Τσαλούπη Ξανθή-Μαγδαληνή

Τσαλούπη Ξανθή-Μαγδαληνή-sincity.gr Art 's Network  Paint

Η Τσαλούπη Ξανθή-Μαγδαληνή γεννημένη το 1996 στο νησί της Ρόδου, ασχολείται με τη ζωγραφική και τα τελευταία τρία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Από την οικογένειά της, είχε και έχει την πλήρη στήριξή τους σε όλα της τα βήματα έως και σήμερα.– Τι κάνεις στη καθημερινότητα σου (hobby,δουλειά..) ?

– Στην καθημερινότητά μου, όταν δεν εργάζομαι, ασχολούμαι με τη ζωγραφική και την αναζήτηση νέων τεχνικών για την δημιουργία καινούργιων έργων ως κομμάτι της εξελικτικής μου πορείας ως νέα καλλιτέχνης. Επίσης, μεγάλο κομμάτι της ημέρας μου το αφιερώνω στο σχεδιασμό και τη δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων από πολυμερικό πηλό, μία δημιουργική ενασχόληση που γεννήθηκε τον καιρό της καραντίνας και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Είναι κάτι που με γεμίζει επειδή μου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάζω την τέχνη μου μέσα σε αυτό καθώς εμπνέομαι από τους πίνακές μου και μεταφέρω στοιχεία και μοτίβα από αυτούς στα σκουλαρίκια δημιουργώντας μία μορφή wearable art όπως μου αρέσει να τα χαρακτηρίζω.Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την Τέχνη σου και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε ?

“Η αλήθεια είναι πως όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρή πάντα είχα μία τάση στις Τέχνες. Έκανα μαθήματα χορού ασχολήθηκα με τη μουσική, και την κεραμική για αρκετό διάστημα. Έπειτα ήρθε στη ζωή μου το σχέδιο και γύρω στα 17 μου άρχισα να σκέφτομαι πώς θέλω να ασχοληθώ με τη ζωγραφική. Έτσι και έγινε, λίγο αργότερα μπήκα στη Σχολή Καλών Τεχνών από όπου και αποφοίτησα το 2018.”– Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία κάποιου έργου σου, συνήθως?

– Πηγή έμπνευσής μου για τη δημιουργία των έργων μου είναι σίγουρα οι άνθρωποι γύρω μου, καθώς επίσης και ο συνδυασμός των συναισθημάτων που βιώνω εγώ η ίδια. Τα πρόσωπα των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφομαι σε συνδυασμό με τα διάφορα μοτίβα που βλέπω καθημερινά στη φύση και τον κόσμο γενικότερα.

– Εκθέσεις που έχεις κάνει μέχρι σήμερα και που?

– Μέχρι και σήμερα έχω πάρει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα. Επίσης είχα λάβει μέρος σε ομαδική έκθεση σε μία γκαλερί του Λονδίνου (BOOMER GALLERY).Πιστεύεις ένας εικαστικός καλλιτέχνης θα μπορούσε να συντηρηθεί οικονομικά μόνο από την Τέχνη του?

“Ναι πιστεύω πως ένας εικαστικός καλλιτέχνης μπορεί να συντηρηθεί από την τέχνη του αν και στις μέρες μας θέλει αρκετή προσπάθεια κάτι τέτοιο, καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως το να είσαι εικαστικός δεν αποτελεί επάγγελμα!”


Τσαλούπη Ξανθή-Μαγδαληνή

– Τι σε ενοχλεί περισσότερο τη σημερινή εποχή και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν, με τη στάση σου και το έργο σου?

– Η μεγαλύτερη «ενόχληση» της σημερινής εποχής θεωρώ πως είναι η ολοένα και μεγαλύτερη δυσκολία του να ασχοληθεί κάποιος με το αντικείμενο το οποίο έχει επιλέξει, σπουδάσει, κοπιάσει και του αρέσει λόγω της απίστευτης ακαμψίας του συστήματος μαζί με τον συνδυασμό της περιθωριοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει ως αποτέλεσμα την εκφύλιση όχι μόνο της ζωής των ανθρώπων αλλά και του ψυχικού και συναισθηματικού τους χαρακτήρα.

– Μέσω των έργων μου προσπαθώ να βγάλω στην επιφάνεια τα κρυμμένα συναισθήματα και να αναζωπυρώσω τα ξεχασμένα και μουδιασμένα από την καθημερινότητα αισθήματα των ανθρώπων με σκοπό να ξανα-ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να γίνουν πιο αληθινοί και ζωντανοί, με μια καινούργια φλόγα ζωής ως κινητήρια δύναμη πυροδοτιμένη από την τέχνη μου.ΣΤΑ SOCIAL ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ.. ΕΔΩ!!


– Τι θα συμβούλευες έναν νέο καλλιτέχνη που θα ήθελε να ασχοληθεί με την Τέχνη σου?

– Η συμβουλή μου για τον οποιονδήποτε τον οποίο θέλει να ασχοληθεί με την Τέχνη είναι να είναι αληθινός στον εαυτό του, στο τι θέλει να εκφράσει και να το κάνει χωρίς να επηρεάζεται από τις «κακές» κριτικές.


Τσαλούπη Ξανθή-Μαγδαληνή

ABOUT SIN..

Δεν έχω μετανιώσει για ότι έχω κάνει καθώς ήταν όλα συνειδητές επιλογές και δεν θα ήμουν αυτή που είμαι τώρα χωρίς αυτές. Θεωρώ πως πρέπει να μετανιώνουμε για όλα αυτά που δεν έχουμε κάνει και όχι για αυτά που έχουν ήδη γίνει (εκτός κι αν κάποιος διαθέτει μια χρονομηχανή)!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΤΣΑΛΟΥΠΗ ΞΑΝΘΗ-ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ART’S NETWORK-PAINT ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.


Leave a reply