You are currently viewing Λία Αραμπατζή
Λία Αραμπατζή-sincity.gr

Λία Αραμπατζή

Η Λία Αραμπατζή γεννήθηκε στις Σέρρες και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μοναχοπαίδι με δύο υπέροχους γονείς, φίλους και το αγόρι της, που βρίσκονται πάντα δίπλα της σε ότι κάνει καθώς επίσης και στην ενασχόλησή της με τη συγγραφή.


Λία Αραμπατζή

Εργάζεται ως Content Manager σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας. Λατρεύει τη μαγειρική, τη φωτογραφία και φυσικά… τη συγγραφή.


Λία Αραμπατζή“Η Εκδίκηση της Σειρήνας”

– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη συγγραφή και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε?

– Η επαφή μου με τα βιβλία ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό το χρωστάω στη μητέρα μου, όπου από πολύ μικρή ηλικία με παρότρυνε να διαβάζω βιβλία. Πριν περίπου δέκα χρόνια είχα προσπαθήσει να γράψω το πρώτο μου έργο, ωστόσο δεν το ολοκλήρωσα ποτέ. Τα χρόνια πέρασαν, οι σκέψεις μου ωρίμασαν, τα ενδιαφέροντα μου άλλαξαν. Μέσα στην ησυχία του εγκλεισμού του προηγούμενου χειμώνα, πήρα τη μεγάλη απόφαση να αφοσιωθώ στη συγγραφή.

– Τι σε ενέπνευσε στη συγγραφή του πρώτου σου βιβλίου?

– Την έμπνευση την βρήκα στην κοινωνία μας. Σε εικόνες και ήχους που πολλοί επιλέγουμε να αγνοούμε.


Λία Αραμπατζή“Η Εκδίκηση της Σειρήνας”

Βιβλία που έχεις γράψει μέχρι σήμερα και 2 λόγια για το καθένα?

“Η Εκδίκηση της Σειρήνας” είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πλέκει διάφορα κοινωνικά θέματα μεταξύ τους. Είναι Δεκέμβριος του 2021 και στο εστιατόριο της Λυδίας Παυλίδου, με την επωνυμία “Sirena”, δολοφονείται ο υπουργός εξωτερικών της χώρας. Ο υπεύθυνος του τμήματος ανθρωποκτονιών, Φίλιππος Αντωνίου, θα προσπαθήσει να βρει τον ένοχο πατώντας πάνω στα παραπλανητικά στοιχεία της Λυδίας. Θα καταφέρει άραγε η πονηρή “σειρήνα” να “παρασύρει” τον επίμονο αστυνομικό, ακόμη και αν αυτό σημάνει την καταστροφή τους;


Λία Αραμπατζή“Η Εκδίκηση της Σειρήνας”

– Πόσος χρόνος χρειάζεται να ολοκληρώσεις ένα συγγραφικό έργο σου?

– Το πρώτο μου συγγραφικό έργο με τίτλο “Η Εκδίκηση της Σειρήνας”, το ολοκλήρωσα μέσα σε δύο μήνες εντατικής γραφής. Το δεύτερο ωστόσο, που ακόμα βρίσκεται υπό έκδοση, μου πήρε περίπου έξι μήνες. Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας δεν μου επιτρέπουν να αφοσιωθώ στη συγγραφή όσο θα ήθελα.

– Πως σκέφτεσαι τον εαυτό σου, σε συγγραφικό επίπεδο, στο μέλλον?

– Θέλω να εξελιχθώ όσο μπορώ. Να τεστάρω τα όρια και τις δυνατότητες μου. Τα όνειρα μου είναι μεγάλα και εύχομαι να τα εκπληρώσω.


Λία Αραμπατζή“Η Εκδίκηση της Σειρήνας”

Θα πρότεινες την προσπάθεια συγγραφής σε νέους? Και γιατί?

“Η συγγραφή είναι μία ιδιαίτερα δημιουργική ενασχόληση. Θα ήθελα να τονίσω ότι συγγραφέας δεν είναι μόνο αυτός που εκδίδει το έργο του. Μπορείς να γράφεις αποκλειστικά για τον εαυτό σου ή τους δικούς σου ανθρώπους και αργότερα να αποφασίσεις εάν θέλεις να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Ναι, θα πρότεινα αδιαμφισβήτητα τη συγγραφή στον οποιοδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας. Είναι ένας τρόπος έκφρασης που μέσα από τις λέξεις μπορείς να ανακαλύψεις κρυφά κομμάτια του εαυτού σου.”


Λία Αραμπατζή“Η Εκδίκηση της Σειρήνας”

– Τι σε ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν, με τη στάση σου και το έργο σου?

– Η αδικία και η κακία που εξαπλώνονται με ταχύτατο ρυθμό. Μέσα από το βιβλίο μου προσπαθώ να αφυπνίσω αλλά και να βοηθήσω ανθρώπους που έχουν ακούσει ή έχουν βιώσει στιγμές ντροπής, θλίψης και κακοποίησης.


Λία Αραμπατζή“Η Εκδίκηση της Σειρήνας”

ΘΑ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟ FACEBOOK…ΕΔΩ….ΚΑΙ ΣΤΟ INSTAGRAM…ΕΔΩ..!!


ABOUT SIN…?

“Δεν μετανιώνω για τίποτα στη ζωή μου. Κάθε μου απόφαση, κάθε μου επιλογή με έφερε στο σημείο που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Είμαι της άποψης ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται


ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΘΈΛΑΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΛΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ARTS NETWORK-WRITERS. ΠΑΡΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΙΜΗ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ… ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΊΟ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ!! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΣ” ΚΑΙ.. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Αφήστε μια απάντηση