Tari

tari-sincity.gr Art 's Network  Music  Rap-HipHop

O Σταύρος aka Tari, γεννημένος το 1990 στην Αθήνα, ασχολείται με το hip-hop από το 2004. Εργάζεται ως σερβιτόρος και τα χόμπι του είναι το ποδόσφαιρο, τα αραλίκια με τη στενή παρέα και η rap μουσική.


Tari

Το καλλιτεχνικό του το εμπνεύστηκε ψάχνοντας στο λεξικό και αφού είχε καταλήξει σε 3-4, επέλεξε το ταριχευτής λόγω συνθηκών. Κάποτε οι μεγαλύτεροι συγγενείς του στο χωριό βαλσαμώνανε ζωάκια, αφού από το 1800 το είχαν χόμπι στα χωριά. Κι έτσι γνώρισε την ιστορία και σκέφτηκε, ταριχεύω = βαλσαμώνω για ανθρώπους, οπότε…έκατσε.


Tari-ps5 (prod. by Jessy Blue)

– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη Μουσική και τι ήταν αυτό που σε
παρακίνησε (η πρώτη σου επαφή/το έναυσμα);

– Ξεκίνησα να ασχολούμαι στα 14 και το 2006 είχα ήδη ασχοληθεί σοβαρά κι ενεργά ( όσο μπορείς να πεις για έναν έφηβο πιτσιρικά. Στην πρώτη μου δισκογραφία το 2006 , συμμετείχα με 2-3 ανθρώπους που τότε ήμασταν άγνωστοι, “η επόμενη γενιά του hip-hop”, και που σήμερα είναι αρκετά μεγάλα ονόματα. Εγώ μετά το 2008 κι ενώ είχα κάνει συναυλίες σε πλατείες, σχολεία και live stages ιστορικά, αποτραβήχτηκα απ’ το προσκήνιο. Πάντα ωστόσο έγραφα raps κι ασχολούμουν, απλά δεν τα έβγαζα προς τα έξω.

– Στο hip-hop με ώθησε η ανάγκη για έκφραση, η εφηβική ανησυχία μπαίνοντας στο γυμνάσιο και αφού είχα πολλά ερεθίσματα μιας κι έρχομαι απ’ το Νέο Κόσμο, περιοχή όχι της υψηλής κοινωνίας ευτυχώς, ένιωθα πως είχα πολλά να πω για τον κόσμο που έβλεπα και για μένα ήταν ο τρόπος να μην καταλήξω σε άλλα μονοπάτια κ δρόμους …


Tari

Κάποια ιστορία πίσω από κάποιο κομμάτι ή δίσκο σου?

Έχω μερικές ιστορίες, όπως απ’ τις υπογραφές στα γραφεία της δισκογραφικής, αλλά τη συγκεκριμένη δε θέλω να τη μοιραστώ ακόμα, πονάει λίγο.. Θα σου πω όμως ιστορία για το πως γράφαμε τότε, το 2005-2006-2007 που δεν ήταν όπως σήμερα major το rap! Πήγαινε σε σπίτι φίλου από νωρίς, συνήθως Σαββατοκύριακο, λόγω σχολείου και βάζαμε μουσικές, μπάσα, μικρόφωνα και καθόμασταν όλη μέρα και γράφαμε, και προβάραμε raps. Περνούσαμε πολύ καλά.. ακόμα κι έξω, γνώρισα παιδιά στην πλατεία, σε πάρκα, και μπαίναμε σπίτι και γράφαμε, ακόμα κι αν δε γνωριζόμασταν πολύ καλά. Ήμασταν λίγοι τότε κι ακόμα λιγότεροι οι “ανερχόμενοι” καλλιτέχνες! Καμιά φορά τρώγαμε βρισίδια και αστυνομίες λόγω φασαρίας. Απλά είχαμε ένα κοινό και μας αρκούσε αυτό…ούτε πόσα θες για την παραγωγή, πόσα θες για το rap, το φιτ, που θα το στείλουμε να ακουστεί, πόσα και με ποιον θα κάνουμε clip ή artwork, για να βλέπει ο ακροατής την εικόνα. Δε μας ένοιαζε αυτό, δεν ψάχναμε την εικόνα και το βίντεο, θέλαμε να χώσουμε τα raps, να εκφραστούμε και να νιώσουμε ωραία εμείς και οι τριγύρω μας. Τώρα αν τύχαινε κι άγγιζε κι άλλους τυχαία που μπορεί να μας άκουγαν, αυτό ήταν ένα μπόνους! Θυμάμαι χαρακτηριστικά να κολλάμε με 5-6 παιδιά απ’ το line up αφίσες από live μας στο ιστορικό ροντέο, μες στο βράδυ, με τα φαρδιά, τσάντες, καπέλα, 1-2 είχανε και σπρέι. Εκείνο το βράδυ μας φώναξαν κάποιοι από τα γύρω σπίτια και πήραν την αστυνομία. “Έσκασαν μύτη” και μας κυνήγησαν λίγο.. μέχρι που μας χάσανε. Αν και μικροί δε φαινόμασταν σαν τα normal καθωσπρέπει παιδιά…χτυπούσαμε άσχημα στην εμφάνιση.


Tari-Me mialo oplismeno//Με μυαλό οπλισμένο (Prod. by FLAT)

– Συνεργασίες που έχεις κάνει μέχρι σήμερα?

– Έχω συνεργαστεί μέχρι σήμερα με Τσέκο. Έχουμε κάνει αρκετά πράγματα μαζί στη σκηνή με Eversor, πριν γίνει ο Eversor που όλοι σήμερα προσκυνάνε, και γράφαμε μαζί το 2008-2009. Έχω παίξει με Dj Micro σε Lives και Tracks και κάναμε πολύ παρέα . Πλέον γράφω στον Jk One, στο Mixdown Studio. Με τον Jessy blue είχαμε κι έχουμε συνεργασίες και φυσικά κι άλλα λιγότερο γνωστά παιδιά, καλούς στη δουλειά τους.

– Με ποιον θα ήθελες συνεργασία στο μέλλον?

– Εδώ θα είμαι λίγο ρομαντικός, δεν παίζει να γίνει δυστυχώς, αλλά θα ήθελα πολύ να συνυπάρξω κ να δουλέψω με τον Κουρμένταλα, τον Ρυθμοδαμαστή! Λόγω νοοτροπίας και οχυρωμένης αντίληψης πιστεύω θα έβγαινε κάτι πολύ καλό!! Και με μερικούς ακόμα θέλω πολύ να συνεργαστώ…αλλά μιας και είναι ακόμα ενεργοί και πολύ καλοί δε θέλω να πω ονόματα, θα γίνουν κάποια και θα τα δείτε στην πορεία! Είναι πάντως της σχολής και της μετέπειτα εξέλιξης του Κώστα του ρυθμο..


Tari

Lives εντός Ελλάδας?

“Έχω κάνει με dj micro και το τότε γκρουπ του, με ΤΝΤ, για την ακρίβεια δεν ήταν στο πρόγραμμα αλλά ήρθε κ του δώσαμε μικρόφωνο κ είπε 1-2 κομμάτια, ήταν από τότε δυνατός με τους ορθολογιστές, παρόμοια και ο Armando, αν ξέρετε τι πιστόλι είναι στο freestyle και στα rolls. Έχουμε ανέβει στην ίδια σκηνή, χωρίς τότε να γνωριζόμαστε, με tiny jackal, Παυλάρα και το γκρουπ Ντοπαζ αν θυμάμαι καλά, με Barry Mitchell και το γκρουπ του στο “Όνομα του Ρόδου”. Μέγας και Μιχαλάρας επίσης ήταν στο live στον Πειραιά, με Ντοπαζ..”


Tari-Den eimai ego // Δεν είμαι εγώ

– Πιστεύεις ένας μουσικός και ιδιαίτερα της hiphop σκηνής μπορεί να συντηρηθεί οικονομικά μόνο από τη μουσική του?

– Δυστυχώς όχι αν δεν είναι στα φώτα της δημοσιότητας. Και λέω δυστυχώς γιατί θα προτιμούσα εγώ να ασχολούμαι μόνο με αυτό κ να βελτιώνομαι, να εξελίσσομαι, να μπορώ να εκφράσω ό,τι νιώθω 24/7 και να μην έχω ανάγκη για κάτι άλλο, για κάτι πιο συμβατικό και τετριμμένο! Όμως δεν υπάρχει διέξοδος αν δεν είσαι στα top ονόματα! Μιλάω πάντα για τη hip-hop κουλτούρα, και MCs και DJs ακόμα και χορευτές, breakers… Γάμησε τα, απογοήτευση…!!


Tari

– Γιατί πιστεύεις ότι συναντάμε περισσότερους νέους στη φάση του hip-hop πλέον?

– Εδώ θα διαφωνήσω εν μέρει, πάντα περισσότεροι ήταν οι νέοι που ακούγανε αυτή τη μουσική απλά πλέον έχει αυξηθεί το πλήθος γενικά οπότε και οι νέοι είναι περισσότεροι και αναλογικά είναι ίδιοι στη φάση όπως παλιά.. σημασία έχει τι ακούνε οι νέοι, πόσο ψάχνουν, πόσο ακούνε rap κι όχι απλά μελωδίες, φωνητικά, βίντεο και γενικά την εικόνα, το φαίνεσθαι… Εγώ στα 16 μου άκουγα hip-hop, άκουγα rap, έχει σημασία…δεν έβλεπα…άκουγα!!

– Δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε οπότε αναγκαστικά μόνο ακούγαμε, γι αυτό ξεχώρισαν Στίχοιμα, Βέβηλος, Anser, Ταφ Λάθος κι άλλοι, από μας ευτυχώς ξεκίνησαν κ τους ακούγαμε τερματισμένα.. Αν κάνανε σήμερα όλοι αυτοί Ντεμπούτο, με λύπη το λέω αλλά μπορεί να μην ήταν εκεί που είναι τώρα! Λόγω ακροατών για να μην παρεξηγηθώ…


Τάρι – Χάλασε η Πυξίδα // Xalase i Pyxida (Visualiser by Kostas Panourgias, Prod. by FLAT)

Τι σε ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν με τη στάση και το έργο σου?

Όπως είπα και πριν λίγο, το ότι ο κόσμος σήμερα κάτω των 25, ας πούμε, δεν ακούνε μουσική, βλέπουν μουσική, κοιτάζουν άλλα πράγματα πέραν του rap σαν rap! Και έχεις και μεγάλες ομάδες, σελίδες, sites που προωθούν συστηματικά και συστημικά 2-3 καλλιτέχνες και τραγούδια… οπότε χάνει τη μπάλα ο ακροατής, που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να βρει τι του ταιριάζει ακριβώς.. λόγω μεγάλης ποσότητας και ροής της μουσικής! Αυτό προσπαθώ να αλλάξω, να πετύχω (καλύτερα αν θες), να μη δίνουμε τόση έκταση στο φαίνεσθαι, στην εμφάνιση, στους αριθμούς, στα βίντεο κι όλα αυτά! Και θέλω εγώ προσωπικά να ακούσω και περισσότερα θέματα που αγγίζουν όλους μας, απ’ την οπτική του rapper αλλά να αφορά πολλούς. Mε κούρασε να μαθαίνω τι κάνει ο καθένας στη μέρα του, με την παρέα του, που τα πίνει, πόσα πίνει, τι δεν κάνει και τι θα κάνει αύριο.. καλό μέχρι ενός ορίου αυτό!


Tari

ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟ INSTAGRAM ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ YOUTUBE ΕΔΩ!


About Sin..?

Δε θα άλλαζα τίποτα… χαίρομαι και νιώθω ωραία που είμαι σήμερα εδώ! Δε θα άλλαζα τα παιδικά μου χρόνια και τη γειτονιά μου ποτέ, δε θα άλλαζα τα φοιτητικά μου χρόνια γιατί μου έδωσαν πολλά, έμαθα πολλά και σε άλλη πόλη. Δε θα άλλαζα γενικά τη ζωή μου.. ίσως 2-3 θέματα πιο προσωπικά, ας μην τα πούμε αυτά χαχαχ… κι αν άλλαζα κάτι κατά πολύ… μπορεί σήμερα να μην τα λέγαμε εδώ, κι ευχαριστώ για αυτό, οπότε όχι, δε θα άλλαζα κάτι στη ζωή μου σημαντικά!


Tari-Tryhard (Produced by FLAT)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ aka TARI ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ART’S NETWORK ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΑΣ ΒΡΊΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ!!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.


Leave a reply