Κωνσταντίνος Κακολύρης aka Toulouse

Toulouse-sincity.gr Art 's Network  Paint

Ο Κωνσταντίνος Κακολύρης aka Toulouse γεννημένος το 2002 στον Πειραιά, ασχολείται με τη Ζωγραφική. Τώρα σπουδάζει στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, άρα όσον αφορά την ζωγραφική είναι αυτοδίδακτος. Μας είπε ότι σκέφτεται σοβαρά να αφήσει τη τωρινή σχολή για να δώσει στη Καλών Τεχνών αλλά…


Toulouse – “Looking for nikolas common line through jean michels eyes

“…η Καλών Τεχνών δεν φεύγει από την θέση της… μπορεί να δώσω αφού πρώτα πάρω πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία… δεν ξέρω ακόμα είναι μεγάλη η απόφαση. Από μικρή ηλικία ασχολούμουν με τη ζωγραφική και γενικά το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον μου έλεγε ότι έχω αρκετά μεγάλη αντίληψη στο πώς σχεδιάζω τα πράγματα. Ωστόσο μεγαλώνοντας, ιδιαίτερα στα εφηβικά μου χρόνια δεν άγγιζα σχεδόν καθόλου μολύβι. Ξανάρχισα όμως το σχέδιο στο τέλος του λυκείου και από το Δεκέμβριο του 2020 πήρα για πρώτη φορά πινέλο και δοκίμασα να ζωγραφίσω σε καμβά. Δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο έναυσμα… απλώς ήθελα να το επιχειρήσω να δω την απόδοση μου πάνω στον καμβά.”.


Toulouse – “Drowned“-

– Έχεις κάποια ιστορία που κρύβεται πίσω από κάποιο έργο σου που σου έχει μείνει αξέχαστη και θέλεις να τη μοιραστείς μαζί μας;

– Πιο πολύ απεικονίζω τα συναισθήματά μου και μια κατάσταση που βίωσα ή την ρουτίνα μου, όχι κάποια ιστορία ή συγκεκριμένη ανάμνηση. Επομένως το έργο ‘Drowned’ θα μπορούσα να πω ότι έχει το πιο μεγάλο συναισθηματικό φορτίο που ήθελα να βγάλω από μέσα μου γιατί ουσιαστικά απεικονίζει δύσκολες χρονιές που βίωνα μικρός και ήθελα να αποτυπώσω το πως ένιωθα. Μετά δεν ήταν αρκετό και αποφάσισα να φτιάξω μια σειρά έργων γύρω από το ‘Drowned’ που θα λέγεται ‘Underwater Rhapsody Series’ που σε γενικές γραμμές θα απεικονίζει την μελαγχολία σαν βασικό θέμα. Βέβαια είναι λογικό να πει κανείς βλέποντας όλα τα έργα μου ότι γενικά επικρατεί το συναίσθημα της μελαγχολίας, θλίψης και ίσως ειρωνείας.


Toulouse – “Block Ed

– Το ωραίο όμως είναι ότι η τέχνη είναι αόριστη, ότι το κάθε έργο  παίρνει την ερμηνεία που ο θεατής του δίνει, όχι μόνο ο δημιουργός, επομένως μπορεί να δει κάτι και να του δημιουργήσει θυμό σε αντίθεση με έναν άλλον που θα του δημιουργήσει ένα συναίσθημα χαράς, είναι ανάλογα πως θα το δει και το ” βιώσει” ο καθένας. Άρα η θλίψη που βγάζει σε μένα ένα έργο της Underwater Rhapsody series μπορεί να βγάλει στον θεατή ένα συναίσθημα ηρεμίας. Αλλά να πω την αλήθεια δεν ζωγράφιζα ποτέ για τον θεατή, ζωγράφιζα και ζωγραφίζω για εμένα το τι θα δει μέσα από το έργο μου και τι άποψη θα φτιάξει είναι δικό του θέμα, όχι δικό μου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι άμα με ρωτήσει το τι σημαίνει το κάθε κομμάτι δεν θα του πω. Φυσικά και θα του εξηγήσω τον κάθε συμβολισμό, βέβαια αμφιβάλλω άμα θα καταλάβει και την εξήγησή μου γιατί δεν είμαι ο καλύτερος στα λόγια, ούτε έχω και τον πιο απλό τρόπο σκέψης.


Toulouse – “A trip to hawaii doesnt mean that is gonna be a good trip”

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία κάποιου έργου σου, συνήθως?

Μου αρέσει να ξεκινώ το κάθε έργο κάπως αυθόρμητα, χωρίς κάτι στο νου μου ή έστω με μια πολύ γενική ιδέα. Πρώτα θα πράξω και μετά θα σκεφτώ, μην το επιχειρήσετε στην καθημερινότητά σας χαχα. Έπειτα στην πορεία δημιουργίας του έργου θα  προσθέσω στοιχεία που έχω αντλήσει από τις εμπειρίες ή την ρουτίνα μου για να το ολοκληρώσω και θα βγάλω το συνολικό νόημα μέσα από αυτό. Βέβαια θα μου πει κανείς: δηλαδή όταν έφτιαχνες το Drowned είδες κάποιο μπλε πρόσωπό και το έφτιαξες; Θα απαντήσω όχι.. αλλά η προσωπογραφία αυτή συμβολίζει τα συναισθήματα που διένυα μια περίοδο και μου βγήκε στον καμβά να τα απεικονίσω ως ένα μπλε πρόσωπο με κλειστά μάτια.” 


Toulouse – “Henri (Dance)”

– Εκθέσεις που έχεις κάνει μέχρι σήμερα και που?

– Να πω την αλήθεια είμαι μόνο ένα χρόνο στο χώρο της Τέχνης οπότε ήθελα πιο πολύ να δημιουργήσω φέτος πάρα να προωθήσω αυτά που φτιάχνω. Παρόλα αυτά όταν έφτασα έναν ικανοποιητικό βαθμό έργων άρχισα να τα μοιράζομαι με τον κόσμο. Έκανα την πρώτη μου ομαδική έκθεση σε μια γκαλερί του Πειραιά τον Σεπτέμβριο και μετά έκανα άλλες δύο ομαδικές τον Δεκέμβριο στο Μοναστηράκι, στην The Project Gallery  για φιλανθρωπικό σκοπό και στο Θησείο, στην ArtNumber23. Επίσης έκανα ένα solo show και στο Marika Tarts Athens, στο Ψυρρή τον ίδιο μήνα. Από το έτος αυτό θα προσπαθήσω πολύ περισσότερο να μοιραστώ τη δουλειά μου με τον κόσμο.


Toulouse – “Charles and Mouse”

– Έχεις κάνει εκθέσεις εκτός Ελλάδας?

– Θα ήθελα σίγουρα να καταφέρω να εκθέσω τη δουλειά μου και στο εξωτερικό αλλά το μόνο που έχω καταφέρει σε σχέση με αυτό το θέμα είναι να πουλήσω έναν πίνακα στην Ολλανδία που είχα κάνει σε συνεργασία με άλλους δύο καλλιτέχνες. Θα έλεγα ότι το εξωτερικό δεν είναι στους κοντινούς μου στόχους. Πρώτα θα προσπαθήσω να κοιτάξω το πως μπορώ να γίνω γνωστός στην Ελλάδα και μετά θα κοιτάξω για έξω από αυτήν. 


Toulouse – “Engraved Memories”

Πιστεύεις ένας εικαστικός καλλιτέχνης θα μπορούσε να συντηρηθεί οικονομικά μόνο από την Τέχνη του?

“Στην Ελλάδα σίγουρα όχι, έχεις πιο πολλές πιθανότητες να πετύχεις το λόττο. Στο εξωτερικό οι περισσότερες χώρες έχουν άλλη αντίληψη για τη Τέχνη από ότι εδώ, επομένως οι πιθανότητες να πετύχεις είναι αυξημένες.” 


Toulouse

Τι σε ενοχλεί περισσότερο τη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν, με τη στάση σου και το έργο σου?

“Ότι δημιουργώ συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με κάτι προσωπικό, δεν θα έφτιαχνα ποτέ ένα έργο που να αφορά κάποιον άλλον χωρίς να έχει επηρεάσει εμένα ή τον κοινωνικό μου περίγυρο. Επομένως δεν θέλω να αλλάξω κάτι στην σημερινή εποχή που με ενοχλεί  μέσα από το έργο μου, μπορεί να θέλω να το απεικονισω με ειρωνικό τρόπο, να το αλλάξω σίγουρα όχι.” 


Toulouse – Find the balloon/Peirama

– Τι θα συμβούλευες έναν νέο καλλιτέχνη που θα ήθελε να ασχοληθεί με την Τέχνη σου?

– Είμαι και γω νέος καλλιτέχνης να πω την αλήθεια, μόλις έκλεισα χρόνο ζωγραφίζοντας, είμαι 19 και αυτοδίδακτος. Η συμβουλή που θα του έδινα θα ήταν δηλαδή να ρωτήσει κάποιον πιο έμπειρο για συμβουλή και όχι εμένα χαχα… όχι πλάκα κάνω. Απλά θεωρώ ότι θα πρέπει να πιστεύει στον εαυτό του και να έχει πολύ υπομονή για να αποφέρει καρπούς η προσπάθειά του. Θα πρέπει να κινείται έξυπνα στον χώρο αυτό, όχι βιάστηκα. 


Toulouse – Maternal Instinct

Θα τον βρούμε και θα δούμε περισσότερα έργα του: στο instagram: konstantinoskakolyris, στη σελίδα στο Facebook: ArtbyToulouse και στην ιστοσελίδα του φίλου του: https://galeriedeart.com/product-category/toulouse/1.


Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ TOULOUSE ΓΙΑ ΤΗN ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ “ΚΟΥΒΕΝΤΑ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ARTS NETWORK-PAINT. ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ…”ΜΙΛΑΕΙ” ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΜΠΝΕΥΣΗ..ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Leave a reply