ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΣ | ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

The event is expired

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | YOUTUBE LIVE

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΣ | ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ


Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 18:00…

…η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του καταξιωμένου ηθοποιού Δημήτρη Καταλειφού, «Συμπληγάδες γενεθλίων». Εξήντα πέντε σύντομα κείμενα ποιητικής πρόζας τα περισσότερα εκ των οποίων γράφτηκαν μέσα στον εγκλεισμό της πανδημίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO, το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Ξένια Στούκα.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έτρεχα να αγοράσω το τετράδιο. Πίσω στο σπίτι η μαμά καβούρδιζε τον χαλβά. Το γλυκό που ακόμα αγαπώ. Όταν θα γύριζα, θα ήταν όλοι εκεί. Ο μπαμπάς, η μαμά, τ’ αδέλφια, η Μαριώ. Τα είχα όλα. Τους είχα όλους. Έτρεχα να αγοράσω το τετράδιο ξέροντας τι θα πει ευτυχία. Εξήντα πέντε σύντομα κείμενα ποιητικής πρόζας, που έγραψε ο Δηµήτρης Καταλειφός -τα περισσότερα μέσα στον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας- από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις 21 Μαΐου 2020, παραμονή των γενεθλίων του.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δηµήτρης Καταλειφός γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σµύρνη. Ο πατέρας του ήταν από τη Σέριφο και η μητέρα του από τη Σµύρνη. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη το 1975. Από τότε εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, στον κινηματογράφο και σποραδικά στην τηλεόραση· έχει επίσης σκηνοθετήσει µερικές παραστάσεις. Τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 υπήρξε ιδρυτικό µέλος της Εταιρείας θεάτρου «Η Σκηνή» και του Θεατρικού οργανισμού «Μορφές» αντίστοιχα. Έχει τιµηθεί µε το βραβείο Αιµίλιος Βεάκης (2002-2004) για τις ερμηνείες του στο θεατρικό έργο Ξεριζωµός του Φρίελ και στα µονόπρακτα Αυτός και το παντελόνι του του Ιάκωβου Καµπανέλλη, Κύκνειο άσµα του Τσέχοφ και Η τελευταία µμαγνητοταινία του Κραπ του Μπέκετ· µε το βραβείο κοινού του περιοδικού Αθηνόραµα, επίσης για τον Ξεριζωµό (2003), τους Βρικόλακες του Ίψεν (2005) και τον Επιστάτη του Πίντερ (2011).

Το 1987 του απονεµήθηκε…

…το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερµηνεία του στην ταινία Θεόφιλος του Λάκη Παπαστάθη. Από την εφημερίδα Έθνος τιµήθηκε το 2008 µε το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική σειρά Το Δέκα της Πηγής Δηµητρακοπούλου. Έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο θεατρικό τµήµα του Πανεπιστηµίου Πατρών και του ΑΠΘ κ.α. Από το 1993 έως το 2000 ήταν συνδηµιουργός της δραματικής σχολής του «Εµπρός». Οι Συµπληγάδες γενεθλίων είναι η πρώτη του συγγραφική απόπειρα.


  • Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/sympligades-genethlion#peris.plirof.tab
  • Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured
  • Link του livestreaming: https://youtu.be/0qvgNHnn2sY
  • Δημιούργησε τα events σου, ΕΔΩ, δωρεάν!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

14 Ιανουαρίου 2021 6:00 μμ
14 Ιανουαρίου 2021 7:30 μμ
IANOS Βιβλιοπωλείο, Σταδίου, Αθήνα, Ελλάδα