Flow Noir

Flow Noir- sincity.gr Art 's Network  Music  Rap-HipHop

Aρχικά θα τους γνωρίσουμε ξεχωριστά και στη συνέχεια, σαν Flow Noir.

…ΒΑΛΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ…


 “Εδώ Λυγίζουνε Όλα – Flow Noir ft. Μυστήριος Τύπος”

Κώδικας Temper

Ο Νίκος Βγόντζας aka Κώδικας Temper με καταγωγή από Κρήτη και Πόντο και μεγαλωμένος στην Κυψέλη είναι φοιτητής και παράλληλα δουλεύει σαν προπονητής σε γενικό και ειδικό πληθυσμό, με έμφαση στην προσαρμοσμένη κινητική αγωγή. Στον ελεύθερο χρόνο του ζωγραφίζει αρκετά, παίζει video games, αθλείται, κάποιες φορές πιάνει και την λύρα του αλλά λόγω χρόνου την έχει σε δεύτερη μοίρα. Ακούει πολύ μουσική και τον τελευταίο χρόνο αφιερώνεται καθημερινά στο γράψιμο στίχων (ραπ και όχι μόνο).


Flow Noir

Κάποια πληροφορία που να θέλεις να μοιραστείς μαζί μας για την οικογένεια σου?

“Είμαι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ότι καλύτερο στο 99% της ώρας και λίγο δύσκολο στο 1% . Εντάξει ότι και να λέμε, όπως έχω αναφέρει και σε ένα κουπλέ μου, ότι έχω το χρωστάω στην οικογένειά μου.”


“Πόλη Της Ψύχρας – Flow Noir” 

Πως εμπνεύστηκες το καλλιτεχνικό σου όνομα?

– Το καλλιτεχνικό μου είναι λίγο περίεργο το πώς μου κόλλησε-επέλεξα. Στο γυμνάσιο που άρχισα να ακούω συνειδητά μουσική, ξεκίνησα να ψάχνομαι ακραία στα διάφορα είδη μουσικής, μιλάμε για άπειρες ώρες ακρόασης και άπειρα διαφορετικά είδη. Εν τέλει μέχρι και σήμερα ακούω απλά ότι μου ακούγεται ωραίο στο αυτί, με τα κύρια στυλ να είναι Hip-Hop, Metal, Ρεμπέτικα-Παραδοσιακά. Όπως άκουγα και έβλεπα το video clip του “Temper Temper” το 2012 από “Bullet for my Valentine”, ένα heavy metal συγκρότημα, κατάλαβα ότι με αντιπροσώπευε σχεδόν τέρμα το όλο concept, μουσική-στίχοι-εικόνα και από τότε μου είχε κολλήσει στο μυαλό αυτή η λέξη. Όταν έψαξα τις διαφορές μεταφράσεις της είδα ότι παίζουν 10, ίσως και παραπάνω, διαφορετικές ερμηνείες, όπως διάθεση, θυμός, νεύρα, απαλύνω, μαλακώνω, ησυχάζω. Σχεδόν όλα αντικρουόμενα μεταξύ τους ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείς την ίδια λέξη, ακριβώς όπως κι εγώ. Γενικά σαν άνθρωπος είμαι πολύ ήρεμος και χαλαρός, αλλά όταν νευριάζω καταστρέφω την εικόνα μου και ορισμένες φορές την εικόνα άλλων. Σε αυτό “βοηθάει” και το γεγονός ότι έχω κάποιες μαθησιακές δυσκολίες που ένα από τα πολλά που σου δίνει-παίρνει είναι η απότομη αλλαγή των συναισθημάτων. Άρα όσον αφορά εμένα, Temper = Ηρεμία Θυμού.Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε ?

– Με το Hip-Hop έχουμε 1 χρόνο που ασχολούμαστε σοβαρά. Από παλιά παρατηρούσα τον κόσμο και κάπου στο λύκειο αποτύπωνα τις σκέψεις μου στο τετράδιο, χωρίς συνοχή και ομοιοκαταληξίες, κάποια μέρα όμως έτσι όπως έγραψα άκουγα ένα beat ενώ έγραφα και μου βγήκε αβίαστα το πρώτο μου κουπλέ.About Sin..?

Έχω μετανιώσει για πάρα πολλές πράξεις μου και λέξεις που έχω πει αλλά και το ακριβώς ανάποδο. Βέβαια αν πρέπει να πω κάτι συγκεκριμένο και με βαρύτητα λόγου θα έλεγα ότι μετανιώνω που δεν εκφράζω με λόγια το ποσό μεγάλη αξία έχουν για μένα οι δικοί μου άνθρωποι και φίλοι.


“Καλύτερα Από Πέρσι – Flow Noir”

Πι Λάμδα

Ο Μαργέτης Γιάννης aka Πι Λάμδα (Παράλογα Λογικός) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στη Μεταμόρφωση, που σπουδάζει και δουλεύει ως ηλεκτρολόγος.Πως εμπνεύστηκες το καλλιτεχνικό σου όνομα?

– Νιώθω πως ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική πάντα επιλέγω με βάση τη λογική. Ίσως ακούγεται κυνικό αλλά με αυτό τον τρόπο μπορώ και έχω αποφύγει πολλές φορές να πληγωθώ. Σκέφτομαι πολύ. Υπεραναλύω ίσως αλλά μου αρέσει.


“Ό,τι Φτιάξαμε Κρατήσαμε – Flow Noir”

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε ?

– Έγραφα από παλιά. Ίσως όχι με μορφή rap αλλά στίχους γενικότερα έγραφα από μικρός. Σε κάποια φάση κατάλαβα ότι θα μπορούσα να το κάνω και με τη μουσική που μου αρέσει κυρίως επειδή γνώρισα το Νίκο και τον Νικόλα, παιδιά που ναι μεν ήξερα αλλά δεν γνώριζα ότι έγραφαν.Sollik

Ο Νικόλας Μπιλάλης aka Sollik γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από ένα χωριό στην Ορεινή Ηλεία. Ζει και μεγάλωσε στο Πικέρμι, αλλά γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα του χρόνια στην Καισαριανή. Ασχολείται με την αθλητικογραφία και δημοσιεύει κείμενά του για την κουλτούρα του ποδοσφαίρου σε περιοδικά και ιστοσελίδες.


 “Δεμένοι Με Δρόμους – Flow Noir”

To Sollik πως προέκυψε?

Το Sollik αποτελεί σύντμηση του επιθέτου sollicitus που στα λατινικά σημαίνει ανήσυχος. “Κάπως έτσι είμαι και εγώ, δεν εφησυχάζω, θέλω διαρκώς να ανακαλύπτω νέους δρόμους.”


“Βλέπουμε Μες Στο Σκοτάδι – Flow Noir” 

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε ?

– Η γνωριμία μου με τη ραπ μουσική ξεκίνησε το 2010 όταν έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό με ένθετο ένα cd με όλες τις ελληνικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’90. Έκτοτε “κόλλησα” και εγώ το μικρόβιο και 4 χρόνια αργότερα έγραψα τους πρώτους μου στίχους.


“Έχεις Φάει Ban – Flow Noir”

Nobi G

Ο Βασίλης Νησωτάκης aka Nobi G. με καταγωγή από την Κρήτη, γεννήθηκε στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του, δηλαδή από το 2001 μέχρι και το 2005 ζούσε στην Αγία Παρασκευή και από τις αρχές του 2005 μέχρι και σήμερα ζει στο Πικέρμι. Σπουδάζει διαιτολογία-διατροφολογία στην Αθήνα. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με την μουσική (παραγωγή μουσικής-διασκέδαση-beatboxing) και με τον αθλητισμό.Πώς εμπνεύστηκες το καλλιτεχνικό σου?

“Το καλλιτεχνικό μου όνομα (Nobi G) είναι συνδυασμός του επιθέτου μου, της μαγείας της μουσικής, της δημιουργικότητάς μου και το γεγονός ότι γενικά είμαι αληθινός. Το N είναι το πρώτο γράμμα του επιθέτου μου, το obi που σημαίνει στα αγγλικά μαγεία και το G συμβολίζει το ότι δεν θα παίξω μπινιά και κατά γενική ομολογία ότι δεν λέω ψέματα.”


“Οι Φωνές Των Τρελών – Flow Noir ft. Nosma”

– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και ποιο ήταν το έναυσμα?

Με την παραγωγή μουσικής ξεκίνησα να ασχολούμαι από την ηλικία των 14 ετών όταν άρχισα να παίζω και να βγάζω διάφορους ήχους σε μία ψηφιακή εφαρμογή στο tablet (σαν drum pads). Αργότερα, στην ηλικία των 18 ετών, επειδή άρχιζε να μου αρέσει το να φτιάχνεις κάτι δικό σου από το μηδέν ήθελα να το εξελίξω. Έτσι, μια μέρα ένας γνωστός μου, ο οποίος ασχολείται με την παραγωγή μουσικής, μου έδειξε πως να «χτίσω» ένα κομμάτι (beat) βήμα προς βήμα. Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα φτιάχνω δικά μου beats.

– Τι σε εμπνέει στη δημιουργία ενός κομματιού ?

– Αυτό που με εμπνέει στην δημιουργία ενός κομματιού είναι σίγουρα τα συναισθήματα σε μια δεδομένη στιγμή και οι ήχοι που ακούω γενικότερα από το περιβάλλον μου. Σαφέστατα, όμως, έχω επηρεαστεί και από καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής.Αφού σας γνωρίσαμε, πείτε μας… ποια η πηγή έμπνευσης κομματιών, σαν FLOW NOIR?

Στην δημιουργία ενός κομματιού μας εμπνέουν διάφορα θέματα όπως η καθημερινότητά μας, οι φιλίες, οι έρωτες, ο θυμός, η χαρά και γενικά ότι μας χτυπάει στο μυαλό και θέλουμε να το εκφράσουμε. Από κει και πέρα εμπνέουν πολύ και οι παραγωγές στο να σου βγάλουν το ύφος-συναίσθημα του κομματιού. Σε κάθε track μιλάμε για κάτι άλλο, από γειτονικό μέχρι κοινωνικό και από συναισθηματικό μέχρι diss, σε κάποιο νοητό ή υπαρκτό εχθρό. Γράφουμε όταν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε πράγματα και όχι προγραμματισμένα/βεβιασμένα.


“Ταξιδιώτες – Flow Noir”

Έχετε κάνει συνεργασίες? Πείτε μας δύο λόγια γι αυτές…

– Ναι έχουμε κάνει με τους: Μυστήριος Τύπος, Νόσμα, JK1, Override Crush, Ακροβάτη και Γρηγόρη Βγόντζα.

– Εγώ (Κώδικας Temper) με τον Νόσμα γνωριστήκαμε μέσω του πρωταθλητισμού. Κάναμε προπόνηση στον ίδιο σύλλογο στο άλμα εις μήκος και από την αρχή κολλήσαμε φουλ, επόμενο ήταν να συνεχίσουμε τη φιλία μας εκτός γηπέδου και επειδή ήξερα ότι γράφει φωτιές δεν γινόταν να μην συνεργαστούμε και στο ραπ.

– Ο Μυστήριος Τύπος ήταν γνωστός του Sollik που γνωρίστηκαν μέσω μιας μαθητικής εκδήλωσης που διοργάνωσε (ο Sollik) στο σχολείο του τότε, επίσης παλαιότερα έκανε Brake Dance με τον Νόσμα.– Με τον JK1 γνωριστήκαμε στο στούντιο που έχει μαζί με τον Eversor (Mixdown Studio). Εντάξει…τί να πεις για αυτόν τον άνθρωπο, είναι legend στο ραπ, στις παραγωγές και στην δουλειά του ως ηχολήπτης. Από την αρχή μας συμπεριφέρθηκε πολύ σωστά και μας βοήθησε πολύ στα πρώτα μας καλλιτεχνικά βήματα. Επίσης, στον δίσκο μας “Απαρχή”, έκανε scratch σε δύο tracks και έσκασε πανέτοιμος με την φωνή του να “ανοίγει” ένα από τα κομμάτια μας. Ο ίδιος μας σύστησε στο Override Crush που τον γνωρίσαμε από κοντά στο σπίτι του με άραγμα και μας έκανε τα cuts στο Intro του δίσκου.

– Τον Ακροβάτη (Μαύρα Τετράδια) τον ξέραμε μέσω ενός πολύ καλού και κοινού μας φίλου, απο τον οποίο είχε πάρει ο Sollik, παλιότερα ένα beat του, δυστυχώς δεν έχει τύχει να βρεθούμε από κοντά λόγω του ότι μένει Κέρκυρα. Έπεσε και ο covid… και διαλύθηκε η φάση.

– Ο Γρηγόρης Βγόντζας ΑΚΑ ο μικρός αδερφός του Temper, είναι φοιτητής στην “μουσικών σπουδών”, ασχολείται κυρίως με την παραδοσιακή μουσική (κρητικά, νησιώτικα κλπ), με το ρεμπέτικο-λαϊκό και την βυζαντινή μουσική. Από μουσικά όργανα ξέρει Λαούτο, Μπουζούκι, Μαντολίνο, μπαγλαμά, Κιθάρα και λίγο ασκομαντούρα (κρητική γκάιντα), αλλά πειραματίζεται με πολλά άλλα όργανα, γενικά δεν κάθεται.


 “Πηγαίος Κώδικας – Flow Noir”

Πιθανές μελλοντικές συνεργασίες?

“Γενικά μας αρέσει πολύ η φάση να είναι με φίλους και με άτομα που έχουμε γνωρίσει, που σεβόμαστε και μας σέβονται, χωρίς αυτό να αποκλείει την προθυμία να γνωρίσουμε και άλλους καλλιτέχνες. Άρα πιθανές μελλοντικές συνεργασίες για τώρα θα δείτε μόνο από άτομα που γνωρίζουμε. Για την ώρα κάτι ετοιμάζεται… με Jam1.”


“Ισορροπίες Στο Μυαλό Μου – Flow Noir” 

– Yπάρχουν πράγματα που σας απασχολούν στις μέρες μας, ποια είναι αυτά και τι κάνετε εσείς προσωπικά για να τα αλλάξετε?

– Ανέκαθεν ήταν, είναι και θα είναι η Αδικία και το Ψέμα. Κάθε μέρα θα δεις ένα άστεγο στο δρόμο και ένα πλούσιο σε βίλα, κάθε μέρα ένας δικηγόρος θα αθωώσει ένα δολοφόνο, κάθε μέρα η τράπεζες θα πάρουν το σπίτι του μικροαστού, κάθε μέρα κάποιος/α θα πει στον δικό του άνθρωπο ψέματα και πάει λέγοντας. Γενικά είναι λυπηρό που εν έτη 2021 συνεχίζονται τέτοιες καταστάσεις, δεν υπάρχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες, βέβαια σε αυτό παίζει πολύ και ο παράγοντας τύχη ή τέλος πάντων ο παράγοντας που δεν μπορούμε να επέμβουμε άμεσα. Επιπλέον μας ενοχλούν τα media…ειδικά η TV, αλλά τώρα πια και το ίντερνετ… τίγκα στην παραπληροφόρηση. Επίσης μας ενοχλεί, το πόσο εύκολα πιστεύουμε σαν άνθρωποι γενικά, τι μας λένε, και δεν το ψάχνουμε λίγο παραπάνω. Εγώ, σαν Νίκος (Κώδικας Temper) προσπαθώ μέσω της καθημερινότητας μου και μέσω της προσφοράς και συνεργασίας με άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή/και αναπηρία, να ραγίσω τον κύκλο της επικριτικότητας και της άγνοιας για αυτούς τους ανθρώπους.


 “Λυκόφως – Flow Noir” 

Πως φαντάζεστε το μέλλον σας, στη hiphop?

Δεν έχουμε ιδέα, απλά ήρθαμε για να μείνουμε… αυτό είναι το σίγουρο. Έχουμε φουλ ρίμες και διάθεση, ξεκινάμε με φόρα και το μόνο εμπόδιο είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αυτό που θέλουμε είναι να εμφανιστούμε σε κάποιο live stage και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα.”


Flow Noir

ΒΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ YOUTUBE, ΕΔΩ!


ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ FLOW NOIR, ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ? ΓΕΜΑΤΑ ΟΡΕΞΗ, ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΜΕ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ “ΧΩΝΟΥΝ” ΡΗΜΕΣ ΕΤΣΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΎΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.


Leave a reply