 Απριλίου 2021 8:00 πμ
5 Μαΐου 2021 9:00 μμ
Εθνικό Θέατρο