Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ.

The event is expired

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, 9.00 – 14.00

Προσέχουμε και Προσφέρουμε!

Ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας λόγω Covid-19.


Η αιμοδοσία δεν σταματά, ακόμη και αυτές τις ημέρες, καθώς οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό και συνιστάται η αιμοδοσία να πραγματοποιείται σε χώρους εκτός νοσοκομείων.

Για να είμαστε ασφαλείς, την ημέρα της αιμοδοσίας η Χ.Α.Ν.Θ. λαμβάνει λα τα μέτρα που υποδεικνύει το ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΧΕΠΑ και ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ με βάσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ.

 • Η αίθουσα, στην οποία θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία είναι μεγάλη με χωρητικότητα 150 τ.μ.
 • Είναι πολύ καλά αεριζόμενη.
 • Υπάρχει δυνατότητα θέρμανσης με καλοριφέρ.
 • Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα γίνεται σε ξεχωριστό χώρο εκτός αιθούσης σε δυο τραπέζια που θα απέχουν μεταξύ τους 2μ.
 • Ο πάγκος για την εμπιστευτική συνέντευξη θα είναι εντός αιθούσης και θα απέχει 2μ από τις κλίνες αιμοδοσίας.
 • Οι κλίνες αιμοδοσίας (3 ή 4) θα απέχουν τουλάχιστον 2 μέτρα μεταξύ τους.

 

Τα καθίσματα όπου κάθονται οι αιμοδότες για να καταναλώσουν το αναψυκτικό και τα αλμυρά μπισκοτάκια, θα απέχουν τουλάχιστον δύο μέτρα μεταξύ τους, αλλά και δύο μέτρα από τις κλίνες και αντίστοιχα από τον πάγκο εμπιστευτικής συνέντευξης, καθώς και από το τραπέζι με την κάλπη αυτό-αποκλεισμού (όπου ρίχνει ο αιμοδότης το έντυπο με την ερώτηση «να χρησιμοποιηθεί το αίμα μου;»).

 

 • Την Παρασκευή 20/11 θα γίνει απολύμανση στην αίθουσα όπου θα διενεργηθεί η Εθελοντική Αιμοδοσία καθώς και στους βοηθητικούς χώρους της Χ.Α.Ν.Θ. Με την λήξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας η απολύμανση θα επαναληφθεί.
 • Η προσέλευση των αιμοδοτών θα γίνεται με προκαθορισμένη ροή, 4 άτομα ανά μισάωρο

(κατόπιν ραντεβού), ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Οι υποψήφιοι αιμοδότες θα δηλώνουν την «πρόθεση συμμετοχής τους» , εκ των προτέρων στην ειδική φόρμα δήλωση πρόθεσης συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε, συμπληρώστε την ακόλουθη Φόρμα: Επιθυμώ να δηλώσω εθελοντής αιμοδότης

 • Δίνεται η δυνατότητα για όσους επιθυμούν, να εγγραφούν ως δότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών. Καθώς τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν αυστηροποιηθεί σημαντικά αποφεύγεται η λήψη στοματικού επιχρίσματος με στυλεούς. Επιτρέπεται μόνο αιμοληψία αν ο εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να εγγραφεί και ως δότης αιμοποιητικών κυττάρων.
 • Η μετακίνηση των αιμοδοτών προς και από τις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. γίνεται κατόπιν αποστολής SMS στο 13033 με κωδικό μετακίνησης 1.
 • Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία θα ακολουθήσουν τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής, ώστε η προσφορά αίματος να είναι ασφαλής: α) Διατήρηση των δύο μέτρων απόστασης , β) χρήση αντισηπτικού που θα υπάρχει στο χώρο καθώς και γ) χρήση μάσκας.

 

«Οι τελευταίες μελέτες κινδύνου υποδεικνύουν ότι ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μέσα από τη διαδικασία μετάγγισης του αίματος. Ωστόσο, εάν κάποιος εν δυνάμει εθελοντής έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τότε αποκλείεται η αιμοδοσία για 28 ημέρες από την τελευταία επαφή.

Επιπλέον, όπως και σε κάθε αιμοδοσία, εάν ο αιμοδότης αρρωστήσει 2-14 μέρες μετά την αιμοδοσία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την αιμοδοσία στην οποία πρόσφερε αίμα. Σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών, όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, ο ιός φαίνεται να μην μεταφέρεται μέσω του αίματος και άρα μέσω των αιμοδοσιών.» Πηγή: https://bloode.org/coronavirus-eligibility/

Η οργανωτική Επιτροπή της

Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Χ.Α.Ν.Θ.

Πληροφορίες: socialaction@ymca.gr


ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΤΕ ΤΑ EVENTS ΣΑΣ, ΕΔΩ , ΔΩΡΕΆΝ!!

Leave a reply

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

21 Νοεμβρίου 2020 9:00 πμ
21 Νοεμβρίου 2020 2:00 μμ
ΧΑΝΘ, Νικολάου Γερμανού, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα