ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ | ΚΙΟΥΝΣΛΕΡ

The event is expired

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ | ΚΙΟΥΝΣΛΕΡ

ΕΚΔΟΤΙΚΗ BELLE ÉPOQUE


Την Τρίτη, 14 Ιουνίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και η Εκδοτική Belle Époque διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Ανδρουλάκη με τίτλο «Κιούνσλερ: ο αρχιτέκτονας του ελληνικού και κυπριακού ποδοσφαίρου».

Οι ομιλίες θα έχουν ως κεντρικό θέμα τον «εξευρωπαϊσμό του ελληνικού και κυπριακού ποδοσφαίρου στον μεσοπόλεμο».

Θα μιλήσουν οι:

Μάνος Ανδρουλάκης, συγγραφέας του βιβλίου

Ηλίας Γιαννακάκης, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, που έχει επιμεληθεί ορισμένα από τα κορυφαία αθλητικά ντοκιμαντέρ στη χώρα

Νίκος Σακκούλης, διερμηνέας και συνεργάτης εμβληματικών Ούγγρων προπονητών που εργάστηκαν στην Ελλάδα, όπως οι Φέρεντς Πούσκας και Μάρτον Μπούκοβι

Αλέξανδρος Κιτροέφ, καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Haverford College των ΗΠΑ

Πέτρος Παπαπολυβίου, αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Γιώργος Ροκίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού κατά τις δεκαετίες των ’60 και ’70, με σημαντική συνεισφορά στις επιτυχίες του Τριφυλλιού.

 

Συντονιστής θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Θάνος Σαρρής.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν σπουδαίες προσωπικότητες από το παρελθόν και το παρόν του ελληνικού αθλητισμού, καθώς και άνθρωποι που γνώριζαν εκ του σύνεγγυς τον Γιόζεφ Κιούνσλερ.

Κάθε παρευρισκόμενος θα παραλάβει αναμνηστικά δώρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Λίγα λόγια για τον Ούγγρο προπονητή

Αγωνιστικές καινοτομίες, «γέννηση» ακαδημιών, επιβολή πειθαρχίας, ανάπτυξη διαιτησίας, προπόνηση της πρώτης Εθνικής ομάδας επί των ημερών της ΕΠΟ.

Ο Γιόζεφ Κιούνσλερ ήρθε από την Ουγγαρία στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό μόλις στα 31 του χρόνια. Οδήγησε το «τριφύλλι» στο αξεπέραστο 8-2 επί του Ολυμπιακού και σε άλλες διακρίσεις, ενώ το κράτησε όρθιο όταν τα διοικητικά προβλήματα έγιναν δυσβάσταχτα. Ποτέ δεν λησμονήθηκε από τους παράγοντες της εποχής και τους παίκτες του για την προσφορά του.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η συνεισφορά του στο κυπριακό ποδόσφαιρο, το οποίο επί της ουσίας στήθηκε χάρη σ’ εκείνον. Δεν είναι μόνο ο πλέον πρωτοποριακός προπονητής αλλά και ο πιο επιτυχημένος ακόμη και σήμερα.

Στην εκδήλωση, η μνήμη του Γιόζεφ Κιούνσλερ θα ζωντανέψει και μαζί της η «Όμορφη Εποχή» του ελληνικού αθλητισμού.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

14 Ιουνίου 2022 7:30 μμ
14 Ιουνίου 2022 9:30 μμ
IANOS Βιβλιοπωλείο, Σταδίου, Αθήνα, Ελλάδα