ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΟΥΚΙΔΗΣ | «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ»

The event is expired

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΟΥΚΙΔΗΣ | «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ


Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 18:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Παρισιάνου διοργανώνουν την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του συγγραφέα Δημήτρη Ταουκίδη με τίτλο «Ο μπαμπάς και το ελικόπτερο». Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω καθώς και στους γονείς τους.

 

Τα έσοδα του συγγραφέα από τα δικαιώματα του βιβλίου δωρίζονται στο Χαμόγελο του Παιδιού.

 

Παρουσιάζει:

Δημήτρης Ταουκίδης, μηχανικός παραμυθιών και ελικοπτέρων.

 

Θα μιλήσουν οι:

Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος (M.Ed, PhDc) και υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Χρήστος Ηλιόπουλος, αντιστρατηγός εα, πρώην Διευθυντής Αεροπορίας Στρατού.

Γεώργιος Πετρουλάκης, αντισυνταγματάρχης (ΤΧ) – Διοικητής 2ου ΣΕΣΑΥ

Γιώργος Σγουρός, εικονογράφος.

 

Ένα αεροπορικό παραμύθι, εικονογραφημένο μοναδικά από τον Γιώργο Σγουρό, έρχεται για να απογειώσει μικρούς και μεγάλους στον …αεροδιάδρομο 24 του Ιανού.

Αφιερωμένο στην προσφορά των πιλότων και μηχανικών αεροσκαφών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σε εκείνα τα χαρισματικά κορίτσια που αγαπούν τις επιστήμες, τη ρομποτική, την πτήση και το διάστημα, το βιβλίο αυτό μιλά για την απώλεια, την ισότητα των δύο φύλων, τη σχέση πατέρα-κόρης και τη δύναμη των παιδικών ονείρων.

Και λίγο πριν την προσγείωση, μια αεροπορική διαδραστική έκπληξη θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τον ηθοποιό Ιορδάνη Καλέση!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Ταουκίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την άνοιξη του 1982.

Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως μηχανικός, ασχολείται με τη συντήρηση αεροπλάνων και ελικοπτέρων. Ως «μηχανικός» παιδικών βιβλίων, του αρέσει να συνθέτει μοντέρνα παραμύθια.

Όπως λέει ο ίδιος: «Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με τα αεροπορικά μέσα, μα πιο πολύ από τις πρώτες ώρες πτήσης με αυτά, κατάλαβα πως κάτι κοινό υπάρχει μεταξύ ενός ελικοπτέρου και ενός παιδικού βιβλίου. Ποιο είναι αυτό; Μα, πως και με τα δύο μπορείς να πετάξεις ψηλά στον ουρανό!»


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

25 Ιουνίου 2022 6:30 μμ
25 Ιουνίου 2022 9:30 μμ
IANOS Βιβλιοπωλείο, Σταδίου, Αθήνα, Ελλάδα