You are currently viewing MIKE VIRA
mike-vira-sincity.gr

MIKE VIRA

Ο Μιχάλης Ρούγκας με το καλλιτεχνικό Mike Vira είναι γεννημένος το 1991 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Δεν έχει οικογένεια ούτε σκοπεύει να κάνει άμεσα, “κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο που λέγαν και οι παλιοί”, όπως μας είπε.


MIKE VIRA

Δουλεύει σε μια εταιρεία ως γραφίστας. Όταν σχολάει… αρχίζει η ζωή του. Ξεκίνησε το String Art το 07΄. Στην σχολή που πήγαινε στο πρώτο εξάμηνο, τους έβαλε ένας καθηγητής μια εργασία με το θέμα αυτό . Να φτιάξουνε δηλαδή ένα πίνακα με αυτήν την τεχνική. “Μετά από αυτό κόλλησα άσχημα. Και η πλάκα είναι ότι δεν είχα ιδέα τι ήταν αυτό μέχρι τότε”, όπως ανέφερε.


MIKE VIRA

– Έχεις κάποια ιστορία που κρύβεται πίσω από κάποιο έργο σου?

– Όλα τα έργα μου κρύβουν μια κατάσταση που ζω. Είτε είναι θλίψη, ( που είναι και το πιο συνηθισμένο ) είτε χαρά, είτε οτιδήποτε άλλο. Είναι όλα τα έργα κομμάτια του εαυτού μου. Sevas Tra που λέει και η Otep .

– Συμμετοχές σε εκθέσεις που έχεις μέχρι σήμερα ?

– Έχω αρκετές συμμετοχές σε εκθέσεις μέχρι σήμερα. Γενικά είμαι αρκετά ενεργός καλλιτέχνης και κάνω διάφορα projects πέρα από εκθέσεις. Όπως video με δικιά μου μουσική, installations,street art( σε συγκεκριμένα σημεία με άδεια ) και πλέον δεν αφήνω καμία μέρα να πηγαίνει χαμένη.


https://youtu.be/N-6A2He-JDI
 “Mike Vira – Athens War Museum ( exhibition )” 

Τι υλικά χρησιμοποιείς στα έργα σου και πόσο χρόνο μπορεί να σου πάρει να δημιουργήσεις, ένα από αυτά? Ποια η έμπνευση σου για να ξεκινήσεις κάποιο έργο?

“Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι καρφιά και κλωστές διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων. Ο χρόνος είναι σχετικός . Γενικά πλέον τα κάνω πιο γρήγορα από ότι παλιότερα. Και λόγω εμπειρίας αλλά και λόγω του ότι θέλω να πηγαίνω στο επόμενο έργο για να εξελίσσομαι. Η έμπνευση μου είναι η κατάσταση που ζω. Αυτήν εκφράζω κυρίως. Και αν έχω όρεξη γενικά, μπορεί να βγάλω και τίποτα καλό… χαχαχα αστειεύομαι.”


MIKE VIRA

– Τι σε ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν, με τη στάση σου και το έργο σου?

– Αρχικά δεν υπάρχει φαντασία αρκετή. Οι πιο πολλοί προσπαθούν κάπου να μοιάσουν και αυτό δείχνει ότι δεν έχεις προσωπικότητα. Δηλαδή καλύτερα να κάνεις κάτι διαφορετικό και ας μην είναι τόσο καλό παρά κάτι που έχουμε δει και έχουμε ακούσει 500 φορές. Αρκεί να έχει μια ταυτότητα. Επίσης με ενοχλεί που έχει χαθεί η επικοινωνία. Οπότε προσπαθώ μέσα από τα έργα μου να επικοινωνώ κιόλας.


MIKE VIRA

– Αν σε ρωτούσε κάποιος που θα ήθελε να ξεκινήσει την τέχνη σου, τι θα τον συμβούλευες, σε τεχνικά και όχι μόνο, θέματα?

– Θα του έλεγα βασικά να κάνει κάτι άλλο χαχαχα. Όχι εντάξει πέρα από την πλάκα δεν θα έλεγα κάτι Πρέπει μόνος του ο καθένας να ανακαλύψει το ταξίδι του μέσα από αυτό. Δεν υπάρχει σχολή για την τέχνη και την έμπνευση.


MIKE VIRA

About Sin?

Δεν θα άλλαζα κάτι γιατί όταν είσαι μικρός δεν μπορείς εύκολα να αλλάξεις μια κατάσταση ή να φτιάξεις όπως θέλεις τη ζωή σου. Δεν έχεις την ωριμότητα και τη δύναμη να το κάνεις αυτό. Θέλει πολύ χρόνο και προσπάθεια να φτάσεις εκεί που θέλεις.


MIKE VIRA

Θα τον βρούμε στο site του, ΕΔΩ. Στο Instagram ΕΔΩ και το youtube ΕΔΩ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΡΟΥΓΚΑ aka MIKE VIRA ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ART’S NETWORK ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ. ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ-ΤΕΧΝΗ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ “ΨΗΛΑ” ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ!!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Αφήστε μια απάντηση