Γιώργος Έλτωνας – Ημερολόγιο ενός άλλου Μαΐου

Γιώργος Έλτωνας - Ημερολόγιο ενός άλλου Μαΐου-sincity.gr ΑΡΘΡΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, 2022 Επιμέλεια: Σοφία Τριανταφύλλου ISBN: 978-618-5607-07-4 Σελ. 72 Τιμή: 7.00€ Διαστάσεις: 16.5cm x 24cm


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός η ποιητική συλλογή του Γιώργου Έλτωνα (κατά κόσμον Γιώργου Τριαντάφυλλου), με τίτλο «Ημερολόγιο ενός άλλου Μαΐου».

Μέσα από βιώματα της καθημερινής ζωής, ο ποιητής συνθέτει γλαφυρές εικόνες νοσταλγίας, προβληματισμού και στοχασμών δημιουργώντας ένα ποιητικό ημερολόγιο γι’ αυτόν τον τελευταίο μήνα της άνοιξης. Με τα συμπαρομαρτούντα της πανδημίας να κάνουν κατάφωρη την επιρροή τους σε μεγάλο μέρος των ποιημάτων, η επιλογή του συγκεκριμένου μήνα του έτους 2021 δεν καθίσταται διόλου τυχαία από τον ποιητή. Περιλαμβάνοντας την ανάσταση, το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή, μας προϊδεάζει για αυτό που έπεται αυτής της σκοτεινής για την ανθρωπότητα περιόδου.

Το οικείο γλωσσικό ύφος προσδίδει μια αμεσότητα στον αναγνώστη, καθιστώντας τον από απλό παρατηρητή σε σιωπηλό μέτοχο της ποιητικής σκέψης, η οποία –βαθιά υπαρξιακή στα θεμέλιά της– αναδύεται μέσα από την αχλή του ψυχικού κόσμου.Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Γιώργος Έλτωνας (κατά κόσμον Γιώργος Τριαντάφυλλος) γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πληροφορική στην ΑΣΟΕΕ. Από τότε, ξεκίνα ένα ταξίδι ζωής, σπουδάζοντας ή δουλεύοντας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες καταλήγοντας να ζει και να εργάζεται πρώτα στη Στοκχόλμη και κατόπιν στο Ελσίνκι ως καταξιωμένο στέλεχος επιχειρήσεων. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Επιστήμη Υπολογιστών και διοικητική εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Γράφει ποίηση από τα εφηβικά του χρόνια με το ψευδώνυμο «Έλτωνας» και παραθέτει κάποια ενδεικτικά κείμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον ιστοτόπο «Έλτωνος Ποίηση». Το «Ημερολόγιο ενός άλλου Μαΐου» γράφτηκε τον Μάϊο του 2021 και είναι η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδει.

Leave a reply