ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ – «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ»

The event is expired

ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ | «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ»

ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ OΧΙ ΜΟΝΟ

ΜΕΣΩ LIVE STREAMING !

 


Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 16:00-18:00 οι Ομάδες Στήριξης έρχονται και πάλι στο Café του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας. Δίωρες συναντήσεις για θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο, που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους. Το θέμα αυτής της συνάντησης είναι η «Σεξουαλικότητα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube του ΙΑΝΟΥ μέσω live streaming.

 

Θα μιλήσουν οι:

Ηλέκτρα Σιαλμά, MSc Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – οικογενειακή θεραπεία «Η Σύγχρονη Σεξουαλικότητα »

Παναγιώτης Απότσος, Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπευτής ECP – ΨυχοΣεξολόγος ECPS: «Ψυχοθεραπεία στις Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές»

Πρόδρομος Ταράσης, Ψυχολόγος – Συστημικός Ψυχοθεραπευτής και επικοινωνιολόγος «LGBTea: Το φάσμα της Σεξουαλικότητας »

Μιχάλης Λώλης, Αξιωματικός στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας -Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών «Έμφυλες Ταυτότητες»

 

Τη συζήτηση θα συντονίσουν η ιδρύτρια των «Ομάδων Στήριξης», Γιώτα Ζαγγανά, και ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

 

Λίγα λόγια για τη συνάντηση

Η σεξουαλικότητα είναι ένα αναπόσπαστο τµήµα της προσωπικότητας κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Η πλήρης ανάπτυξή της εξαρτάται από την ικανοποίηση βασικών ανθρωπίνων αναγκών

όπως η επιθυµία για επαφή, εγγύτητα, συναισθηµατική έκφραση, απόλαυση, τρυφερότητα και αγάπη. Τη σεξουαλικότητα ως µια πυρηνική παράµετρο της ανθρώπινης ύπαρξης που περιλαµβάνει το φύλο, το κοινωνικό φύλο, την ταυτότητα και το ρόλο φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισµό, τον ερωτισµό, την συναισθηµατική πρόσδεση (αγάπη) θα προσεγγίσουμε μέσα από τις ομιλίες των επιστημονικών συνεργατών μας αλλά και μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες ανθρώπων που θα μοιραστούν μαζί μας κομμάτια της δικής τους ζωής.

 

Λίγα λόγια για τις «Ομάδες Στήριξης»

Το υποστηρικτικό δίκτυο των «Ομάδων Στήριξης» μέσα από δίωρες συναντήσεις σε θέματα που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους, σε μια περίοδο που όλοι κολυμπάμε σε αχαρτογράφητα νερά, έρχεται ξανά, με την πολύτιμη βοήθεια των επιστημονικών συνεργατών, με βιωματικές εμπειρίες, με προτάσεις και πρακτικές συμβουλές να δώσει μία ανάσα ανακούφισης, να «ανοίξει» ένα φωτεινό μονοπάτι στα σκοτάδια που μας περικλείουν.

Για να παρακολουθήσετε πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις κάντε την εγγραφή σας (subscribe) στο κανάλι του ΙΑΝΟΥ στο Youtube!

 


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ EVENT ΣΟΥ ΔΩΡΕΑΝ , ΕΔΩ!!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

24 Οκτωβρίου 2020 4:00 μμ
24 Οκτωβρίου 2020 6:00 μμ
IANOS Βιβλιοπωλείο, Σταδίου, Αθήνα, Ελλάδα