ΘΡΑΣΣΑ. Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

The event is expired

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | YOUTUBE LIVE

ΘΡΑΣΣΑ. Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΝΑΓΙΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ| ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ


Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 18:00…

…η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν διαδικτυακά το βιβλίο της Νάγιας Δαλακούρα «ΘΡΑΣΣΑ. Η μάγισσα της Θράκης». Με φόντο το πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό της Θράκης, τόπο ιδιότροπων θεών και γενναίων ανθρώπων, ο συναρπαστικός κόσμος του περιθωρίου συναντά τους λόγιους ιππότες της Δύσης και µυημένοι φρουροί µυστικών ταγµάτων δεσµεύονται µε όρκους σιωπής…

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Λεύκη Σαραντινού, ιστορικός και συγγραφέας

Κλεονίκη Ρουπγίδου, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και η συγγραφέας Νάγια Δαλακούρα, αρχαιολόγος-μουσειολόγος

Θα συντονίζει η Μαρία Σταυροπούλου, νομικός.


 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οροσειρά Ροδόπης, σωτήριον έτος 1206

Στη σκιά των βουνών της Ροδόπης, που από αιώνες χωρίζουν και ενώνουν τους ανθρώπους, σταυροφόροι και Βούλγαροι σεργιανούν ανενόχλητοι στις βυζαντινές καστροπολιτείες. Εκεί, ο παγανισµός παλεύει µε τον χριστιανισµό, σκοτεινές µαγγανείες αποτελούν αναπόσπαστο κοµµάτι της καθημερινότητας, κακόφηµα καπηλειά µετατρέπονται σε τόπους εξοµολογήσεων και µια νεαρή Θράσσα αγωνίζεται να ισορροπήσει ανάµεσα σε δύο ανισόρροπους κόσµους.

Με φόντο το πολυπολιτισµικό ψηφιδωτό της Θράκης, τόπο ιδιότροπων θεών και γενναίων ανθρώπων, ο συναρπαστικός κόσµος του περιθωρίου συναντά τους λόγιους ιππότες της ∆ύσης και µυηµένοι φρουροί µυστικών ταγµάτων δεσµεύονται µε όρκους σιωπής.

Στον επικό αυτό κόσµο, η Ζωή, Θράσσα αρχοντοπούλα από τη Μοσυνούπολη, αναζητεί επίµονα την ταυτότητά της. Στο ταξίδι της στα κάστρα της Θράκης θα τη συντροφεύουν άγιοι και δαίµονες, πολύτιµοι συνοδοιπόροι, όπως ο Βάραγγος Μποργκ, ο βογιάρος Πέταρ, η καπήλισσα Ξένη, η οιωνοσκόπος Κρεµασία, οι µοναχοί του Παπικίου όρους, αλλά και οι θρυλικές µορφές των Πορφυρογέννητων της Πόλης, του Γοδεφρείδου Βιλεαρδουίνου, του τσάρου Καλογιάννη των Ασέν και πολλών ακόµη µικρών ή µεγάλων ηρώων του 13ου αιώνα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Νάγια Δαλακούρα γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Δραστηριοποιείται στον χώρο των μουσείων ως επιμελήτρια εκθέσεων και μουσειοπαιδαγωγός. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφόρησε το 2019το πρώτομυθιστόρημά της με τίτλο Το λιμάνι των χαμένων γυναικών.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ EVENT ΣΟΥ, ΕΔΏ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

24 Φεβρουαρίου 2021 6:00 μμ
24 Φεβρουαρίου 2021 8:00 μμ
IANOS | Αριστοτέλους, Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα