You are currently viewing The Coreys
The Coreys-sincity.gr

The Coreys

Η punk-rock-alternative μπάντα The Coreys ξεκίνησε το 2008 και αποτελείται από τους: Bob Corey(Μπάμπης), Mario Corey(Μάριος), Dim Corey(Δήμος), Kurk Corey(Κυριάκος) και το Γιώργο.


The Coreys – Ζωή Μπουκάλι | Zoh Mpoukali (Official Video)

More about them..

 Τα μέλη έχουνε καταγωγή από Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και Καρδίτσα αλλά η μπάντα “γεννήθηκε” και “μένει” στην Θεσσαλονίκη. Πέρα από την μπάντα κάνουνε διάφορες δουλειές: Ο Bob Corey είναι recording engineer, βίντεο/μουσικός παράγωγος αλλά επιπλέον σχεδιάζει και κατασκευάζει τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα και drones, ο Δήμος παραδίδει μαθήματα drums ενώ παράλληλα παίζει και με άλλες μπάντες, ο Μάριος είναι Δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, ο Κυριάκος είναι διοργανωτής συναυλιών- εκδηλώσεων και παραγωγός λογοπαιγνίων, ενώ ο Γιώργος σπουδάζει, παίζει με άλλες μπάντες και παράλληλα είναι youtuber.  Γιατί το όνομα The Coreys?

– Πηγαίναμε λύκειο, κάποιοι από τους δικούς μας είχανε γίνει μεταλλάδες, φωνάζαμε ο ένας τον άλλον “hardcorey”, βγαίνει από το hardcore και τον Corey Taylor. Το πρώτο τραγούδι μας είναι το Corey το κοκόρι και πήραμε το όνομα απ’ αυτόν ως band hero. Πάτα Corey το κοκόρι στο Youtube να δεις!

Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε να ξεκινήσετε?

– Όλοι λίγο πολύ μαθαίναμε κάποιο μουσικό όργανο από μικροί ενώ κάποιοι πηγαίναμε και μουσικό σχολείο. Οπότε όλο με την μουσική είχαμε να κάνουμε. Ακούγαμε και πολλές μπάντες. Συνέχεια! Οπότε φτιάξαμε κι εμείς τη δικιά μας, να παίζουμε αυτά που γράφουμε.

Πάντα γράφαμε τα δικά μας “Έχεις ζόρια? – Γράφεις τραγούδι”. “Βγάζεις γούστα? – Γράφεις άλλο ένα”. “Περνάς τις μαύρες σου? – Άλλο ένα” και σου φεύγουν τα μαύρα σύννεφα, αντί να παίρνεις χάπια, είναι καλή φάση.


Κάτι ξεχωριστό – The Coreys (Music Video)

Συνεργασίες?

Με μουσικούς που “τα συμφωνούμε” και γουστάρουμε ναι, στήνουμε μαζί ωραία σκηνικά, ρώτα τους Bonecrack θα σου πουν. Όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από πολλές ελληνικές μπάντες που μοιραστήκαμε την σκηνή, παίξαμε και με κάποιες από το εξωτερικό όπως Subways, Marky Ramone, Puressence, τους P.O. BOX, Guerilla Poubelle κ.α. Για μελλοντικές συνεργασίες δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο αν και στα κοντά δε βλέπουμε καμιά ιδιαίτερη πρόοδο στο χώρο της ζωντανής μουσικής, μιας και αυτοί που μας “πουλούν” ότι νοιάζονται για την υγεία μας, έχουν σε τελευταία μοίρα τη ψυχολογική.Τι σας ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείτε να αλλάξετε με τη στάση σας και το έργο σας?

– Ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο της καραντίνας, υπάρχουν άπειρα πράγματα να σε ενοχλήσουν, όπως ότι ο ένας θέλει να “φάει” τον άλλον σε όλους τους τομείς, όλοι δικάζουν τα πάντα, όλοι θέλουν να αυτοπροβάλλονται, να είναι stars και models. Ακούγεται λίγο μελό.. αλλά σε κάνει να νοσταλγείς τότε που πήγαινες στη συναυλία και όντως την άκουγες αντί να ανεβάσεις story και την υπόλοιπη ώρα να κοιτάς ποιος το είδε.

– Τώρα αν μιλήσουμε για τη μουσική… τελευταία βλέπουμε τι γίνεται σε κάθε γωνιά του κόσμου και η αλήθεια είναι πως μας προβληματίζει ότι “ο κόσμος καίγεται, κι εμείς σκεφτόμαστε τη μουσική…” αλλά τι να κάνουμε.. μουσικοί είμαστε… αυτό κάνουμε όλη μας τη ζωή. Είναι πολύ άσχημο αυτό που γίνεται γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, το ίδιο κι ο κόσμος που δεν μπορεί να απολαύσει την Τέχνη σε όλο της το φάσμα και αφαιρείται ένα τεράστιο κομμάτι ζωτικής σημασίας(η διασκέδαση). Χάνουμε την όρεξή μας για δουλειά.. για οτιδήποτε. Και το χειρότερο.. μέσα σε όλο αυτό, είναι κάποιοι που το εκμεταλλεύονται και ψάχνουν ευκαιρίες να περάσουν βρώμικα μέτρα κατά της τέχνης/έκφρασης και όχι μόνο. Τώρα που ο λαός είναι διπλωμένος απ΄το “ξύλο” που έχει φάει…να τα λέμε κι αυτά. Να παλεύουμε, να σηκώνουμε γροθιά και να κρατάμε αυτά που μας ανήκουν, όπως επίσης να γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε.

Εμείς με τη σειρά μας θα παίζουμε αυτό που νοιώθουμε για αρχή και μετά προσπαθούμε μέσα από τους στίχους και τον  γρήγορο ρυθμό μας να κάνουμε τον κόσμο να χορέψει, να χτυπηθεί, να ξεβιδωθεί, να γελάσει και γενικά να γουστάρει.


Huston – The Coreys (Official Animation)

Που σας βρίσκουμε?

Θα μας βρείτε στο Youtube ΕΔΩ , στο Instagram ΕΔΩ (@the_coreys) και στο Facebook ΕΔΩ. **Τα τραγούδια μας υπάρχουν και στο Spotify οπότε ενημερώστε λίστες να μας θυμάστε που και που, γιατί η επόμενη εξαγρίωση, ίσως καθυστερήσει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το sincity.gr για τη φιλοξενία, όσους μας στηρίζετε με οποιοδήποτε τρόπο σημαίνει πολλά, να ξέρετε! Καλό κουράγιο σε όλους, το κεφάλι ψηλά και να είστε καλά..


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ THE COREYS ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝAN ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚAN ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Αφήστε μια απάντηση