ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΚΑΡΗ

The event is expired

ΚΥΚΛΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΚΑΡΗ


Την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 19:30 στο πλαίσιο της νέας σειράς αφιερωμάτων του ΙΑΝΟΥ με τίτλο «Πολυφωνική παρουσίαση», έρχεται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας ο συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, Πέτρος Μάρκαρης, και συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου για τα δύο καινούργια του βιβλία «Η τέχνη του τρόμου και άλλα διηγήματα» και «Το κίνημα της αυτοκτονίας» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κείμενα.

 

Για τα βιβλία του «Νυχτερινό δελτίο», «Άμυνα ζώνης», «Η εποχή της υποκρισίας» και «Ο φόνος είναι χρήμα», που κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Κείμενα, ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μικέλα Χαρτουλάρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 3 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

 

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Μάρκαρη

Ο Πέτρος Μάρκαρης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1937. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αυστρία και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1964. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1965 με το θεατρικό έργο Η ιστορία του Αλή Ρέτζο. Μετέφρασε σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και συνεργάστηκε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο σε σενάρια ταινιών. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα Νυχτερινό Δελτίο από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης και ακολούθησαν δώδεκα βιβλία με τον αστυνόμο Κώστα Χαρίτο. Μετέφρασε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολόκληρο τον Φάουστ του Γκαίτε, καθώς και την πρώτη γραφή του Φάουστ. Έχει εκδώσει διηγήματα, δοκίμια και θεατρικά έργα και έχει τιμηθεί με σημαντικά διεθνή λογοτεχνικά βραβεία για το έργο του. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

29 Μαρτίου 2022 7:30 μμ
29 Μαρτίου 2022 9:30 μμ
IANOS Βιβλιοπωλείο, Σταδίου, Αθήνα, Ελλάδα