ΤΖΕΛΟ ΚΕΛΜΕΝΤ

Τζέλο Κέλμεντ-sincity.gr Art 's Network  Dance

Ο Τζέλο Κέλμεντ γεννήθηκε το 1989 στην Αλβανία, ήρθε από μικρός στην Ελλάδα, έζησε στη Θεσσαλονίκη για 20 χρόνια και έχει τέσσερα (4) αδερφούς και δύο (2) αδερφές. Ασχολείται με το Breakdance και στον καλλιτεχνικό χώρο ακούει στο όνομα BBOY KELMENT.


Τζέλο Κέλμεντ

Αν και συνήθως τα παρατσούκλια τα “βγάζουν” συνήθως φίλοι του κύκλου σου σύμφωνα με τον χαρακτήρα που αναδεικνύεις και αυτό ισχύει σε όλο τον κύκλο των χορευτών, προτιμάει το κανονικό του όνομα διότι και το Κέλμεντ ακούγεται σαν παρατσούκλι.  Είναι ιδιαίτερο… και στους διαγωνισμούς ή διάφορα shows που κάνει , δηλώνει  BBOY KELMENT (break boy kelment ).


 “Kelment (Greece) VS Ciupa (Romania) – Battle Of The Best 2019 Breaking Semi Final” 

“Στην καθημερινότητα μου προσπαθώ να κάνω οποιαδήποτε δουλειά . Αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια διότι η κατάσταση στην Ελλάδα, δεν ευνοεί να κανείς το χόμπι σου…δουλειά. Βέβαια πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως είναι πολύ δύσκολο. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν εργάζομαι σταθερά από επιλογή, διότι επιλέγω να κάνω αυτό που αγαπάω για την ώρα. Δε γνωρίζω τι θα ακολουθήσει στο μέλλον… απλά το ρισκάρω!”


Τζέλο Κέλμεντ

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Χορό και ποιο συγκεκριμένα με το Breakdance…; Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε;

– Από μικρός ήμουν πολύ δραστήριος. Πολύ ενέργεια! Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα αθλήματα, όμως κανένα δε με γεμίζει! Από ένα  σημείο και μετά δεν αισθανόμουν κάποια δημιουργία.

– Η πρώτη επαφή μου με τον χορό ήταν πριν 16 χρόνια σε μια ημερήσια εκδρομή στο γυμνάσιο. Θυμάμαι είχε δυνατή μουσική. Χορεύανε πολλά σχολεία. Είδα κάποιους μεγαλύτερους να κάνουν κάποιες εξωφρενικές φιγούρες.. Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που δεν μου είχε ξανά συμβεί!

– Αφού αποφάσισα να το αρχίσω… συνάντησα μεγάλη και δύσκολη πορεία. Δεν είχαμε τα Socials ή το Internet για περισσότερες πληροφορίες και πηγές έμπνευσης. Δύσκολα χρόνια αφού δεν μας άφηναν ούτε στης πολυκατοικίες. Μας διώχναμε από παντού! Μας θεωρούσαν αλήτες!

– Όμως με τα χρόνια… όλα αυτά έχουν αλλάξει και είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, ο χορός, για όλους μας. Ειδικά για τους νέους!


“Kelment (Greece) VS Poter (Israel) – Battle Of The Best 2019 Breaking Final” 

Συμμετοχές σε Διαγωνισμούς και πιθανές διακρίσεις που έχεις μέχρι σήμερα;

Οι συμμετοχές είναι αμέτρητες. Κυρίως στο Breakdance έχει διάφορες κατηγορίες. Έχω κερδίσει, αρκετά 1 vs 1, 2 vs 2, 3 vs 3… και πολλά άλλα! Ένα από τα κυριότερα για μένα…είναι η ομαδική νίκη. Πρόσφατα κέρδισα με την ομάδα μου, BLACKOUT CREW, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα για 5η φορά στο Battle Of The Year Balkans  που γίνεται κάθε χρόνο και θα προκριθούμε στην Ιαπωνία στο Παγκόσμιο Battle Of The Year!!!


Τζέλο Κέλμεντ

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου στόχος που θες να πετύχεις στο Χορό (συμμετοχή- βραβείο- συνεργασία κ.α.);

– Από μικρός είχα καταφέρει όλα αυτά που ήθελα. Μπορώ να πω ότι έχω χορτάσει και το κάνω μόνο για μένα. Τα βραβεία είναι στον τοίχο μας…. θα ήθελα να ασχοληθώ βέβαια με κάτι σχετικό, ίσως ένα χοροθέατρο ή κωμωδία. Είναι μια τέχνη που ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει και να εκφραστεί με τα συναισθήματα του. Εγώ το έχω συνδέσει με αυτό το τρόπο και θέλω να το δοκιμάσω..


Τζέλο Κέλμεντ

Τι σε ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή (τόσο στο χορό όσο και κοινωνικά) και τι προσπαθείς να αλλάξεις απ αυτήν, με τη στάση και το έργο σου;

“Δεν με ενοχλεί προσωπικά κάτι. Βοηθάω παρά πολλά παιδιά και μεγαλύτερους μου. Αν ήμουν δέκα χρόνια μικρότερος, σήμερα, θα εκμεταλλευόμουνα όλα τα ΜΜΕ, τους διαγωνισμούς και φυσικά ταξίδια και σεμινάρια . Δυστυχώς ο συγκεκριμένος χορός απαιτεί σωματική πίεση και το κυριότερο ΥΠΟΜΟΝΗ! Κάτι το οποίο το αντέχουν πολύ λίγοι και… είναι το ποσό το θέλει ο καθένας.”


“Kelment (Thessaloniki) – Winner Solo Street Dance Theater Awards 2020”

– Υπάρχει εξέλιξη στο είδος χορού που έχεις επιλέξει στην Ελλάδα του 2022?

– Υπάρχει μεγάλη εξέλιξη!!

– Η Ελλάδα πλέον ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ και στο εξωτερικό με πολύ καλές διακρίσεις. Έχει πάρα πολλά ταλέντα όπου είναι θέμα χρόνου να αναπτυχθεί η Ελλάδα… ήδη είναι στο χάρτη!


– Θα μπορούσε ένας νέος χορευτής να συντηρηθεί οικονομικά από την Τέχνη του;
– Θα μπορούσε . Όμως είναι λίγες οι περιπτώσεις!


Τζέλο Κέλμεντ

ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟ FACEBOOK, ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ INSTAGRAM, ΕΔΩ!!


About Sin..?

Δεν μετανιώνω για κάτι που έκανα. Έχω κάνει πολλά ανθρώπινα λάθη. Τα έχω δεχτεί και απλά προχωράω!!


Τζέλο Κέλμεντ

ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΤΖΕΛΟ ΚΕΛΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ EKANE ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧEI ΣΤΟ ARTS NETWORK-DANCE. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ… ΥΠΕΡΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ BREAKDANCE!! ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ… ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ Μ-Ε-Γ-Α-Λ-Ο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΉ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ…ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ…ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Leave a reply