Θεριανού Διονυσία

Θεριανού Διονυσία-sincity.gr Art 's Network  Writers

Η Θεριανού Διονυσία γεννημένη το 1965 στη Ζάκυνθο, όπου συνεχίζει και διαμένει, ασχολείται με τη συγγραφή. Μεγάλωσε με υπέροχους γονείς που της έδωσαν πολλή αγάπη και εμπιστοσύνη σε αυτό που είναι. Τα αδέλφια της ήταν και είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και δύναμη για εκείνη, όπως μας είπε.


Θεριανού Διονυσία

“Η μικρότερη αδελφή μου η Καλομοίρα ήταν πάντα εκεί για εμένα από μικρή ηλικία για να μου δίνει αγάπη και δύναμη να αγωνίζομαι να τα καταφέρω. Ο αδελφός μου ο Αναστάσιος με την αγάπη του και την εμπιστοσύνη ότι αξίζω να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Ο αδελφός μου ο Δημήτρης ο Θεριανός που έγινε ο εκδότης μου. Για είκοσι χρόνια προσπαθούσα να εκδώσω τα βιβλία μου και είχα απορριπτικές απαντήσεις. Αποκαρδιωμένη, κουρασμένη από τον ασταμάτητο, πολύχρονο αγώνα να καταφέρω να εκδώσω το βιβλίο, θέλησα κάποια στιγμή να παρατήσω το μεγαλύτερο όνειρό μου, αποδεχόμενη την ήττα μου. Ο αδελφός μου ο Δημήτρης, εμπνεόμενος από τον αγώνα μου, από το μήνυμα του βιβλίου, μου άπλωσε το δυνατό χέρι του και έκανε τον μεγαλύτερο άθλο για εμένα. Έφτιαξε τις Εκδόσεις Θεριανός, και έκδωσε το βιβλίο μου Μαθαίνοντας να πετάω – Το φιλί του πνεύματος και έτσι του έδωσε την δυνατότητα να πετάξει σε όλο τον κόσμο και να βρεθεί στα χέρια των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.


Θεριανού Διονυσία

– Τι κάνεις στη καθημερινότητα σου;

– Στην καθημερινότητά μου, διαβάζω, ακούω μουσική, περπατάω στην ακροθαλασσιά, συναντιέμαι με φίλους, γράφω, ζωγραφίζω, ασχολούμαι με αγγειοπλαστική, αγιογραφία και εργάζομαι στο αγροτουριστικό κτήμα της οικογένειάς μου.

– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη συγγραφή και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε;

– Αγαπούσα πολύ τα βιβλία. Ήταν οι σοφοί μου φίλοι. Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω ήταν στα δεκαπέντε μου χρόνια. Τότε έγραψα το πρώτο μου παραμύθι. Το έναυσμα ήταν η ίδια η ζωή μου. Ήταν ένα παραμύθι που μίλαγε για ένα σημαδεμένο κοριτσάκι που κατάφερε να βρει την αγάπη και την ευτυχία λόγω της δυνατής ψυχής της. Ήταν σαν να κάνω βουτιά στον εσώτερο εαυτό μου, να ανακαλύπτω κρυμμένα ταλέντα, επιθυμίες, φόβους αλλά και λύσεις, δύναμη, σοφία καθώς και όνειρα ζωής που δεν ήξερα ότι έχω.


Θεριανού Διονυσία

Τι σε ενέπνευσε στη συγγραφή του πρώτου σου βιβλίου?

“Θα ήθελα να μπορούσα να κάνω κάτι μαγικά για να μην πονάει κανένα παιδί σε αυτό τον κόσμο και για κανένα λόγο. Αυτό όμως δεν γίνεται. Μπορώ όμως να κάνω κάτι. Να μιλήσω μέσα από το βιβλίο μου στα παιδιά που υποφέρουν για διαφόρους λόγους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω bullying. Παιδιά μικρότερα και μεγαλύτερα που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, που έχουν όνειρα και φοβούνται την αποτυχία για να προσπαθήσουν να τα κάνουν πραγματικότητα. Ενήλικες που ασφυκτιούν μέσα σε μια πραγματικότητα που δεν τους δίνει την χαρά που θα ήθελαν και θεωρούν υπεύθυνους για αυτό το ταίρι τους ή τα παιδιά τους. Όλα όμως είναι δυνατά, όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί και μόνο να το θελήσουμε. Επιλογές είναι η ζωή, επιλογή μας είναι αυτό που είμαστε, επιλογή μας είναι αυτό που θα γίνουμε. Το μίσος γεννάει μίσος, ο θυμός γεννάει θυμό, η αγάπη γεννάει αγάπη. Η επιλογή είναι απλή. Εμείς σε τι θέλουμε να δώσουμε ζωή;”


Θεριανού Διονυσία

– Βιβλία που έχεις γράψει μέχρι σήμερα και 2 λόγια για το καθένα?

– Έχω γράψει αρκετά βιβλία το πρώτο όμως που έχω εκδώσει είναι το Μαθαίνοντας να πετάω – Το φιλί του πνεύματος. Αυτό το βιβλίο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Μιλάει για ένα παιδί που αντιμετωπίζει bullying, αρνητικά, απαξιωτικά σχόλια για τον εαυτό του. Ο παππούς καλείται να αλλάξει όλη την εικόνα που έχει το παιδί για τον εαυτό του και τον κόσμο. Το μαθαίνει την αξία της ύπαρξης, την δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας να ζούμε την ζωή μας όπως εμείς την επιλέξουμε, να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα, την συγχώρεση, την αγάπη, την προσφορά την δύναμη να φτιάχνουμε τα φτερά μας για να πετάξουμε σε ανώτερους, αληθινούς πνευματικούς κόσμους.

– Μέσα από τα παραμύθια , την σοφία των προγόνων μας, τα μαθήματα δύναμης από σύγχρονα φωτεινά μυαλά του κόσμου μας, μαθαίνει το παιδί με ευχάριστο τρόπο να βρίσκει την προσωπική του δύναμη και αλήθεια, να βρίσκει και να φτιάχνει τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να χτίσουμε τον δικό μας υπέροχο κόσμο προκειμένου να βρούμε την ευτυχία και την προσωπική ολοκλήρωση.

Σκέφτεσαι το περιεχόμενο του επόμενου συγγραφικού σου έργου?

– Ήδη γράφω το επόμενο βιβλίο που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Θεριανός.


Θεριανού Διονυσία

Πιστεύεις ότι η ανάγνωση έχει κυρίαρχο ρόλο μέσα στην οικογένεια; Πώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί η φιλαναγνωσία μέσα στο σπίτι;

Αυτή την στιγμή ίσως η ανάγνωση να μην έχει κυρίαρχο ρόλο μέσα στην οικογένεια. Τα παιδιά περισσότερο από τα λόγια, μιμούνται τις εικόνες. Εάν οι γονείς διαβάζουν δίνουν την εικόνα και στα παιδιά. Εάν δεν διαβάζουν είναι πιο δύσκολο να μεταδώσουν την αξία της ανάγνωσης. Όλα όμως γίνονται εάν πραγματικά το θελήσουμε. Εάν τους μιλήσουμε για την αξία της ανάγνωσης και τους εξηγήσουμε ότι λόγω υποχρεώσεων δεν έχουμε τον χρόνο να διαβάσουμε, αλλά αυτά έχουν τον ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουν μέσα από τα βιβλία έναν ολόκληρο, υπέροχο κόσμο. Φαντασία, περιπέτεια, παραδείγματα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που τα εμπνέουν και τους δίνουν ιδέες και δύναμη για την δική τους ζωή.


Θεριανού Διονυσία

Εάν καταλάβουμε ποια βιβλία εξιτάρουν την φαντασία τους, την θέλησή τους να τα πάρουν στα χέρια τους και να τα διαβάσουν, ένα βιβλίο που εμείς θεωρούμε ότι έχει να προσφέρει στο παιδί μας του το δωρίζουμε. Εγώ σαν παιδί ήμουν ευτυχισμένη όταν είχα ένα βιβλίο στα χέρια μου, και μου πρόσφεραν πολλά στην διαμόρφωση των ιδεών μου και μου έδιναν ιδέες να αναπτύξω τον εαυτό και την αυτογνωσία μου. Μπορούμε να παροτρύνουμε τα παιδιά να γράφουν ότι αισθάνονται, ότι θέλουν να εκφράσουν, ότι και εάν είναι αυτό. Μπορούν να γράψουν την δική τους ιστορία, το δικό τους παραμύθι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι έρχονται σε επαφή με τον εσωτερικό τους εαυτό, την δύναμή τους και την πηγή σοφίας που υπάρχει μέσα σε όλους τους ανθρώπους. Τα καλά βιβλία είναι ένας ολόκληρος υπέροχος κόσμος που μπορούμε και εμείς να γίνουμε μέρος του.


Θεριανού Διονυσία

– Θα πρότεινες την προσπάθεια συγγραφής σε νέους; Και γιατί;

– Θα παρακαλούσα τους νέους να γράφουν. Η συγγραφή απελευθερώνει, σε οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι μέσα σου. Εξερευνάς ανεξερεύνητους κόσμους. Σου εμφανίζει προκλήσεις, ομορφιές, βαθύτερες επιθυμίες, σου φτιάχνει φτερά για να πετάξεις. Είναι υπέροχη η συγγραφή για όλους και ειδικά για τους νέους. Μπορεί να ακούσετε αυτό που άκουγα και εγώ όταν έλεγα ότι γράφω “Μα σήμερα όλοι γράφουν ” μου έλεγαν με κάποια απαξίωση και εγώ τους απάνταγα:

– “Eίναι όμως πολλοί περισσότεροι αυτοί που παίρνουν ναρκωτικά και ψυχοφάρμακα. Γιατί δεν το λέτε αυτό; Δεν είναι καλύτερα όλοι να γράφουν;”


Θεριανού Διονυσία

– Συμβουλή μου με αγάπη και νιάσιμο για εσάς: Μην ακούτε κανέναν που προσπαθεί να σας προσγειώσει στον δικό του κόσμο. Εσείς να φτιάξετε τον δικό σας υπέροχο κόσμο γεμάτο από την ουσία της ψυχής σας και της προσωπικής σας ανάπτυξης. Εάν κάποιος προσπαθήσει να τσακίσει τα φτερά σας, πιθανόν είναι κάποιος που αφέθηκε να τον καταπιεί το σκοτάδι της απραξίας και ο θυμός των απραγματοποίητων ονείρων. Αγωνιστείτε να κάνετε όλα τα όνειρά σας πραγματικότητα!!! Μην σκέφτεστε ότι θα αποτύχετε, να παίρνετε χαρά και δύναμη από την δική σας αλήθεια και ότι γίνει.

– Εάν προσπαθήσουμε μπορεί και να τα καταφέρουμε εάν όμως φοβηθούμε το αποτέλεσμα και μείνουμε στάσιμοι το σίγουρο είναι ότι δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ. Ότι θέλετε πολύ και αγωνιστείτε για αυτό με αγνή ψυχή, με αγάπη για το καλό το δικό σας και το συλλογικό καλό, θα τα καταφέρετε!!! Φτιάξτε τα δικά σας δυνατά φτερά για να πετάτε σε όλους τους καιρούς. Μπορείτε!!! Η δύναμη που έχουμε μέσα μας είναι …..άπειρη.Τι σε ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν, με τη στάση σου και το έργο σου;

“Η παρατήρηση των όσων συμβαίνουν στον κόσμο μας, και αυτά που μας ενοχλούν είναι για μένα σαν να μιλάω μόνο για την κορυφή του παγόβουνου. Η βάση του παγόβουνου όμως που βρίσκεται; Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση αλλά θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να δώσω μια ιδέα, για την δική μου αλήθεια. Όχι απάντηση, γιατί απαντήσεις, εγώ τουλάχιστον δεν έχω, για αυτές τις πολύ ουσιώδεις ερωτήσεις. Γιατί; Γιατί πιστεύω ότι ο καθένας μας είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ποιος είναι ο κόσμος μας; Οι ατομικοί κόσμοι που δημιουργούν τον συλλογικό κόσμο. Άρα πως θα κάνω καλύτερο τον κόσμο; Κάνοντας καλύτερο τον ατομικό μου κόσμο. Ποιος είναι αυτός; Ο εαυτός μου. Θεωρώ ότι η θεμελιώδης αρχή είναι να γνωρίσουμε ποιοι είμαστε.”


Θεριανού Διονυσία

Ποιες σκέψεις για εμάς διαμορφώνουν την εικόνα μας, την ζωή μας; Τι κουβαλάμε στις πλάτες μας; Εκεί που θα χρειαστεί να στερεώσουμε τα φτερά μας, τι υπάρχει; Φορτία από αρνητικές πεποιθήσεις, θυμό, μίσος, για εμάς με ανοιχτές πληγές από το παρελθόν που καθορίζουν τον τρόπο σκέψης και κατ’ επέκτασιν την ζωή μας; Όταν ελευθερωθούμε εμείς από αυτά που μας κρατάνε δέσμιους, βρούμε την δική μας αλήθεια, αγαπήσουμε τον εαυτό μας, όταν καταλάβουμε ότι ο καθένας μας είναι ένας ολόκληρος κόσμος, τότε μόνο θα αλλάξει ο κόσμος μας. Χρειάζεται θάρρος, αγώνας, πίστη στον σκοπό μας, επιμονή, υπομονή. Δύσκολο; Ναι!…Ακατόρθωτο; Όχι!….Φανταστείτε όμως, να μπορέσουμε ένας- ένας και όλοι μαζί να πετάξουμε στο απέραντο σύμπαν της αγάπης…..


Θεριανού Διονυσία

ΘΑ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΑ sites ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ!!


ABOUT SIN…?

Δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτά που έχω κάνει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, γιατί όλα αυτά με οδήγησαν σε αυτό που είμαι σήμερα. Είμαι ευγνώμων για όσα έχω μάθει από τα λάθη και τις αποτυχίες, τα σωστά και τις επιτυχίες της ζωής μου.


ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΘΈΛΑΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ κα ΘΕΡΙΑΝΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ARTS NETWORK-WRITERS. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ “ΔΑΣΚΑΛΟΣ” ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΕΜΜΕΣΑ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ!! ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ…ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΩ” ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ…

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Leave a reply