You are currently viewing Μαίρη Ελευθεριάδου
Μαίρη Ελευθεριάδου-sincity.gr

Μαίρη Ελευθεριάδου

Η Μαίρη Ελευθεριάδου γεννήθηκε και ζει από το 1995 στην λατρεμένη Αθήνα, την πόλη των αντιθέσεων, όπως μας ανέφερε . Ασχολείται με τη συγγραφή, είναι μοναχοπαίδι και αγαπάει πολύ τους δικούς της, την παρέα της και το επάγγελμα της που είναι καθηγήτρια γαλλικών.


ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ-ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΡΕΦΡΕΝ

Στον ελεύθερο χρόνο της βγαίνει βόλτες, βλέπει ταινίες, ακούει μουσική και φυσικά…γράφει. Επίσης, όταν το επιτρέπει το πρόγραμμά της, λατρεύει να ταξιδεύει.


ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ-ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΡΕΦΡΕΝ

– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη συγγραφή και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε (η πρώτη σου επαφή/το έναυσμα) ?

– Ξεκίνησα να γράφω στα 13 μου και πιστεύω ότι αυτό που με ενέπνευσε να ασχοληθώ με την συγγραφή είναι τα παραμύθια που μου διάβαζαν από πολύ μικρή ηλικία και μεγαλώνοντας τα βιβλία που ανακάλυπτα.

– Τι σε ενέπνευσε στη συγγραφή του πρώτου σου βιβλίου?

– Η έμπνευση που ήρθε την κατάλληλη στιγμή και κάποια προσωπικά βιώματα…


ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ-ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΡΕΦΡΕΝ

Θέλω να μας πεις δύο(2) λόγια για το βιβλίο «Το πιο μελωδικό ρεφρέν».

“«Το πιο μελωδικό ρεφρέν», είναι μια ιστορία για τους πρώτους έρωτες. Οι ήρωες μας, Ηλέκτρα και Πέτρος, ερωτεύονται πρώτη φορά στα φοιτητικά τους χρόνια στην Αθήνα με φόντο τα αγαπημένα τους τραγούδια. Κάθε κεφάλαιο αντιστοιχεί σε ένα τραγούδι δίνοντας την κατάλληλη μουσικότητα. Σύντομα, θα κυκλοφορήσει από τις ίδιες εκδόσεις (Οσελότος) και το δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο «Ένα βαλς κάτω απ΄τα αστέρια» που είναι ένα spin off με άλλους κεντρικούς ήρωες.”


ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ-ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΡΕΦΡΕΝ

– Θα πρότεινες την προσπάθεια συγγραφής σε νέους? Και γιατί?

– Φυσικά και την προτείνω στον καθένα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συγγραφή είναι ένα ταξίδι με τις λέξεις που μας χαλαρώνει. Κάθε λέξη αποτυπωμένη στο χαρτί, είναι μεράκι και αληθινή δημιουργία.

– Τι σε ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν, με τη στάση σου και το έργο σου?

– Με ενοχλούν η αδικία σε όλες τις μορφές της, οι διακρίσεις και η έλλειψη συναισθήματος. Μέσα από το έργο μου προσπαθώ (όσο μπορώ) να αποδείξω ότι το να αισθανόμαστε είναι κάτι το υπέροχο και όχι ντροπή και πως πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας αλλά και να είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα.


ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ-ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΡΕΦΡΕΝ

Πως επηρεάζει μια νέα συγγραφέα σαν εσένα, η σημερινή πραγματικότητα(πανδημία και πολιτισμική ερήμωση) στη δημιουργία νέας συγγραφικής δουλειάς και πως το αντιμετωπίζει?

“Τα δυο lockdown μου έδωσαν πολλή συγγραφική έμπνευση καθώς η έλλειψη πολλών εναλλακτικών δραστηριοτήτων με ώθησε στις λέξεις. Ωστόσο, ανυπομονούσα ταυτόχρονα να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς. Η πανδημία άλλαξε άπειρα πράγματα αναπτύσσοντας την χρήση των νέων τεχνολογιών και στις τέχνες καθώς πριν από 25 χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε στην Ελλάδα μια διαδικτυακή παρουσίαση βιβλίου ή να βλέπουμε μια παράσταση από τον υπολογιστή. Επίσης, πολλοί συνειδητοποίησαν την αξία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και το πόσο απαραίτητη είναι στην καθημερινότητα μας. Αυτό που κρατάω είναι η προτεραιότητα να είμαστε καλά στην υγεία μας και θα τα βρούμε όλα.”


ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

Θα τη βρούμε στη σελίδα της, στο Facebook ΕΔΩ και στο Youtube ΕΔΩ.


ABOUT SIN

“Γενικά αν θα μετάνιωνα για κάτι είναι για κάποια ταξίδια που δεν πήγα. Αλλά δεν παύω να ονειρεύομαι πως κάποια στιγμή, πρώτα ο Θεός, θα καταφέρω να επισκεφτώ τα μέρη που ονειρεύομαι.”


ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ-ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΡΕΦΡΕΝ

ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΘΈΛΑΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ARTS NETWORK-WRITERS. ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΜΠΝΈΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.. ΤΟΣΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ “ΖΩΝΤΑΝΟΣ”. ΤΕΛΟΣ.. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ…ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΊΑ!!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Αφήστε μια απάντηση