ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦAΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΣ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ DRONE, ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΜ. ΜΠΟΖΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦAΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΣ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ DRONE, ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ


Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Παρισιάνου διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων «Κυβερνοασφάλεια και κυβερνοχώρος, τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι» & «Drone, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε», σε επιμέλεια του Αθανάσιου Μποζίνη.

Για τα βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μποζίνης Αθανάσιος, Κυβερνο-Διεθνολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Παγκόσμιας Πολιτικής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών – Βιοασφάλειας Πανεπιστήμιου Μακεδονίας ως επιστημονικός επιμελητής των βιβλίων.

Δρ. Μαρία Μυλώση, Δικηγόρος, Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Διδάσκουσα «Ηθική και Διακυβέρνηση Τεχνητής Νοημοσύνης» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου ΑΠΘ

Συντονίζει και αναλύει ο δημοσιογράφος του Vergina TV, Ανδρέας Σταματόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.


Λίγα λόγια για το βιβλίο «Drone, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε»

Το βιβλίο της Sarah E. Kreps αναλύει την πολλαπλή στρατηγική χρήση των drone στον αέρα, στο έδαφος και στη θάλασσα. Περιγράφει διεξοδικά τις πολλαπλές εφαρμογές και χρήσεις των drone ανάλογα με το μέγεθος τους, τον εξοπλισμό, τις επιχειρησιακές και κατασκευαστικές τους δυνατότητες για κυβερνητικές, στρατιωτικές, αστυνομικές, εμπορικές, διασωστικές, επιστημονικές και αστικές χρήσεις. Παράλληλα, αναλύει σε βάθος τα ηθικά, νομικά, κοινωνικά ζητήματα και πολιτικά διλήμματα, που αναδύονται από την ευρεία και αυξανόμενη χρήση των drone, ειδικά με την παράλληλη ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών όπως της Τεχνητής Νοημοσύνης (αυτόνομα drone), αλλά και την ενσωμάτωση ειδικού στρατιωτικού επιχειρησιακού εξοπλισμού για πολεμικές επιχειρήσεις (στρατιωτικά drone). Δίνοντας πολλαπλά ειδικά παραδείγματα με συγκριτικές αναλύσεις μεταξύ κρατών και εθνικών πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο, καταφέρνει να παρουσιάσει διεξοδικά τις χρήσεις των drone σήμερα, αλλά και να θέσει βασικά ερωτήματα για τους μελλοντικούς κινδύνους που αναδύονται από τη χρήση των drone για συλλογή προσωπικών δεδομένων, ευαίσθητων ειδικών πληροφοριών και μελλοντικών πολεμικών συγκρούσεων, λόγω της έλλειψης ενός διεθνώς αποδεκτού νομικού πλαισίου και κανονισμών. Το βιβλίο των drone αποτελεί ένα σημαντικό βιβλίο γνώσεων για κάθε ειδικό και μη, που επιθυμεί να ενσωματώσει γνώσεις και ειδικές σημαντικές πληροφορίες για την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία των drone.


Λίγα λόγια για το βιβλίο «Κυβερνοασφάλεια και κυβερνοχώρος, τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι»:

Κάθε τομέας της σύγχρονης ζωής, από την επικοινωνία μέχρι το εμπόριο και τις συγκρούσεις, εξαρτάται από το διαδίκτυο, και τα συνακόλουθα ζητήματα κυβερνοασφάλειας αφορούν κυριολεκτικά τους πάντες. Αντιμετωπίζουμε νέα ερωτήματα που άπτονται των δικαιωμάτων και των ευθυνών που έχουμε ως πολίτες τόσο του πραγματικού όσο και του ψηφιακού κόσμου και που αφορούν την προστασία των εαυτών μας αλλά και των οικογενειών μας από τους νεοαναδυόμενους κινδύνους. Εντούτοις, σπανίως ένα τόσο σημαντικό θέμα γίνεται τόσο πλημμελώς κατανοητό.

Με το βιβλίο Κυβερνοασφάλεια και κυβερνοπόλεμος, ο επιτυχημένος συγγραφέας Ρ. W. Singer και ο αναγνωρισμένος ειδικός του διαδικτύου Allan Friedman προσφέρουν ένα ευανάγνωστο αλλά κατατοπιστικό έργο αναφοράς που έλειπε από τη βιβλιογραφία αυτού του κρίσιμου ζητήματος του 21ου αιώνα. Γραμμένο με ζωηρό ύφος και εμπλουτισμένο με πληθώρα ιστοριών και παραδειγμάτων, το παρόν βιβλίο δομείται γύρω από τα βασικά ερωτήματα της κυβερνοασφάλειας: πώς λειτουργεί, γιατί έχει σημασία και τι μπορούμε να κάνουμε. Στην πορεία, οι συγγραφείς ξεναγούν τους αναγνώστες στα κεντρικά ζητήματα και στα πρόσωπα της κυβερνοασφάλειας, από την ομάδα χάκερ “Anonymous” και τον ιό Styxnet μέχρι τις νέες κυβερνομονάδες του κινεζικού και του αμερικανικού στρατού. Το βιβλίο Κυβερνοασφάλεια και κυβερνοπόλεμος είναι το κατεξοχήν έργο αναφοράς του πεδίου και έρχεται ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης