ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ

The event is expired

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ IANO | ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ HIPPASUS | ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΤΡΩΝΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Hippasus σε συνεργασία με την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ερευνητικού Κέντρου Νεοελληνικών Σπουδών -Σπουδαστήριο Πετρώνδα του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου με τίτλο «Λογοτεχνία Και Δίκαιο», σε επιμέλεια Αχιλλέως Κ. Αιμιλιανίδη, Παντελή Βουτουρή, Στέργιου Μήτα, Μαρίνου Πουργούρη.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Βασίλης Γκουρογιάννης, συγγραφέας

Έλλη Φιλοκύπρου, καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Προεδρεύων της συνεδρίας είναι ο Παντελής Βουτουρής.

Θα απευθύνει χαιρετισμό η Διευθύντρια Εκδόσεων Hippasus, Ήρα Ιωάννου-Αιμιλιανίδου.

Θα γίνει αντιφώνηση εκ μέρους των επιμελητών του τόμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

 

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Το Δίκαιο έχει αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες πηγές έμπνευσης των λογοτεχνών και έχει αποτυπωθεί στη λογοτεχνία, είτε ως παρουσίαση πραγματικών/ ιστορικών γεγονότων, είτε ως μυθοπλασία. Ο παρών τόμος περιλαμβάνει μελέτες σε έργα κλασσικών λογοτεχνών ή διανοητών, όπως Αισχύλος, Οβίδιος, Σαίξπηρ, Σουίφτ, Ντοστογιέφσκι, Νίτσε, Μακρυγιάννης, Βασίλης Μιχαηλίδης, Παπαδιαμάντης, Σεφέρης αλλά και νεότερων, όπως του Φραγκιά και της Γαλανάκη. Προχωρεί εξάλλου σε προσεγγίσεις και επί ευρύτερων πεδίων, όπως τη σκηνοθεσία του Αγγελόπουλου, τη στιχουργική του Ντύλαν και το έργο της Αγκάθα Κρίστι. Η έκδοση καλύπτει ένα κενό στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία και φιλοδοξεί να συμβάλει στη διεύρυνση των οριζόντων του αναγνώστη.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ,ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

21 Δεκεμβρίου 2021 7:30 μμ
21 Δεκεμβρίου 2021 9:30 μμ
IANOS Βιβλιοπωλείο, Σταδίου, Αθήνα, Ελλάδα