Ομαδική Εικαστική έκθεση WASTE NOT

The event is expired

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022

Ομαδική Εικαστική έκθεση

WASTE NOT

των Δημήτρη Ανυφαντάκη, Γιώργου Μπαρδάκα, Ζέφης Τιφτικτσόγλου

στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ (18 Μαΐου – 26 Αυγούστου 2022)


Ο κόσμος δεν είναι πια ένα συμπαγές αντιληπτικό αντικείμενο,

….αλλά μια διαρκής επικοινωνιακή κατάσταση για όλα αυτά που βιώνουμε. Αφορμή για την οργάνωση της έκθεσης απετέλεσε το βιβλίο «Η διαλεκτική της καλλιτεχνικής δημιουργίας με το βιομηχανικό χρηστικό αντικείμενο» της δρ. Βίκυς Κερτεμελίδου, η οποία επιμελήθηκε την έκθεση. Η έκθεση συνάδει με το πνεύμα της μόνιμης έκθεσης του Πολυχώρου Πολιτισμού Ισλαχανέ, πρώην Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ, αρμοδιότητας ΥΝΜΤΕΚΜ, και εντάσσεται στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, «Η Δύναμη των Μουσείων». Με την επιλογή του θέματος αυτού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης. Η έκθεση θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης:

«Οι τρεις καλλιτέχνες στην έκθεση WASTE NOT συνδιαλέγονται με το θεατή μέσα από θραύσματα υλικών, κοινών αντικειμένων και εννοιών, με έμφαση στη δημιουργική επανάχρηση (up cycling). Μέταλλο, χαρτί, ξύλο: ακατέργαστα, ασήμαντα και ευτελή υλικά μεταλλάσσονται σε αισθητικά προϊόντα με πνευματική ενέργεια. Στόχος είναι η μέσω των αισθήσεων βίωση και κριτική προσέγγιση της καλλιτεχνικής πράξης. Ο θεατής καλείται να επαναπροσδιορίσει τη στάση του απέναντι στα έργα τέχνης συνειδητοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές προκλήσεις».

Εγκαίνια: 18 Μαΐου 2022, 19:00. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει εκδήλωση/συζήτηση με: Μπίντση Ελένη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης ΛΕΜΜΘ, Αρχαιολόγος Μουσειολόγος Βενετία Κουτσού, Καθηγήτρια εφαρμογών ΔΙΠΑΕ, Ενδυματολόγος – Σχεδιάστρια Μόδας Βίκυ Κερτεμελίδου, Επίκουρη καθηγήτρια ΔΙΠΑΕ, δρ. Αρχιτέκτων Μουσειολόγος

Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου – 26 Αυγούστου 2022

Επιμέλεια: δρ. Βίκυ Κερτεμελίδου


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ EVENTS ΣΟΥ, ΕΔΩ!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

18 Μαΐου 2022 9:00 πμ
26 Αυγούστου 2022 9:00 μμ
Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ