You are currently viewing Παναγιώτης Χατζηπέρος
Παναγιώτης Χατζηπέροσ-sincity.gr

Παναγιώτης Χατζηπέρος


Ο Παναγιώτης Χατζηπέρος ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων από το 2016. Ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό του και μια υποχρέωση στην ιστορική μνήμη από την προσωπική του μαρτυρία στα σημαντικά γεγονότα της εποχής κατά την διάρκεια της δικτατορίας.


Παναγιώτης Χατζηπέρος

Πριν όμως την καλλιτεχνική του πορεία..

Έχει επιτυχή σταδιοδρομία του σαν Αξιωματικός του Π.Ν., Αρχιμηχανικός και Τεχνικός Διευθυντής του Εμπορικού Ναυτικού, μέλος Ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κατά την διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού συμμετέχοντας στην Ανταρσία του Α/Τ. «ΒΕΛΟΣ» στην Ιταλία και ήταν ένας από τους έξι (6) Σημαιοφόρους που ακολούθησαν το Ναύαρχο Ν. Παππά στην εξορία. Σαν Αντιπλοίαρχος, διετέλεσε Υπασπιστής του ΥΕΘΑ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου το 1989. Μετά την αποστρατεία του, διετέλεσε Δ/ντης Πολιτικού Γραφείου ΥΦΕΘΑ 1993-1994. Ίδρυσε και υπήρξε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Ναυτιλιακών Εταιρειών, υπήρξε μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων (ΑΣΝΑ) και είναι εν ενεργεία μέλος του Ιδρύματος ΑΚΣΣ και Αθλητικών Συλλόγων. Το 2006 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πόρου. Το 2010 ήταν Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Αττικής. Το 2012 ήταν Υποψήφιος Βουλευτής Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με το κόμμα «ΟΧΙ» και από το 2014 έως το 2019 διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Αττικής με τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ


Παναγιώτης Χατζηπέρος

Οι Σπουδές του..


Από το 1963 έως το 1968 φοίτησε στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών. Από το 1968 έως το 1972 επιτέλεσε Ναυτικός Δόκιμος Μηχανικός στη ΣΝΔ και τον Ιούνιο του 1972 ορκίστηκε Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού. Έχει φοιτήσει επιτυχώς στις Σχολές Πολέμου Κατωτέρων και Ανωτέρων και είναι Πτυχιούχος του London College of Shipping.


What else?

Ο πατέρας του Μικρασιάτης από τα Βουρλά κι η μητέρα Αντικυθήρια. Ήταν το 14ο παιδί της οικογένειας. [12 κορίτσια και δύο αγόρια]. Έχει τρία παιδιά και δύο εγγόνια.


Παναγιώτης Χατζηπέρος

Είναι πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος. Μας είπε: ”Η ενασχόληση μου με τα κοινά θέλει πολύ χρόνο και προσπάθεια, όταν βέβαια θέλεις να προσφέρεις ουσιαστικά. Όταν έχεις μικρό παιδί, όπως εγώ, πρέπει να του αφιερώνεις χρόνο, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές έκτακτες συνθήκες.”


Και η συγγραφή πως ήρθε στη ζωή σας?

– Με ενέπνευσε η σημαντικότητα των γεγονότων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στον τόπο που γεννήθηκε. Έτσι έγραψα το βιβλίο “Στη Σκιά του Ποσειδώνα” με υπότιτλο Η Ανταρσία του Α/Τ Βέλος.


Στη Σκιά του Ποσειδώνα – Παναγιώτης Χατζηπέρος

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείτε να αλλάξετε απ’ αυτήν, με τη στάση σας και το έργο σας?

– Είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία. Η ελλειμματική Δημοκρατία-Τα εργασιακά που οδηγούνται σε κατάσταση “γαλέρας”-Εθνικά θέματα. Με την ενασχόληση μου με τα κοινά έχω την δυνατότητα παρέμβασης με αρθρογραφία, συμμετοχή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, συμβούλια κλπ.


Που βρίσκουμε πληροφορίες για εσάς (social,site)?

– Στο Facebook θα με βρείτε εδώ Παναγιώτης Χατζηπέρος και στο Google για παραπάνω πληροφορίες και συνεντεύξεις που έχω κάνει.


Παναγιώτης Χατζηπέρος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Αφήστε μια απάντηση