You are currently viewing Γεράσιμος Κουνιάταλης
Γεράσιμος Κουνιάταλης-sincity.gr

Γεράσιμος Κουνιάταλης

Ο Γεράσιμος Κουνιάταλης γεννημένος το 1996 στην Αθήνα, ασχολείται με τη συγγραφή.


Γεράσιμος Κουνιάταλης – Η Αλήθεια

“Θα ήθελα να σταθώ σε 4 άτομα που θεωρώ με επηρέασαν πιο πολύ. Αρχικά η γιαγιά μου, που ως φιλολογίζουσα θεολόγος φρόντισε να έχω μέχρι και σήμερα την ωραιότερη δυνατή εικόνα που μπορεί να έχει κανείς για την ορθοδοξία αλλά και να αγαπώ τη γνώση γενικότερα. Η μάνα μου θεωρώ έκανε το σπουδαιότερο, μου έμαθε τι πάει να πει γενναιοδωρία, αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια αλλά και πόσο σημαντικός είναι ο πολιτισμός
για τον άνθρωπο.”“Ο πατέρας μου λειτουργούσε ανέκαθεν σαν ένα χαλινάρι για να πατάω στη γη,
να μου θυμίζει τη σημασία του βιοπορισμού και της πρακτικότητας.
Και φυσικά το μοναδικό άτομο που όσο κακόκεφος κι αν ήμουν μπορούσε
πάντα να μου φτιάχνει τη διάθεση, ο αδελφός μου. Με έκανε από νωρίς να συνειδητοποιήσω πως εν τέλει ούτε οι ιδέες, ούτε οι θεωρίες ούτε και τα χρήματα
έχουν αξία αν δεν περνάει κανείς καλά.”


Γεράσιμος Κουνιάταλης

– Με τι ασχολείσαι στην καθημερινότητά σου?

– Η καθημερινότητά μου αυτήν τη στιγμή απαρτίζεται ως επί το πλείστον από ιδιαίτερα Μαθηματικών και Φυσικής που κάνω.΄Οποτε μου περισσεύει χρόνος από εκεί και από το δικό μου διάβασμα για τις μεταπτυχιακές σπουδές μου, παίζω πιάνο.

-΄Εχω φτιάξει μάλιστα ένα μουσικό σχήμα και εμφανιζόμαστε μερικά βράδια στον Μαγεμένο Αυλό, οπότε εν μέρει μπορώ να πω ότι καταφέραμε και το κάναμε δουλειά. Η μουσική αποτελεί πάθος μου, μπορώ να πω υπό άλλες συνθήκες θα μου άρεσε να βιοπορίζομαι και από εκείνη. Δυστυχώς όμως στις μέρες μας αυτό είναι σχεδόν ουτοπικό.


Γεράσιμος Κουνιάταλης

– Επίσης μου αρέσει πολύ να διαβάζω ποίηση, ιδιαίτερα ο Ελύτης. Νομίζω πως ο άνθρωπος για να πλησιάσει σε αυτό που λέμε πληρότητα, αν και δεν θα το καταφέρει ποτέ, οφείλει να έχει γερές βάσεις στο πολιτιστικό κομμάτι. Η ποίηση, όταν γίνεται από φωτισμένα μυαλά όπως αυτό του Ελύτη, μπορεί να σου περάσει τα σημαντικότερα νοήματα για να έχεις μια συναρπαστική, ευχάριστη αλλά και ηθική ζωή.

– Εκτός των προαναφερθέντων, παίζω πάρα πολύ σκάκι. Ανέκαθεν λάτρευα αυτό το παιχνίδι. Με ενθουσίαζε ο πλούτος της νοητικής πρόκλησης που προσφέρει. Το πώς ο εγκέφαλός μας μπορεί να βγάλει τόσο όμορφες και περίτεχνες στρατηγικές όταν του δώσεις το κατάλληλο ερέθισμα.

– Τέλος μου αρέσει πολύ και η γυμναστική. Είμαι υπέρμαχος του γνωστού ρητού των αρχαίων Ελλήνων.Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη συγγραφή και ποιο ήταν το έναυσμα?

“Τη συγγραφή την ξεκίνησα το καλοκαίρι του 2019, όντας 22 ετών, όταν έγραψα το βιβλίο “Η Αλήθεια”. Ο λόγος ήταν κυρίως ότι δεν με κάλυπτε η μέχρι τότε ανάλυση που υπήρχε στο συγκεκριμένο θέμα. Οπότε κάθισα και συγκέντρωσα τις γνώσεις που είχα αποκτήσει όλα τα χρόνια (γιατί από μικρός διάβαζα Φιλοσοφία) και φυσικά έκανα περαιτέρω μελέτη για να τις απαιτήσεις που έχει ένα βιβλίο.”– Θα πρότεινες σε νέα παιδιά να ξεκινήσουν τη συγγραφή?

– Θα την πρότεινα μόνο αν έχουν κάτι να πουν. Σε τελική ανάλυση δεν πρόκειται για κάτι επικερδές και είναι αρκετά χρονοβόρο. Οπότε αν μπουν σε αυτήν τη διαδικασία η γνώμη μου είναι πως πρέπει να έχουν κάτι σημαντικό να πουν, είτε πρόκειται για πεζογραφία, είτε για ποίηση είτε ακόμα και Φιλοσοφία.Τι σε ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν, με τη στάση σου και το έργο σου?

“Πολλά με ενοχλούν στη σύγχρονη εποχή, ο ακραίος ωφελιμισμός, η ιδιοτέλεια,
ο ωχαδερφισμός, η υποκρισία και άλλα. Δεν θεωρώ πως είναι στο χέρι μου να αλλάξω κάτι, αυτό γίνεται μόνο μέσω της παιδείας. Μέσω του εν λόγω βιβλίου απλά φαίνεται εν μέρει η βδελυγμία που μου προκαλεί η υποκρισία γύρω από το θρησκευτικό κομμάτι. Και δεν εννοώ μόνον από τη μεριά του κλήρου αλλά και από την πλειοψηφία των πιστών. Είναι λες και έχουν ενστερνιστεί όλα τα αρνητικά της πίστης (δυσειδεμονίες, παρωπίδες και άλλα) και έχουν απωθήσει πλήρως κάθετι καλό που μπορεί να προσφέρει, όπως η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μάλιστα μπορώ να πω πως υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη και κατανόηση από τους αθεϊστές παρά από τους πιστούς.”ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟ FACEBOOK, ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ INSTAGRAMM ΕΔΩ!!


About Sin..?

Πολλά έχω κάνει που έχω μετανιώσει αλλά δεν μπορούν να ειπωθούν εδώ. Ας
πούμε απλώς πως έχω επενδύσει στον έρωτα λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε.
Και συνεχίζω να το κάνω.


ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΘΈΛΑΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΚΟΥΝΙΑΤΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ARTS NETWORK-WRITERS. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “Η ΑΛΗΘΕΙΑ” ΚΑΙ.. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Αφήστε μια απάντηση