ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ – ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ – ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ & ΜΙΧΑΗΛ ΚΕΦΑΛΑΣ | «ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ» | «ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ 2:00»

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Κ. ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ – Χ. ΝΑΚΑΣ


Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 21:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και ο Μουσικός εκδοτικός οίκος Κ. Παπαγρηγορίου – Χ. Νάκας, διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων «Στην Κυψέλη» και «Ακριβώς στις 2:00», του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Γιάννη Στεφανίδη, σε μουσική και τραγούδια του Δρ. Μιχαήλ Κεφάλα.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:

Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ραδιοφωνική παραγωγός του σταθμού 9,84,

Γιάννης Στεφανίδης, συγγραφέας των βιβλίων,

Μαρία Παπαδογιαννάκη, εικονογράφος των βιβλίων και

Δρ. Μιχαήλ Κεφάλας, συνθέτης των τραγουδιών.

Η παρουσίαση των βιβλίων περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα από διάφορα μουσικά σχήματα αποτελούμενα από 18 μουσικούς και τραγουδιστές. Θα ακουστούν τα τραγούδια των δύο βιβλίων από οργανικό σύνολο και τραγουδιστές υπό τη διεύθυνση του Δρ. Μιχαήλ Κεφάλα. Το οργανικό σύνολο και τη διδασκαλία των φωνών προετοίμασε η μαέστρος Σταματία Χωρεψιμά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.


Λίγα λόγια για τα βιβλία:

«Στην Κυψέλη»

Πρόκειται για μια παραμυθένια ιστορία για παιδιά 6 – 10 ετών γεμάτη δράση, δυσκολίες, κινδύνους και αγωνία. Κατάλληλο για άτομα με αναγνωστικές δυσκολίες και / ή προβλήματα όρασης. Για όσους θέλουν να διασκεδάσουν και να κάνουν εξάσκηση στα αγγλικά τους και στη μουσική.

«Ακριβώς στις 2:00»

Μια παρέα νέων παιδιών ξεκινούν μια κοινή πορεία από τα δεκατρία στα δεκαοχτώ με όπλο τη φιλία τους. Τη ζωή τους αναστατώνει ένας άγνωστος επισκέπτης, η βία, ο φόβος και ο έρωτας. Πολλά τα ερωτήματά τους και οι απαντήσεις έρχονται δύσκολα. Το μυθιστόρημα αυτό απευθύνεται σε αναγνώστες από 12 ετών και άνω, στους φίλους τους, στους γονείς τους και σε όσους επιθυμούν να διαβάσουν κάτι δυνατό. Θα σας κάνει να συγκινηθείτε, να γελάσετε και ίσως να φοβηθείτε και λιγάκι. Κατάλληλο και για άτομα με αναγνωστικές δυσκολίες και / ή προβλήματα όρασης, αφού υπάρχει ολοκληρωμένη αφήγηση σε μορφή κωδικού που εμπεριέχεται σε αυτή την έκδοση. Επίσης εμπεριέχονται και οι παρτιτούρες των τραγουδιών.


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Γιάννης Στεφανίδης

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1966 στην Πάτρα. Τελείωσε το Λύκειο στην Πάτρα, σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρέτησε ως δάσκαλος σε αρκετά ορεινά χωριά της Αχαΐας. Το 1998 πήγε στην Αθήνα για τις Μεταπτυχιακές Σπουδές του στην Γενική Αγωγή και παράλληλα σπούδασε Θέατρο και Θεατρικό Παιχνίδι στη Σχολή του Λάκη Κουρετζή. Διδάσκει στην Αθήνα, σε Δημοτικά Σχολεία. Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας των βιβλίων των Μαθηματικών. Δίδαξε Θεατρικό Παιχνίδι σε δημόσια σχολεία (2000 – 2004). Με τους συνεργάτες του δημιούργησε νέο είδος θεατρικού έργου, συνδυάζοντας τις τεχνικές του Κλασικού με αυτές του Μαύρου Θεάτρου (Αθήνα – Βύρωνας). Έχει γράψει τα Λουκιανού Ικαρομένιππος [θεατρική σάτιρα ενηλίκων – Βραβείο Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών], Όσο πατάει η γάτα [παιδικό θεατρικό], Τρία τέταρτα [θεατρικό δράμα ενηλίκων], Στην Κυψέλη [παραμυθοϊστορία, εκδόσεις Κ. Παπαγρηγορίου – Χ. Νάκας], Ακριβώς στις 2:00 [μυθιστόρημα νεανικής λογοτεχνίας, εκδόσεις Κ. Παπαγρηγορίου – Χ. Νάκας].

Μιχαήλ Κεφάλας

Είναι διδάκτορας μουσικής σύνθεσης του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου [MA (York), PhD (London), HonFNAM, BA (Hon) Hum (Open), MEd (Aegean)]. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε μουσική σε ελληνικά ωδεία και στο βρετανικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το 1994 δημιούργησε τη Μουσική Σχολή «Αλύπιος». Το 1996 διορίστηκε καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικεύτηκε στη σύνθεση στο York και το Λονδίνο. Το 2016 ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου πάνω στις Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών, με υποτροφία αριστείας. Έχει διακριθεί με βραβεία, μνείες και άλλες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις 14.12.2009 του απονεμήθηκε ο τίτλος Honorary Fellow της National Academy of Music των Η.Π.Α. (Colorado), ενώ τιμήθηκε με επιλογή από το Ψηφιακό Μουσικό Ανθολόγιο «Ευτέρπη»: ελληνικά τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση (2014). Έχει συνθέσει περισσότερα από 120 έργα για διάφορες φόρμες και μέσα, όπως εκπαιδευτική μουσική για παιδιά, μουσική δωματίου, κύκλους τραγουδιών, ορχηστρική και σκηνική μουσική. Έγραψε 14 βιβλία με αντικείμενο τη Μουσικοπαιδαγωγική, το Αστικό Λαϊκό τραγούδι, την Επιστημονική Φαντασία και το Θέατρο Μαύρου Φωτός, τη μουσική εκπαίδευση για ΑμεΑ και άτομα με πρόβλημα όρασης, τη Σύγχρονη Μουσική σύνθεση κ.ά. Οι παρτιτούρες, τα βιβλία και τα CD’s του έχουν εκδοθεί από τους οίκους Reed Music, Agenda Edizioni per la Musica, Φ. Νάκα, Κ. Παπαγρηγορίου – Χ. Νάκα, Ορφέα και Φάρο Τυφλών Ελλάδος. Είναι εκπαιδευτικός μουσικής στο 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Μίκης Θεοδωράκης» και καλλιτεχνικός διευθυντής της Μουσικής Σχολής «Αλύπιος».


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης