Κωσταντίνα Τσιγκράκη Αναστασιάδου

Κωσταντίνα Τσιγκράκη Αναστασιάδου-sincity.gr Art 's Network  Writers

Η Κωνσταντίνα Τσιγκράκη Αναστασιάδου γεννημένη το 1957 στην Κουμαριά Σερρών, είναι συγγραφέας και ζει στη Θεσσαλoνίκη από το 1975.Όταν ο πρώτος της εγγονός ήταν στην Τρίτη Δημοτικού, στην τάξη του έκαναν μια συζήτηση για τους συγγραφείς. Ο εγγονός της, ανέφερε πως η γιαγιά του έγραψε ένα βιβλίο. “Με κάλεσαν στο σχολείο για να με γνωρίσουν, ποτέ δεν θα ξεχάσω τα μάτια του που έλαμπαν από αγάπη, θαυμασμό, και περηφάνια.”– Τι κάνεις στην καθημερινότητα σου?

– Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να συνταξιοδοτείται… όταν συνέβη προσπάθησα να προσαρμοστώ στην καινούργια πραγματικότητα τις ζωής μου. Με το που ξυπνώ, ευχαριστώ το Θεό που είμαστε όλοι καλά. Καλημερίζω τη ζωή με αισιοδοξία και δημιουργώ βάσεις χαράς και ευτυχίας για την οικογένεια μου. Η μέρα μου είναι αφιερωμένη σ’ αυτούς. Από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ διαβάζω η γράφω ,ότι κάνω με γεμίζει και με ευχαριστεί .Ποτε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη συγγραφή και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε?

“Ξεκίνησα να γράφω πριν πολλά χρόνια. Στη ζωή μου συνέβαιναν γεγονότα που δεν αντιλαμβανόμουν επειδή τα ζούσα, ήμουν κομμάτι τους και δεν μπορούσα να κατανοήσω το βάθος τους. Πάντα μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να ακούω τις ιστορίες τους. Μου άρεσαν αυτές οι ιστορίες που έδειχναν περισσότερα από όσα μου έλεγαν… αισθάνομαι απέραντη αγάπη για αυτούς που πονούν .Κατέγραφα τα πάντα στο μυαλό μου και ένιωθα να πνίγομαι από συναισθήματα . Έπιασα στο χέρι μου το στύλο και άρχισα να καταθέτω στο χαρτί τις αγωνίες ,τους προβληματισμούς ,και τις απελπισίες των ηρώων μου αναζητώντας τη λύτρωση. Νομίζω πως η έμπνευση είναι μέσα μας, ο τόπος που ζούμε και η κοινωνία μπορούν να ενεργοποιήσουν την έμπνευση .”


Κωσταντίνα Τσιγκράκη Αναστασιάδου- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Τι σε ενέπνευσε στη συγγραφή του πρώτου σου βιβλίου?

– Ήταν ο δικός μου δρόμος αναζήτησης. Η ανάγκη μου να ονειρευτώ, να δημιουργήσω, μια θύελλα μαινόταν μέσα μου, έψαχνα την ψυχή μου για κρυμμένα συναισθήματα. Όταν άρχισα να γράφω το πρώτο μου βιβλίο ήμουν εγώ και ο κόσμος μου που μου επέτρεπε από μια χαραμάδα να δω το φως. Χάθηκα, παθιάστηκα, οι λέξεις με ρουφούσαν, και με κάθε σελίδα που τελείωνα πετούσα από χαρά .Τι σε ενέπνευσε στη συγγραφή του κάθε βιβλίου χωριστά

Αυτό που πυροδότησε τη σκέψη μου για να γράψω το κάθε μου βιβλίο, μπορεί να ήταν μια λέξη, μια φράση, μια εικόνα ή μια χειρονομία. Στα βιβλία μου κυρίαρχο θέμα είναι η αγάπη και οι ανθρώπινες σχέσεις. Τα αισθήματα είναι οι πρωταγωνιστές των ιστοριών μου .


Κωσταντίνα Τσιγκράκη Αναστασιάδου – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

– Βιβλία που έχεις γράψει μέχρι σήμερα και δυο λόγια για το καθένα?

– Τα βιβλία μου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα είναι δυο.

– Ο τίτλος του πρώτου είναι ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Είναι γεμάτο ψυχή και έχει έναν ταπεινό ήρωα ,μια νεαρή μητέρα. Είναι η ιστορία δυο νέων ανθρώπων που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στις διακοπές του καλοκαιριού. Του Αλεξάνδρου και τις Μαριλένας. Αν και το μεγαλύτερο μέρος τις πλοκής τις ιστορίας μου βρισκόταν στο κεφάλι μου κατά τη διάρκεια τις συγγραφής οι ήρωες μου δείχνανε άλλον δρόμο, αν δεν είχαν πάρει αυτές τις αποφάσεις, η ιστορία τις αγάπης τους θα είχε άλλη καταλήξη.

– Το δεύτερο είναι Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η ιστορία του είναι ένα στολίδι ζωής. Η Ραφαέλα και η Αλεξία μεγαλώνουν ανέμελα μέχρι τη στιγμή που αρχίζουν να αποκαλύπτονται σκοτεινά μυστικά. Ο Ερρίκος και η Σοφία μεγάλωσαν σε ένα βίαιο περιβάλλον με απρόσμενες εξελίξεις για αυτούς. Όταν ήρθε Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ η Ραφαέλα, η Αλεξία, ο Ερρίκος και η Σοφία, έπρεπε να ψάξουν μέσα τους αναζητώντας τη δύναμη τις συγχώρεσης.


Κωσταντίνα Τσιγκράκη Αναστασιάδου – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Τι σε δυσκόλεψε στο ξεκίνημα τις συγγραφής σου?

Η συγγραφή για μένα ήταν μεγάλη πρόκληση .Όταν ξεκίνησα γνώριζα καλά την αδυναμία μου και τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζα λόγω του μορφωτικού μου επιπέδου. Έχασα πολλές μάχες, όμως μια χαμένη μάχη με έκανε πιο σοφή και πιο έτοιμη για την επόμενη, ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω, δεν άφησα την ήττα να μου γίνει συνήθεια, η ήττα είναι μες τη ζωή μας ,έπρεπε να μείνω όρθια από μια ήττα και η γνώση που θα ακολουθούσε μετά από αυτή. Η ζωή είναι ένα διαρκές μαγικό ταξίδι και εγώ όσο έγραφα ανακάλυπτα πως μπορούσα να τα καταφέρω.– Ποιος σε βοήθησε να το ξεπεράσεις?

– Αισθανόμουν εξερευνητής τις ζωής μου. Είχα μια οργιώδη φαντασία που δεν με άφηνε ποτέ ήσυχη. Ο χρόνος κυλούσε, η σχέση μου με τη συγγραφή εξελισσόταν και εγώ γινόμουν σοφότερη. Από τη στιγμή που καθόμουν να γράψω μέσα μου ήταν όλα έτοιμα και περίμεναν να αρχίσω.

– Τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει συγγραφέας?

– Χρειάζεται αγάπη για τη συγγραφή, έμπνευση, πάθος, υπομονή και επιμονή. Ποτέ δεν πρέπει να σταματά να μαθαίνει. Να συμμετέχει στη ζωή των ηρώων του, να ψάχνει το μυαλό τους, να αναλύει τις σκέψεις τους, και να σέβεται τις αποφάσεις που παίρνουν .Πως βλέπει τη σημερινή εποχή ένας συγγραφέας και τι προσπαθεί να αλλάξει από αυτήν, με τη στάση του και το έργο του?

“Η εποχή μας δεν είναι όπως παλιά. Η τεχνολογία μπήκε στη ζωή μας αλλάζοντας πολλά πράγματα. Ένα μυθιστόρημα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ήρωες με όλες τις αξίες. Αγαπώ τους ήρωες μου, εύχομαι να μπορώ να βοηθήσω με τη δική μου φαντασία και οι άνθρωποι να μην ξεχάσουν να ονειρεύονται και να κάνουν πράξη τα δικά τους θέλω. Πιστεύω πως ο κάθε αναγνώστης πάντα έχει να κερδίσει διαβάζοντας ένα βιβλίο, εισπράττει με το δικό του τρόπο αυτά που διαδραματίζονται στα βιβλία μου και όταν φτάσει στην τελευταία σελίδα να έχει συνειδητοποιήσει τι ήθελε να πει το βιβλίο μου, και να τον επιστρέψει στη ζωή καλύτερο μετά το κλείσιμο.”– Θα πρότεινες την προσπάθεια συγγραφής των νέων και γιατί

– Ναι, θα πρότεινα στους νέους που έχουν το χάρισμα τις συγγραφής να γράψουν τη δική τους ιστορία. Γιατί οι νέοι ανοίγουν δρόμους, είναι η ελπίδα μας για ένα όμορφο μέλλον. Τολμούν και κοιτάζουν την αλήθεια κατάματα. Δεν πρέπει όμως να βιάζονται. Το ταλέντο θέλει δουλειά, το γράψιμο είναι τέχνη, δημιουργία, κατάθεση ψυχής, αξίζει το σεβασμό και την αφοσίωση μας, και να είναι προσεκτικοί, οι λέξεις έχουν φοβερή δύναμη .


ΘΑ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟ FACEBOOK, ΕΔΩ!!


About Sin..?

Στη ζωή μου έκανα λάθη, δεν φοβάμαι τα λάθη μου, δεν τα σκέφτομαι επικριτικά ,αλλά σαν εμπειρίες και το ότι κατάφερα να τα διορθώσω. Δεν με βαραίνει κάτι που να θέλω να απαλλαγώ. Μέσα από τα λάθη μου ανακάλυψα πως να βελτιωθώ και να κάνω ειρήνη με τον εαυτό μου.


Κωσταντίνα Τσιγκράκη Αναστασιάδου

ΘΑ ΘΈΛΑΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΓΚΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ARTS NETWORK-WRITERS. ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΦΕΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ…ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΓΕΙΑ. ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.


Leave a reply