You are currently viewing Nightstalker
nightstalker-sincity.gr

Nightstalker


Οι Nightstalker αποτελούν μια από τις καλύτερες rock μπάντες της εποχής, αρχής γενομένης το 1989. Η μπάντα αποτελείται από τον Αργύρη Γαλιατσάτο aka Argy, τον ιδρυτή της μπάντας (φωνητικά και στίχους), τον Ανδρέα Λάγιο (μπάσο), τον Τόλη Μότσιο (κιθάρα) και τον Ντίνο Ρούλο (ντραμς).


Γνωρίζοντας τα μέλη καλύτερα…

Αργύρης Γαλιατσάτος

Argy

Ο Αργύρης Γαλιατσάτος aka Argy γεννήθηκε στο Βύρωνα που ζει μέχρι και σήμερα. Η αγάπη του είναι..η μουσική. Στον ελεύθερο χρόνο του συνθέτει , παίζει κιθάρα και γενικά αν υπάρχει έμπνευση γράφει στίχους, χωρίς στάνταρ συνταγή, γιατί… μας δήλωσε ότι :“Μπορεί να εμπνευστείς από κάτι που δε φαντάζεσαι καν. Τα άλμπουμ βγαίνουν κάθε 3-4 χρόνια γιατί η έμπνευση προέρχεται από οτιδήποτε και όχι από κάτι συγκεκριμένο. Δεν το πιέζουμε… ώστε να βγει κάτι σωστό και στην ώρα που πρέπει, χωρίς βιασύνη .”


NIGHTSTALKER – The Dog That No-one Wanted 

Ανδρέας Λάγιος

Ανδρέας Λάγιος

Ο Ανδρέας Λάγιος είναι ο μπασίστας της μπάντας , γεννήθηκε στη Γερμανία, μεγάλωσε στη Ζωγράφου και είναι στην μπάντα από το 1992. Καθημερινά περνάει πάρα πολλές ώρες με το μπάσο του “αγκαλιά”. Έχει παίξει με τους Rotting Christ από το 1997 έως το 2011 και αυτήν την περίοδο συμμετέχει στο project Τhee Holy Strangers το οποίο είναι ένα project του Alex K. από τους Last Drive.


NIGHTSTALKER – Sweet Knife

Τόλης Μότσιος

Τόλης Μότσιος

Ο Τόλης Μότσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βύρωνα, παίζει κιθάρα και είναι στην μπάντα από το 2000 . Στην καθημερινότητά του mixάρει και συνθέτει.


NIGHTSTALKER – Dead Rock Commandos

Ντίνος Ρούλος

Ντίνος Ρούλος

Ο Ντίνος Ρούλος είναι από Βύρωνα και προέρχεται από οικογένεια μουσικών. Είναι ο ντράμερ και είναι στην μπάντα, από το 2009. Ασχολείται και εξασκείται καθημερινά στα ντράμς .


NIGHTSTALKER – Children Of The Sun

Συνομιλώντας με τον Argy..!

Ο Argy έχει σπουδάσει κλασσική μουσική 4 χρόνια, 3 χρόνια κλασική κιθάρα , έπαιζε ντραμς από πιτσιρικάς μέχρι και το 2000. Είχε πάρει το “μικρόβιο” από τον παππού του, που έπαιζε ντραμς, στην τότε τρούμπα, στον Πειραιά.

Argy

– Γιατί Αγγλικό στίχο?

– Γιατί…Rock N Roll..Η Μουσική είναι μια διεθνής γλώσσα και η άποψη μου είναι ότι σε όποια και αν τραγουδάς.. είναι υποκειμενική, δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις που να μην καταλαβαίνεις το στίχο και απλά να γουστάρεις αυτό που ακούς. Αλλά γενικά τα Αγγλικά “κολλάνε” με το Rock n Roll.


NIGHTSTALKER – Sad Side Of The City

– Το όνομα Nightstalker, πως προέκυψε?

– Κάναμε μια πρόβα στα Εξάρχεια στο studio Echo Masters και λέγαμε.. ωραία παίζουμε αλλά να βρούμε και ένα όνομα. Έτσι πήγαμε αράξαμε στο Πεδίο του Άρεως και ανοίξαμε ένα Αγγλοελληνικό λεξικό και πέσαμε τυχαία στο γράμμα “Ν” στη λέξη Nightstalker , και είπαμε ωραίο ακούγεται …ακούγεται Τρομακτικό.. ας το βάλουμε.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

Click and listen..

Side FX (1994)

Use (1996)

The Ritual (2000)


Just a Burn (2004)

Superfreak (2009)

Dead Rock Commandos (2012)

As above, So below (2016)

Great Hallucinations (2019)

*Υπάρχουν πολλές ιστορίες πίσω από κάθε δίσκο και κάθε τραγούδι αλλά καμία συγκεκριμένη που να ενέπνευσε την μπάντα για τη δημιουργία τους.


Συνεργασίες ως Argy, με άλλα μουσικά σχήματα?

Έχω συνεργαστεί με τους Last Drive, με τον Κώστα Ποθουλάκη από Villa 21  αλλά έφυγε από τη ζωή και σταματήσαμε σαν μπάντα, τους Echo Tatto, τους Black stone κ.α. Mόνος μου αλλά κυρίως ως Nightstalker έχω κάνει tours σε όλη την Ευρώπη και σε όλη την Ελλάδα. Τελευταία, μάλιστα, παίξαμε και για το Ίδρυμα Ωνάση.


Nightstalker at Gagarin 205 | STAGES A/LIVE

– Μπορείς να φανταστείς μελλοντικές συνεργασίες ατομικά ως Argy ή σαν μπάντα Nightstalker?

– Θα μπορούσαμε να κάνουμε συνεργασίες με διάφορα σχήματα, εφόσον βέβαια συμφωνούμε και μας αρέσει όλοι από την ομάδα. Εγώ προσωπικά θα μπορούσα και θα ήθελα να συνεργαστώ σε κομμάτια και με άλλο είδος μουσικής, και μ αρέσει αυτό , γιατί η μουσική είναι ΜΙΑ και είναι μια παγκόσμια γλώσσα και ας της βάζουνε ταμπέλες για να μπορούνε να την πουλάνε . Μουσική καλή μπορείς να βρεις παντού.

– Σαν Nightstalker όμως δε θα μπορούσαμε εύκολα να αλλάξουμε style ,γιατί είμαστε μια rock μπάντα και δε θα ήταν εύκολο να στηρίξουμε σωστά κάτι άλλο. Παρόλ αυτά θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε κάποια διασκευή κομματιού σε rock, απλά δεν έχουμε βρει ακόμα το κατάλληλο που να μας κάνει, ώστε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

– Έχουμε κάνει, όμως, κάποιες rock διασκευές παλιότερα…: το Iron Horse(Motorhead) , το I am running free(Iron Maiden), το Sweet Leaf (Black Sabath) και στις αρχές ’90 το Eighteen (Alice Cooper). Αλλά συνήθως βγάζουμε δικά μας κομμάτια.


Nightstalker

– Τι σας ενοχλεί και πως σας έχει επηρεάσει, σαν μπάντα, αυτή η δύσκολη περίοδος που διανύουμε?

Μας ενοχλεί πολύ η αβεβαιότητα και ότι ζούμε καταστάσεις που δύσκολα θα μπορέσουμε να γυρίσουμε στην “κανονικότητα” που ήμασταν. Δεν νομίζω ότι θα είναι όλα καλά μετά απ όλα αυτά.. θα έχουν αλλάξει πάρα πολλά στην κοινωνία μας.

– Στην πρώτη καραντίνα, δεν ήθελα να παίζω και ούτε καν να ακούω μουσική . Αλλά πλέον βρίσκουμε διέξοδο σε νέες ηχογραφήσεις, ιδέες και παραγωγές. Έχουμε ξεκινήσει το δίσκο Superfreak , το απλώσαμε από την αρχή και το ξαναμιξάρουμε για να τον ξαναβγάλουμε.


About Sin..?

Δε θα άλλαζα και δε μετανιώνω τίποτα από το παρελθόν. Η άποψη μου είναι ότι.. καλύτερα είναι να μετανιώνεις για κάτι που έχεις κάνει παρά για κάτι που δεν έχεις κάνει.


ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ TOYΣ NIGHTSTALKER, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ROCK ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ NIGHTSTALKER ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ROCKΑΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ.

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.


Αφήστε μια απάντηση