You are currently viewing Φένη Γιαννακοπούλου aka Fény
Fény - sincity.gr

Φένη Γιαννακοπούλου aka Fény

Η Φένη Γιαννακοπούλου aka Fény, είναι γέννημα θρέμμα από την Αθήνα, και συγκεκριμένα από την Πετρούπολη, αλλά με καταγωγή από Αρκαδία. Ασχολείται με τη μουσική και συγκεκριμένα με το hiphop από το 2011. Η καθημερινότητά της είναι λίγο ζόρικη. Εργάζεται στον τομέα της αισθητικής και παράλληλα σε γυμναστήριο, οπότε ο χρόνος είναι πάρα πολύ περιορισμένος. Ωστόσο, πάντα κάπου βρίσκει μια ευκαιρία να ασχοληθεί με τη μουσική και όποτε τα καταφέρνει με το σχέδιο.Feny – Θησαυροί [Official Video]

Όπως μας είπε…είχε την τύχη να γεννηθεί σε μια δεμένη οικογένεια. Έχει δύο αγαπημένους γονείς, μια αδερφή την Γεωργία, που είναι αισθητικός και έναν αδερφό 15 χρονών τον Χρήστο, που ασχολείται από πολύ μικρός με τις πολεμικές τέχνες, ενώ τελευταία έχει στραφεί και προς την μουσική.


Fény

– Πώς εμπνεύστηκες το καλλιτεχνικό σου όνομα και πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και συγκεκριμένα με το hiphop? Ποιο ήταν το έναυσμα? 

– Το καλλιτεχνικό μου είναι και το κανονικό μου όνομα. Το κράτησα ως έχει γιατί ήθελα να είναι ξεκάθαρο ως προς αυτό που πρόκειται κάποιος να ακούσει και δεν θα έβρισκα άλλη λέξη πιο κατάλληλη να περιγράψει την μουσική μου, η μουσική μου είναι εγώ. Όταν ήμουν πολύ μικρή, σε ηλικία 7-8 χρονών, θυμάμαι ότι παίζαμε με την αδερφή μου και την ξαδέρφη μου διαγωνισμό στίχων (ακόμα θυμόμαστε κάποιους από αυτούς και γελάμε). Εγώ συνέχισα να γράφω στίχους στην πορεία, χωρίς να το αναφέρω ή να τους λέω σε κάποιον. Επειδή δεν ανοιγόμουν εύκολα σαν παιδί, με βοηθούσε αυτός ο τρόπος έκφρασης.

– Μετά μπήκε στη ζωή μου το hip hop, πρώτα ως ακροατής και αργότερα, αρχές του 2010 περίπου, άρχισα να συνδυάζω αυτά τα 2 και να γράφω πλέον ραπ κομμάτια. Η πρώτη μου ηχογράφηση ήρθε το 2011 στο home studio ενός φίλου, μέχρι να κυκλοφορήσει το κομμάτι αυτό δεν ήξερε κανείς σχεδόν ότι γράφω. Για μένα αυτό είναι ανάγκη, είναι η ψυχοθεραπεία μου.


Κοίτα – Αλεκάν x Fény (Ταυτόπτης 2020)

Συνεργασίες και δουλειές που έχεις κάνει μέχρι σήμερα?

“Αρκετές δουλειές ως τώρα έχω κάνει κυρίως με το συγκρότημα στο οποίο ήμουν μέλος (μέχρι το 2018) ως Ανατό.λεια, αλλά όχι μόνο. Υπάρχουν πολλές δουλειές που στο πέρασμα του χρόνου δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.  Σίγουρα στη λίστα με τις αγαπημένες μου συνεργασίες που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα ανήκει το βίντεο κλιπ “Θησαυροί” που κυκλοφόρησε το 2020 από το Sektion Red, σε παραγωγή του Jkone, αλλά και η συμμετοχή μου στο άλμπουμ του Αλεκάν “Ταυτόπτης” με τίτλο “Κοίτα”.”


Fény

Μελλοντικές συνεργασίες που έχεις σχεδιάσει ή θα ήθελες να κάνεις? 

“Σε αυτή τη φάση δουλεύω πάνω στον πρώτο σόλο δίσκο μου, που θα περιλαμβάνει λίγες και καλές συμμετοχές, από ξεχωριστούς για μένα ανθρώπους, που σέβομαι σαν προσωπικότητες και σαν καλλιτέχνες. Κύρια συνεργασία θα αποτελεί ο Phaser Heartless που θα βρίσκεται στην παραγωγή, αλλά όχι μόνο. Την πινελιά τους θα δώσουν o Jkone, ο Λόγος Απειλή, ο Αλεκάν, ο Everhi και ο BiGi.”


Fény (Ανατό.λεια) – Νύχτα

– Ήταν δύσκολο να αναγνωριστείς στον ανδροκρατούμενο χώρο του hip-hop και ποιες οι δυσκολίες? 

– Το να είσαι γυναίκα σε έναν χώρο που είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό ανδροκρατούμενος, είναι δίκοπο μαχαίρι. Είναι δύσκολο να σε κρίνει ο κόσμος με τα ίδια κριτήρια που θα έκρινε έναν άντρα. Δεν είναι πάντα αθώες οι προθέσεις που μπορεί να έχει κάποιος όταν σε προσεγγίζει με πρόσχημα το hip hop, κάτι που το θεωρώ πολύ άσχημο γιατί θίγει εμάς και την τέχνη μας. Οπότε, το να είσαι γυναίκα καμιά φορά σου ανοίγει πόρτες, που πρέπει να τις κλείσεις μόνη σου. Απ΄ την άλλη, υπάρχει και το άλλο άκρο, αυτό του “αποκλεισμού” ας πούμε, το να υποτιμάται αυτό που κάνεις βάσει του φύλου σου, ο σεξισμός εξακολουθεί να υπάρχει γύρω μας. Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να τσουβαλιάσω τους πάντες όμως, υπάρχουν ευτυχώς και αυτοί που σέβονται και αναγνωρίζουν τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους και εγώ με τέτοιους ανθρώπους επιλέγω να συναναστρέφομαι.


Fény

Lives και συμμετοχές?

“Το πρώτο live που συμμετείχα μεταξύ άλλων, ήταν σε ένα μαγαζί στο Ίλιον το 2012, στο οποίο έπαιζε τότε ο Εισβολέας και ο Τάκι Τσαν. Από εκεί και έπειτα ακολούθησαν αρκετά lives που έχω δώσει το παρόν μέχρι σήμερα. Δεν θέλω να “αδικήσω” κάποιον, για αυτό αναφέρω μόνο την πρώτη μου εμφάνιση που πάντα μας μένει στο μυαλό λιγάκι πιο έντονα, θα πω όμως πως είχα την τιμή να μοιραστώ τη σκηνή με πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες, σε πολλές περιοχές της Αθήνας, στην Θεσσαλονίκη και στην Λαμία.”


LOW P X ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ ιδιο μοτιβο feat FENY,ΑΛΕΚΑΝ

– Τι σε ενοχλεί τη σημερινή εποχή, κοινωνικά αλλά και στη μουσική? 

– Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα… Με ενοχλούν πάρα πολλά πράγματα στο σήμερα. Αν μπορούσα να συνοψίσω όλα όσα με ενοχλούν σε μια κατηγορία, θα έλεγα ότι είναι η έλλειψη παιδείας. Λείπει ο σεβασμός απέναντι στον άνθρωπο, στα ζώα, στη φύση, στο διαφορετικό. Αυτό νομίζω δημιουργεί όλα τα υπόλοιπα προβλήματα στην κοινωνία και στη μουσική, σε όλους τους τομείς. Όλα θα ήταν πιο όμορφα αν νοιαζόμασταν όλοι λίγο παραπάνω για το τι συμβαίνει γύρω μας. Με ενοχλεί πολύ η αδικία, δεν μπορώ να το παραβλέψω.


Fény

About Sin..?

“Έχω κάνει κακές επιλογές στο παρελθόν, που δεν μετανιώνω ιδιαίτερα. Δεν θέλω να κλαίγομαι, ότι πάει στραβά θα σπάσω, ναι μεν, το κεφάλι μου και θα το φτιάξω, αλλά ότι έχουμε πάθει στο παρελθόν, μας κάνει αυτό που είμαστε στο παρόν.” 


Quarantine 16 – Fény [003]

Τι νέο ετοιμάζεις?

“Αυτή την περίοδο ετοιμάζω τον πρώτο προσωπικό μου δίσκο, μαζί με τον Phaser. Οι συνθήκες έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση του, αλλά έχω δώσει πολλή αγάπη σ’ αυτό, οπότε νομίζω το αποτέλεσμα θα δικαιώσει όλους όσους βάζουμε το στοιχείο μας πάνω του.”


Θα την βρούμε στο Youtube ΕΔΩ , στο Instagram ΕΔΩ και στο Facebook ΕΔΩ !!


ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ Fény ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ART’S NETWORK ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΣΕ LIVES ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ TABOO ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ… ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ !!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.


Αφήστε μια απάντηση