ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ | ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 13.30-16.00

The event is expired

ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ | ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 13.30-16.00


Ο Πολυχώρος “Πόλις” Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης και το Καλλιτεχνικό Στέκι “Boheme”, με υπεύθυνη οργάνωσης και διδασκαλίας την Αντιγόνη Σταυροπούλου, σε συνεργασία με τον καθηγητή Νίκο Σταυρόπουλο και τον ηθοποιό Γιάννη Βερβενιώτη, μα και με καλεσμένους εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς και ανθρώπους που αγαπούν την παιδεία και τον πολιτισμό, σας προσκαλούν στο πρώτο Μεσημεριανό Σχολείο Θεάτρου & Συναισθημάτων για παιδιά 6-12 ετών, στους υπέροχους χώρους του “Πόλις” στο Ν.Ηράκλειο Αττικής.

Έναρξη από 18 Οκτωβρίου. Καθημερινά, μετά το σχολείο, από 13.30. μέχρι 16.00 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους εαυτούς τους στο πλαίσιο μιας ομάδας, να διδαχθούν και να βιώσουν παραμύθια και ιστορίες σπουδαίων συγγραφέωνμύθους μα και πραγματικότητεςκείμεναποιήματαστίχους και τραγούδια, ως τη στιγμή που θα δηνιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες και τις δικές τους ιστορίες.

Μέσα από θεατρικά παιχνίδια θα αναπτύξουν τη φαντασία τους, τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και τις εκφραστικές τους ικανότητες. Θα γνωρίσουν τον κόσμο της δημιουργίας και αφήγησης ιστοριών, τον κόσμο του θεάτρου.

Τα παιδιά θα γίνουν ηθοποιοί και συγγραφείςσκηνοθέτεςσκηνογράφοι και ενδυματολόγοι, αλλά και ό,τι άλλο επιθυμούν να γίνουν. Θα δώσουν πνοή σε ρόλους και σε ήρωες, θα ζήσουν ιστορίες μαγικές και θα αντιληφθούν την έννοια της αποδοχής, της ομάδας, του μοιράσματος.

Μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες έκφρασης και δημιουργίας, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βιβλία και ταινίες, με ήρωες και με ιστορίες, με ζωγράφους και με πίνακες, με το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα τους. Μα, κυρίως, θα έρθουν σε επαφή με τους εαυτούς τους και τους άλλους, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και έμπνευσης.

Η ομάδα των παιδιών του Σχολείου Θεάτρου  θα πραγματοποιήσει την πρώτη της παράσταση τον Δεκέμβριο του 2021 και την τελική παράσταση τον Μάιο του 2022. 

Πιο συγκεκριμένα: 

Εβδομάδα πρώτη 18-22 Οκτωβρίου
Γνωριμία ομάδας και πρώτη επαφή με το θεατρικό παιχνίδι.

Εβδομάδα δεύτερη 25-29 Οκτωβρίου
Αναγνώσεις βιβλίων, παρακολούθηση ταινιών, συζητήσεις ερεθισμάτων

Εβδομάδα Τρίτη 1-5 Νοεμβρίου
Αυτοσχεδιασμοί σχετικοί με τα θέματα που αφορούν την ομάδα

Εβδομάδα Τέταρτη 8-12 Νοεμβρίου
Εισαγωγή σε βασικές αρχές υποκριτικής και σκηνοθεσίας

Εβδομάδα Πέμπτη 15-19 Νοεμβρίου
Δημιουργία ιστορίας και γνωρισμία με τους ρόλους

Εβδομάδα Έκτη 22-26 Νοεμβρίου
Επιλογή ρόλων, σχέσεων, συμβάντων, ανατροπών και εξερεύνηση της αρχής και του τέλους

Εβδομάδα Έβδομη 29-3 Δεκεμβρίου
Δέσιμο σκηνών

Εβδομάδα Όγδοη 6-10 Δεκεμβρίου
Πρόβες, σκηνικά, κοστούμια

Εβδομάδα Ένατη 13-17 Δεκεμβρίου
Τελικές πρόβες και παράσταση

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων

Θεατρικό παιχνίδι, Δημιουργία ομάδας, Δημιουργία ιστορίας, Δημιουργία ρόλου, Αυτοσχεδιασμός, Σκηνογραφία, Κατασκευές και ζωγραφίες, Τραγούδι, Θεατρική κίνηση, Βασικές αρχές υποκριτικής και σκηνοθεσίας, Ανάγνωση παραμυθιών, Συγγραφή παραμυθιού, Παρακολούθηση ταινιών και βιντεοσκοπημένων παιδικών παραστάσεων, Συναισθηματική νοημοσύνη, Ενσυναίσθηση, Ευημερία, Αυτοεκτίμηση-Αποδοχή, Θάρρος, Μαθήματα Επαφής, Συντροφικότητα, Αίσθημα Ενότητας.

Το Σχολείο Θεάτρου είναι προσβάσιμο προς όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το φύλο και την εθνικότητα, ανεξάρτητα από την αναπηρία, τις κλίσεις, τα ταλέντα, τον τύπο μάθησης, τον βαθμό ετοιμότητας και τα ενδιαφέροντά τους.

Όλες οι δραστηριότητες θα είναι βασισμένες στις αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και της ενιαίας εκπαίδευσης, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να συνυπάρχουν στη μάθηση και στο παιχνίδι, στην έκφραση και στη δημιουργία, στη ζωή και στον κόσμο, ελεύθερα και ισότιμα.

Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα έχουν ορίζοντα συνέχειας, τόσο με πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο πλαίσιο του Σχολείου Θεάτρου, όσο και με τις Καλλιτεχνικές Κατασκηνώσεις των Χριστουγέννων και του Καλοκαιριού.

Επιμέλεια προγράμματος και διδασκαλία
Αντιγόνη Σταυροπούλου

Παιδαγωγός – Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης |
Ηθοποιός – Ανώτατη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν |
Συγγραφέας – 3ο Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου Εθνικού Θεάτρου |
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής και Ενιαίας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου |
Ιδρυτικό μέλος της Καλλιτεχνικής Συμμορίας Ντουέντε, του Στεκιού Νέων Καλλιτεχνών Boheme και του Πολυχώρου Πόλις

Μηνιαίο Κόστος
150€/παιδί
Ειδικές Εκπτώσεις σε Αδέλφια


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας & Περισσότερες Πληροφορίες: 6986902115 , 6944516921 Agenda – Calendar Πολιτισμού & Εκπαίδευσης http://polis.edu.gr/calendar “Πόλις” Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής Εκπαίδευση & Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 59Β 14121 Ηράκλειο Αττικής τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181 e-mail: education@polis.edu.gr Ιστοσελίδα: www.polis.edu.gr Facebook: www.facebook.com/polis.education

 


ΔΗΜΙΟΥΡΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΑΣ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

18 Οκτωβρίου 2021 1:30 μμ
17 Δεκεμβρίου 2021 4:00 μμ
Πολυχώρος “Πόλις”