17/04 Στα μονοπάτια των Μετεώρων

The event is expired

17/04 Στα μονοπάτια των Μετεώρων


Κάποτε στον πυθμένα μιας θάλασσας,

…σήμερα φρουροί του κάμπου της Θεσσαλίας στέκουν οι βράχοι των Μετεώρων. Έχουν μαγνητίσει από πολλούς αιώνες τους μοναχούς που πάνω σε αυτούς έχτισαν τα μοναστήρια τους, από τη δεκαετία του ’70 και μετά προσελκύουν αναρριχητές από όλο τον κόσμο που σκαρφαλώνουν τα ιδιόμορφα βράχια και τώρα ήρθε η σειρά του συλλόγου μας να πέσει θύμα της άγριας ομορφιάς τους. Θα περπατήσουμε στα μονοπάτια που σχηματίζονται ανάμεσα από τα βράχια ή όποιος κατέχει την αναρρίχηση μπορεί να πάρει τα υλικά του και να τα θαυμάσει από ψηλά.

Κατά τη διαδρομή μας θα περάσουμε από τον Αγ. Γεώργιο τον Μανδηλά, θα ανεβούμε στον βράχο του Αγίου Πνεύματος και θα επισκεφτούμε τις Φυλακές των Μοναχών, τη Δρακοσπηλιά και τις μονές Αγ. Νικολάου, Βαρλαάμ και Μετ. Σωτήρος. Επίσης δούμε τις εγκαταλειμμένες μονές της Υπαπαντής και τη Παντοκράτορος που βρίσκεται στο βράχο της Δούπιανης.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στα βράχια στα Μετέωρα υπάρχουν αναρριχητικά πεδία για όλα τα γούστα sport και trad αναρρίχησης. Η εξόρμηση αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία μετά τις χειμερινές προπονήσεις στην πίστα μας να δούμε πως τα πάμε και στον βράχο!

Βαθμός Δυσκολίας:  1

Ώρες πορείας: 5 – 6

Αρχηγός: Χρήστος Καρατζάς: 6949157687

Αναχώρηση: Κυριακή 17/04/22 07:00 π.μ

Η συμμετοχή στην εκδρομή κατοχυρώνεται μόνο με την προσκόμιση της προκαταβολής (10 ευρώ) στα γραφεία του Συλλόγου.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

  • Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19 όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό rapid test (48 ώρες) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

17 Απριλίου 2022 7:00 πμ
17 Απριλίου 2022 9:00 μμ
Αμβρακίας 38 στην Άρτα