«ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ, ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΕ Α΄ ΠΡΟΣΩΠΟ (1972 – 2022)»

The event is expired

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΣΥΦΙΔΟΥ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ

«ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ, ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΕ Α΄ ΠΡΟΣΩΠΟ (1972 – 2022)»


Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 20:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Μετρονόμος διοργανώνουν παρουσίαση της ποιητικής ανθολογίας της Μαρίας Κοσσυφίδου με τίτλο «Σε ετοιμότητα διαδρομής. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ, ποιήματα σε α΄ πρόσωπο (1972 – 2022)».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Μαρία Κοσσυφίδου, εκπαιδευτικός, ποιήτρια, φωτογράφος.

Ποιήματα της ανθολογίας θα διαβάσουν ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, η ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου και η ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη.

Ανέκδοτα ποιήματα θα διαβάσει ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς.

Θα ακουστούν τραγούδια σε ποίηση Διονύση Καρατζά από τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου και την ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ποιητική ανθολογία της Μαρίας Κοσσυφίδου «Σε ετοιμότητα διαδρομής, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ, ποιήματα σε α’ πρόσωπο (1972-2022)» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2022 από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Η Μαρία Κοσσυφίδου επέλεξε 32 ποιήματα μέσα από τα πολλά που έχει γράψει ο Διονύσης Καρατζάς σε α’ πρόσωπο κατά τη διάρκεια των πενήντα χρόνων της ποιητικής του πορείας. Το κριτήριο επιλογής ήταν η ηλικία της σκέψης, του βλέμματος και του τρόπου γραφής του ποιητή.

Μέσα από τα 32 ποιήματα διακρίνονται οι φάσεις ζωής του Καρατζά, στις οποίες συνειδητοποιεί την καταγωγή του, την καθοριστική γνωριμία του με τα μυστικά της φύσης και του έρωτα, την ηδονή και την οδύνη της αγάπης και τη σχέση του με τον Θεό, τον χρόνο, τους ανθρώπους και τις λέξεις.

Η Μαρία Κοσσυφίδου, με την επιλογή των ποιημάτων, δημιουργεί ένα «πορτρέτο» του ποιητή Διονύση Καρατζά στο οποίο αποτυπώνονται συμπυκνωμένα η ζωή του και ο χαρακτήρας του, καθώς και το αόρατο σύμπαν όπου γεννιούνται οι λέξεις του.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

3 Ιουνίου 2022 8:00 μμ
3 Ιουνίου 2022 10:00 μμ
IANOS Βιβλιοπωλείο, Σταδίου, Αθήνα, Ελλάδα