ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ COACHING ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗ

The event is expired

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΡ. ΑΒΙ ΓΚΟΡΕΝ ΜΠΑΡ-ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΤΣΕΡΝΙΤΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ COACHING

ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗ


Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Καστανιώτη διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου των Δρ. Άβι Γκόρεν Μπαρ και Κρίστιαν Τσέρνιτς με τίτλο «Τα μυστικά της Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών και Coaching. Ένας διάλογος δασκάλου και μαθητή».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δρ Στέλιος Κρασανάκης, ψυχίατρος, διευθυντής του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας «Αιών»

Δρ Άβι Γκόρεν-Μπαρ, κλινικός και εκπαιδευτικός ψυχολόγος, πιστοποιημένος θεραπευτής εκφραστικών τεχνών, jungian coach και συγγραφέας του βιβλίου.

 

Συμμετέχουν επίσης, εκ μέρους της εκπαιδευτική ομάδας συνεργατών που επιμελήθηκε την ελληνική έκδοση, οι: Ελένη Κουρλέση, Μαρία Μαραγκοπούλου, Μαρκέλλα Μασούρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τo βιβλίο Τα μυστικά της Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών και Coaching είναι η συμβολή του δρ Άβι Γκόρεν-Μπαρ στη θεραπευτική κοινότητα αλλά και στην κοινότητα του coaching.

Παρέχει στον αναγνώστη μια σύγχρονη και ενημερωμένη ψυχοδυναμική προσέγγιση στις θεραπείες μέσω τεχνών. Ένας συναρπαστικός, ζωντανός διάλογος μεταξύ δασκάλου και μαθητή (του Κρίστιαν Τσέρνιτς από τη Σλοβενία) ‒ διόλου τυχαίο, αφού στον διάλογο βασίζεται και η θεραπευτική προσέγγιση του δρ Άβι Γκόρεν-Μπαρ. Ο δρ Άβι Γκόρεν-Μπαρ αγγίζει σε βάθος πρακτικά ζητήματα που άπτονται τόσο της θεραπείας όσο και του coaching. Βασίζεται στο πρότυπο μοντέλο του Δημιουργικού Άξονα, στη μέθοδο Gestalt, στις αρχές του Γιουνγκ και στη θεωρία των Αντικειμενοτρόπων Σχέσεων. Επιπλέον μας διαφωτίζει σχετικά με τη δυναμική και τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η ενεργοποίηση των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων. Προάγει πρακτικές βινιέτες από τις εκφραστικές τέχνες: τα εικαστικά (ζωγραφική, πηλός κ.ά.), τη μουσική και την κίνηση (χορός, θεατρικές δράσεις κ.ά.).

Σε αυτό το μοναδικό βιβλίο ξεδιπλώνονται σαράντα χρόνια…

…εντατικής κλινικής εκφραστικής θεραπευτικής δραστηριότητας. Το βιβλίο μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα από την εκπαιδευτική ομάδα στη διετή εκπαίδευση Κλινικής Εκφραστικής Θεραπείας, που γνωρίζει ήδη τέσσερις γενεές αποφοίτων από το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ.

Τη μετάφραση έχουν επιμεληθεί οι: Ελένη Κουρλέση, Μαρία Μαραγκοπούλου, Μαρκέλλα Μασούρα, Έλενα Παναγιωτοπούλου, Μαρίλη Τοπούζογλου, Κατερίνα Φωτιάδη.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

19 Σεπτεμβρίου 2022 6:00 μμ
19 Σεπτεμβρίου 2022 8:00 μμ
IANOS Βιβλιοπωλείο, Σταδίου, Αθήνα, Ελλάδα