ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΛΕΥΡΙΔΗ | Β6

The event is expired

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΛΕΥΡΙΔΗ | Β6 | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΥΜΑΡΟΣ


Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Εύμαρος διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Αλευρίδη με τίτλο «Β6».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος-ραδιοφωνική παραγωγός Μικέλη Μαρκέλλα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

 


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τις ώρες των προσωπικών εξομολογήσεων και απολογισμών, όσες ιστορίες κι αν έχει να διηγηθεί κάποιος, θα αφήσει πάντα την καλύτερη για το τέλος. Και συνήθως η καλύτερη αφορά σε κάποια προδοσία. Η προδοσία, όπως άλλωστε και η άνευ όρων αφοσίωση, φέρουν εντός τους την αίγλη ενός παράτυπου ηρωισμού.

Έξι ιστορίες που θα αφήσουμε για το τέλος λοιπόν. Ιστορίες για όσους ένιωσαν κάποια στιγμή λαθρεπιβάτες στην ίδια τους τη ζωή. Ιστορίες για θύτες και για θύματα. Ιστορίες δικές σου και δικές μου. Ιστορίες για όσους από εμάς δεν την σκαπουλάραμε τελικά και γίναμε ο τρόπος που προδώσαμε, που προδοθήκαμε αλλά κυρίως ο τρόπος που επιλέξαμε να προδοθούμε.

Το Β6 πήρε το όνομά του από την 6η επιλογή του εντύπου Β, που αφορούσε στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Θυμάμαι πως η συγκεκριμένη επιλογή έσπαγε ταμεία. Όχι δηλαδή πως οι υπόλοιπες πήγαιναν πίσω αλλά ειδικά σε εκείνη μπορούσαν να χωρέσουν όλες οι παρατυπίες.

Το Β6 θα μπορούσε να αφορά στην ανάγκη για ένα σκασιαρχείο, ένα συνωμοτικό κλείσιμο του ματιού ή μια μικρή νοθεία απέναντι σε κοινωνικά τελεσίγραφα που επιμένουν να μας κρατούν αιχμάλωτους σε τραύματα βαθιά που πονάνε κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαργαρίτα Αλευρίδη γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Σχολής των Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο. Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Τα δύο πιο πρόσφατα, το Δυο στενά πιο κάτω και το Μαγκντάνο συμπεριλαμβάνονται στις συλλογικές εκδόσεις Συνοικία το Όνειρο (Εκδόσεις Εύμαρος) και Αντιθέσεις (Εκδόσεις IANOS) αντίστοιχα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο Το Τζόκερ κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020 από τις Εκδόσεις BELL.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

20 Ιουνίου 2022 7:00 μμ
20 Ιουνίου 2022 9:00 μμ
ΙΑΝΟΣ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7