Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου

Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου- sincity.gr Art 's Network  Writers

Ο Γιάννης και η Μαρίνα, όπως τους γνωρίζουμε πολλοί με το ψευδώνυμό τους (Αλεξάνδρου), είναι ένα υπέροχο, συγγραφικό και όχι μόνο, ζευγάρι που μόνο απαρατήρητοι δεν περνάνε από το “συγγραφικό” κόσμο, με πολύ χιούμορ και απίστευτη διάθεση για συνεργασία και συγγραφή! Η ηλικία τους…? “Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Η Μαρίνα γεννήθηκε Σάββατο και ο Γιάννης είναι λίγο μεγαλύτερος γιατί γεννήθηκε Τετάρτη” . Μετά απ αυτή την απάντηση… δε ξέρουμε αν πρέπει να κάνουμε ξανά, αδιάκριτες ερωτήσεις!!


Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου

Αυτό το διάστημα είναι στην Αθήνα όπου και μεγαλώσανε. Και λέμε αυτό το διάστημα γιατί… ζήσανε αρκετά χρόνια στην Ευρώπη σπουδάζοντας και δουλεύοντας. Η καταγωγή της Μαρίνας είναι από τη Μάνη και του Γιάννη από τη Κρήτη. Έχουνε ένα γιό και στην καθημερινότητα της η Μαρίνα έχει πολύ δουλειά σαν συγγραφέας γιατί ασχολείται και με τη προώθηση των βιβλίων τους, παρουσιάσεις , υπογραφές, συνεντεύξεις και ο Γιάννης είναι μηχανικός. Έχουνε κοινά χόμπι που είναι τα ταξίδια και η ιστορία.


ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ…


Πότε ξεκινήσανε να ασχολούνται με τη συγγραφή και τι ήταν αυτό που τους παρακίνησε?

Πριν περίπου 30 χρόνια ο Γιάννης ταξίδευε για τη δουλειά του στη Μ. Ανατολή και η Μαρίνα μόνη της τα βράδια στο σπίτι άρχισε να γράφει για να περνάνε οι ώρες. Όταν ο Γιάννης τελείωσε με τα ταξίδια και διάβασε τα γραπτά της, του άρεσαν και την έσπρωξε να γράψει κάτι ολοκληρωμένο. Η Μαρίνα όμως ζητούσε συνεχώς βοήθεια. Πως θα προχωρήσει η υπόθεση, ποια θα είναι η ψυχολογία του τάδε και η αντίδραση του άλλου. Έτσι μπήκε και ο Γιάννης στο παιχνίδι.


ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ…


– Πότε γνωριστήκατε και πως? Ήταν η συγγραφική πορεία σας που σας έφερε κοντά ή προέκυψε αργότερα η συγγραφή?

– Ευτυχώς πρώτα γνωριστήκαμε και πολύ αργότερα ξεκίνησε η συγγραφή. Ευτυχώς, γιατί πέφτει πολύ καυγάς στο γράψιμο επάνω και θα είχαμε χωρίσει σε ένα μήνα. Ενώ τώρα οι τσακωμοί για το κάθε μυθιστόρημά μας είναι τόσοι πολλοί που όταν τελειώνουν μαζί με τη συγγραφική δουλειά είμαστε μέλι-γάλα.

– Γιατί ΚΑΙ συγγραφικό ζευγάρι? Σκεφτήκατε ποτέ να χωρίσετε συγγραφικά?

– Αυτό είναι αδύνατον. Ο καθένας μόνος του δεν βγάζει βιβλίο για τους εξής λόγους. Η γραφή είναι όλη της Μαρίνας. Δεν γίνεται σε ένα βιβλίο να γράφουν δύο. Ο Γιάννης κάνει την ιστορική έρευνα και βγάζει την υπόθεση. Μαζί βγαίνουν οι χαρακτήρες και η ψυχολογία των προσώπων κάθε βιβλίου.


ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ…


Ποιος είναι πιο παθιασμένος για τη συγγραφή από τους δύο?

– Πιστεύουμε και συμφωνούμε (περίεργο) ότι βλέπουμε τη συγγραφή σαν ένα παιχνίδι κατασκευών, κάτι σαν ένα δύσκολο Lego. Παθιαζόμαστε και οι δύο να γίνει ωραίο. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να το αποσυναρμολογήσουμε και άντε από την αρχή, γιατί κάτι δεν βίδωσε καλά ή δεν ταιριάζει στη θέση του.

– Τι σας ενέπνευσε στη συγγραφή των βιβλίων σας?

– Όλοι μας έχουμε καθημερινές εμπειρίες. Συγκινητικές, λυπητερές, χαρούμενες, περίεργες. Αλλά και διηγήσεις φίλων και συγγενών. Όλα αυτά κάνουν το θέατρο της ζωής που όπως είπε ο Σαίξπηρ είναι η μεγαλύτερη και η ωραιότερη σκηνή. Η ίδια η ζωή λοιπόν μας εμπνέει.


ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥΣ…

Πατήστε για να βρείτε το βιβλίο: Στο κόκκινο και στο γαλάζιο

– Τι σε ενοχλεί περισσότερο τη σημερινή εποχή?

– Αλλάζουμε λίγο την ερώτηση για να σας πούμε τι μας ενθουσιάζει και τι μας πειράζει.

— Μας πλησιάζουν και μας συγχαίρουν για τα βιβλία μας αλλά στη πραγματικότητα θέλουν να μας πουν ότι έχουν γράψει ή γράφουν κάτι και να μας συμβουλευτούν πως θα μπορέσουν να το εκδώσουν. Με τα χρόνια ανακαλύπτουμε ότι είναι πάρα πολλοί. Είναι τόσο συγκινητικό να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τόσες ανησυχίες και τόσες ευαισθησίες στη ψυχή τους. Αυτό είναι οι έλληνες. Ταξιδεύεις στην Ελβετία και πας στις Άλπεις. Σταματάς να φας και διαβάζεις στο κατάλογο ότι το εστιατόριο αυτό ανήκει στην ίδια οικογένεια από το 1780! Καλά κανείς δεν είχε μέσα του τη τάση φυγής, αλλαγής, να ζήσει νέες εμπειρίες?

— Μας ενοχλεί να βλέπουμε μια πετυχημένη επιχείρηση που έχουν δύο αδέλφια. Μετά από λίγο καιρό κάθε ένας έχει κάνει τη δική του εταιρεία και ανταγωνίζεται τον αδελφό του.

— Σταματάμε εδώ.

– Αν σας δινόταν η ευκαιρία να ζήσετε από τη αρχή τη ζωή σας, θα αλλάζατε κάτι?

– Όσες φορές και να αρχίσουμε τη ζωή μας τα ίδια λάθη θα κάνουμε. Το δύσκολο έως αδύνατο είναι να αλλάξει κανείς τον εαυτό του.


Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου

info*

Διαδικτυακά μπορούμε να τους βρούμε : στο Facebook ΕΔΩ στο Instagram ΕΔΩ στο Blog τους ΕΔΩ !!


ABOUT SIN..?

Συμβαίνει να ζηλεύουμε κάτι που δεν έχουμε εμείς και έχει ο διπλανός μας. Συμβαίνει να επιθυμούμε πολλά. Η ζήλεια και η αλαζονεία των ανθρώπων και φυσικά η δική μας είναι πολύ κακό πράγμα.

Και να σας πούμε κάτι που μια μέρα σε μία παρουσίαση μας έκανε υπερήφανους. Ήταν σε ένα βιβλιοπωλείο και κάναμε μία ομιλία. Στο τέλος όταν έφυγε ο κόσμος χαζεύαμε βιβλία. Ήταν λοιπόν η καθαρίστρια που μάζευε το κατάστημα και μας είπε «Εγώ ίσα-ίσα έμαθα να διαβάζω και παραπάνω γράμματα δεν ξέρω. Μια μέρα δανείστηκα ένα βιβλίο να διαβάσω λίγο στο σπίτι. Ήταν δικό σας και σας ευχαριστώ πολύ γιατί με κάτι λοξά γράμματα έμαθα λίγη ιστορία από το τόπο μας. Νάστε πάντα καλά. Η Μαρίνα στο γυρισμό για το σπίτι όλο βούρκωνε.


ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ART’S NETWORK-WRITERS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΊ ΜΑΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΨΑΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΟΥΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ . ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΤΆΞΙΔΑ ΟΟΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.


Leave a reply