Καμάτσου Αθηνά

Καμάτσου Αθηνά-sincity.gr Art 's Network  Writers

Η Καμάτσου Αθηνά, γεννημένη το 2001 στην Αθήνα είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ασχολείται με τη συγγραφή. Λατρεύει τον κινηματογράφο και στον ελεύθερο χρόνο της προσπαθεί να διαβάζει όσο περισσότερα βιβλία μπορεί και να γράφει τις δικές της ιστορίες, όπως μας είπε.


Καμάτσου Αθηνά

– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη συγγραφή και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε?

– Ξεκίνησα να γράφω από πολύ μικρή, από τότε που ήμουν δώδεκα χρονών. Είχα τόσες ιστορίες στο μυαλό μου και απλώς ήθελα να τις μεταφέρω στο χαρτί. Πάντοτε με ηρεμούσε η συγγραφή. Έδιωχνε μακριά τους πόνους και τα προβλήματα της ημέρας.


Καμάτσου Αθηνά

Τι σε ενέπνευσε στη συγγραφή του πρώτου σου βιβλίου?

“Με ενέπνευσαν πολλά πράγματα, γεγονότα και άνθρωποι αλλά κυρίως ήθελα να μιλήσω για σημαντικά κοινωνικά θέματα όπως οι ψυχικές διαταραχές, ο σχολικός εκφοβισμός, η ομοφοβία. Θέματα που κανείς δεν πρέπει να αδιαφορεί ούτε να αποσιωπά.”


Καμάτσου ΑθηνάΜαθήματα Πτώσης

– Τι σε ενέπνευσε στη συγγραφή του πρώτου σου βιβλίου?

– Το πρώτο μου βιβλίο με τον τίτλο “Μαθήματα Πτώσης” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή, με ενέπνευσε κάθε τι ανθρώπινο και αληθινό.

– Δύο λόγια για το βιβλίο σου?

– Το “Μαθήματα Πτώσης”, αφηγείται την ιστορία της Έλενας, μιας κοπέλας που έρχεται αντιμέτωπη με την διπολική διαταραχή. Μέσα στο βιβλίο βέβαια ξετυλίγονται και άλλες ιστορίες όπως εκείνη του αδερφού της, Άλεξ. Πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι και τα συναισθήματα της κεντρικής ηρωίδας, το βιβλίο αγγίζει πολλά κοινωνικά θέματα και φυσικά δεν εκλείπει το ρομαντικό στοιχείο.


Καμάτσου Αθηνά

Τι σε δυσκόλεψε στο ξεκίνημα της συγγραφής σου και ποιός ή τι σε βοήθησε να το ξεπεράσεις?

“Ο χρόνος. Ήρθα με την ιδέα του βιβλίου αυτού, λίγο πριν δώσω πανελλήνιες και ενώ ήθελα να γράψω, να μεταφέρω τις ιδέες μου στο χαρτί, δεν μπορούσα. Ο χρόνος μου ήταν πολύ περιορισμένος. Ενώ ο χρόνος ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα μου ήταν και εκείνος που με βοήθησε να το ξεπεράσω. Σίγουρα όμως με βοήθησαν πολλοί συγγραφείς οι οποίοι θαυμάζω και με γέμιζαν εμπειρίες με τις υπέροχες ιστορίες τους.”


Καμάτσου ΑθηνάΜαθήματα Πτώσης

– Τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει συγγραφέας?

– Νομίζω πως δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει συγγραφέας καθώς είμαι πολύ μικρή και πριν λίγους μήνες, αν με ρωτούσε κάποιος, θα έλεγα πως το όνειρο μου θα αργήσει να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο ξέρω πως αν αγαπάς να γράφεις και έχεις μια ιστορία στα χέρια σου που επίσης λατρεύεις, είσαι ήδη συγγραφέας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστεύει κανείς στον εαυτό του.


Καμάτσου Αθηνά

Πως βλέπει τη σημερινή εποχή ένας συγγραφέας και τι προσπαθεί να αλλάξει απ αυτήν, με τη στάση του και το έργο του?

“Θα μιλήσω για εμένα, καθώς ο καθένας αντιλαμβάνεται τον κόσμο με την δική του, διαφορετική ματιά. Ήμουν τόσο απογοητευμένη από τον κόσμο και τον τρόπο που τείνει να αδιαφορεί για πράγματα τόσο σημαντικά. Ξέρω πως είναι να ακούς ψιθύρους πίσω από την πλάτη σου στο σχολείο, να μάχεσαι με την θλίψη και το ίδιο σου το μυαλό. Όλοι μας έχουμε φωνή και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε ότι και αν βρεθεί στο δρόμο μας. Κανείς δεν είναι μόνος του.”


Καμάτσου ΑθηνάΜαθήματα Πτώσης

– Θα πρότεινες την προσπάθεια συγγραφής σε νέους? Και γιατί?

– Είμαι νέα και υπήρξαν πολλά άτομα που απλώς με συμβούλευαν να κάνω αυτό που αγαπώ. Οπότε αυτό λέω και εγώ σε νέους και μικρούς συγγραφείς σαν και εμένα. Να κάνετε πάντα αυτό που αγαπάτε.


ΘΑ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟ INSTAGRAM, ΕΔΩ!


Καμάτσου Αθηνά

ABOUT SIN..?

“Κυρίως μετανιώνω για πράγματα που δεν έχω κάνει. Υπήρξαν φορές που ήθελα να μιλήσω και ο φόβος φίμωνε το στόμα μου.”ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑΡΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ…ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΜΑΤΣΟΥ? ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑΣ? ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΉ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ. ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΌ…ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΕΙ…ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!! ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ…

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.


Leave a reply