ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ feat KYMVAL3ION

ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ feat KYMVAL3ION-sincity.gr Art 's Network  Music  Rap-HipHop

Ο Μιχάλης Γούσιος aka ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ (MC) και ο Περικλής Ιωάννου aka KYMVAL3ION (MC , BEATMAKER), είναι γεννημένοι το 1995 και το 2001, αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη όπου κατοικούν μόνιμα και ασχολούνται με τη hiphop. Το μεγαλύτερο hobby τους είναι το hiphop το οποίο δεν το βλέπουν σαν δουλειά αλλά σαν τρόπο ζωής.


ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ – ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ (ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ) (prod. KYMVAL3ION)

Ο Υπερίωνας πέρα από το hiphop, τα καθημερινά ενδιαφέροντά του είναι η γυμναστική και οι βόλτες. Σε ότι αφορά τον εργασιακό τομέα, έχει αλλάξει πολλές δουλειές και έχει καταλήξει στο χώρο της εστίασης όπου και εργάζεται το τρέχον διάστημα. Ο KYMVAL3ION Είναι πρωτοετής φοιτητής ΔΙΕΚ με εξειδίκευση στην ηλεκτρολογία αυτοκινήτων και σημαντικότερη εξωσχολική του δραστηριότητα είναι η σύνθεση, το beatmaking και το freestyle.


KYMVAL3ION


– Πως εμπνεύστηκες το καλλιτεχνικό σου όνομα;

(KYMVAL3ION) : Το KYMVAL3ION ορολογικά απορρέει από ένα συνονόματο αποκρυφιστικό βιβλίο που αποτελεί θεμελιακή βάση της ερμητικής επιστήμης και γενικότερα του ερμητισμού και πιστεύω πως σε απειράγνωστο βαθμό η χρονολογική μετεξέλιξη του σήμερα και το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου αλληλοδιαπλέκονται κατά κάποιο τρόπο μεταξύ τους . Δεν θέλω όμως να εμβαθύνω ιδιαίτερα στην ονομασιολογία και την συγγραφή του. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει μια απλή διαδικτυακή έρευνα και να βγάλει ένα προσωπικό πόρισμα. Ακόμα, η ονομασία μου είναι ένα παρεμφερές λογοπαίγνιο της λέξης κύμβαλο το οποίο είναι ένα μουσικό όργανο , συγκεκριμένα κρουστό που εκπηγάζει από εποχές αρχαιοτάτων χρόνων και συναποτέλεσε αίτιο που το ψευδώνυμο μου αποκτά και μουσική σημασία.


ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ


(ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ) : Προέρχεται από το «υπέρ» και «ιών». σημαίνει ο υπερ άνω ημών, δηλαδή ο πορευόμενος και αυτός που περιστρέφεται επί του κόσμου… δηλαδή είναι αυτός που θεραπεύει γιατρεύει και διορθώνει διάφορες καταστάσεις πάνω στον πλανήτη. Έτσι και εγώ το εμπνεύστηκα… ότι μπορώ μέσα από τη μουσική να αποτυπώσω κάποια μηνύματα και να δώσω ξανά πνοή, σε ότι με κόπο έχει ξεχαστεί. Επίσης λατρευόταν σαν θεός ήλιος στην αρχαία Ελλάδα και προσδιόριζε κάτι φωτεινό σε όλο το σύμπαν. Οπότε σαν δεύτερη ερμηνεία ήταν ότι πρέπει ο κόσμος να φύγει από το σκοτάδι και να ξαναγυρίσει στο φως.


ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ – ΠΕΝΘΙΜΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ (ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ) (prod. KYMVAL3ION)

KYMVAL3ION πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη Μουσική και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε;

Ο νους μου και η ψυχή μου συσσωματώθηκαν σε αυτό το είδος περίπου στα εφηβικά μου χρόνια (12-13 χρονών), αρχικά ως ένας κοινός ακροατής, όπου και ακόμα παραμένω. Εν συνεχεία, κυρίως με τον αυτοσχεδιασμό, μετέπειτα με την στιχουργία και εν τέλη ευεπηρέαστος από τις παραγωγές που συνόδευαν τα κομμάτια που άκουγα, εντελώς αβίαστα και αβουλήτως, ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με την μουσική επιμέλεια. Η αλήθεια είναι ότι τα αυτιά μου ανέκαθεν δεν ήταν “ευερέθιστα” ως προς τα βραχυπρόθεσμα ακούσματα που μπορεί να ‘χα κατά καιρούς αλλά σαγηνεύτηκαν από τον νεϋορκέζικο παλιακό ήχο της δεκαετίας του ’90 στον οποίο έχω κατασταλάξει την τελευταία τριετία . Επρόκειτο για ένα απαρχαιωμένο ηχόχρωμα που σπανίζει στις μέρες μας , το λεγόμενο παλαιομοδίτικο “grimey” rap, εάν θέλετε να το θέσουμε υπο αγγλικούς όρους. Άξιοι γενάρχες και συνεχιστές του ηχοχρώματος αυτού υπήρξαν οι Mobb Deep, Q-Tip, Capone N’ Noreaga, Tragedy Khadhafi, Big Noyd, A+, Cormega, Raekwon, Ghostface Killah, Method Man, Infamous Mobb, M.O.P, Rakim και άλλοι. Όλοι οι προαναφερόμενοι καλλιτέχνες υπήρξαν εναρκτήρια πάσα για μένα στο παιχνίδι του hiphop.”


ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ

ΥΠΕΡΙΩΝΑ πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη Μουσική και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε;

Ξεκίνησα στα δεκατέσσερά μου ακούγοντας διάφορους rappers κυρίως από τον Ελλαδικό χώρο. Τότε βέβαια το boom bap ήταν περισσότερο διαδεδομένο και δεν υπήρχαν άλλα παραπλήσια είδη τα οποία υπάρχουν σήμερα. Με παρακίνησε να ασχοληθώ ο ρυθμός αυτής της μουσικής , η ελευθερία της έκφρασης, καθώς και ο στίχος με νόημα που επικρατούσε τότε.


ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ – ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ) (prod. KYMVAL3ION)

– Δουλειές και συνεργασίες που έχετε κάνει μέχρι σήμερα και με ποιους;

– Σκοπός της ενασχόλησής μας με αυτή τη μουσική δεν ήταν οι συνεργασίες αλλά η αγάπη μας ως προς το είδος. Επίσης, βασικός παράγοντας υπήρξαν τα μηνύματα που θέλαμε αλλά και ακόμα θέλουμε να περάσουμε δια μέσω της μουσικής .

– Με ποιον/ιους θα επιθυμούσατε συνεργασία, αν κάνατε, και γιατί;

– Δεν έχουμε κάτι στο μυαλό μας συγκεκριμένο, υφίστανται σίγουρα κάποιοι οι οποίοι εκτιμούμε, απλά δεν είναι κύριο μέλημά μας οι συνεργασίες.


ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ feat KYMVAL3ION

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή εποχή και τι προσπαθείτε να αλλάξετε απ αυτήν, με τη στάση και το έργο σας?

Η καθημερινή αδικία, η δολοπλοκία, η ανηθικότητα, η ωφελιμοκρατία, η καταπάτηση κάθε ανθρώπινου αγαθού, η εξουσιολαγνία, το κυνήγι της ονειρώδους υλιστικής ζωής, η φιλαργυρία, η χρηματολαγνεία, η αδηφαγία, η απληστία, ο υπνωτισμός, η αποβλάκωση, η χαζοποίηση, η απονάρκωση, η ευπύθεια, η πειθαρχικότητα, ο ατομικισμός, ο φιλοτομαρισμός, η συμφεροντολογία, η ρομποτοποίηση, η ασπλαχνία με την οποία η άρχουσα τάξη των ανωτάτων εξουσιαστικών κλιμακίων αντιμετωπίζει το ανθρώπινο γένος, η ημιμάθεια, η αβουλησία, η άγνοια, η αδιαφορία, η απρονοησία και γενικότερα κάθε μορφή χαμηλοδονούμενων συναισθημάτων που προκαλούν ηθική κατάπτωση σε όλους μας. Τώρα όσον αφορά την αλλαγή μέσω της στάσης και του έργου μας δεν πιστεύουμε πως θα αποδειχθεί το σωτήριο κλειδί που θα ξεκλειδώσει την νόηση των ακροατών αλλά εάν το δούμε πιο διεξοδικά ίσως να ΄ναι ένας φοίνικας που αναδύεται από τις στάχτες.


ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ – ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ (ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ) (prod. KYMVAL3ION)

– Πως βλέπετε την εξέλιξη του είδους της μουσικής σας στην Ελλάδα του 2022?

– Εξαρτάται από μια πληθώρα δεδομένων με βασικότερο δεδομένο την μόδα που υπάρχει σε συγκεκριμένα είδη μουσικής (πχ trap , drill κλπ). Δυστυχώς εν έτη 2022 το boom bap αργοπεθαίνει. Την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν την νοιάζει ο σκεπτόμενος στίχος ούτε η ρυθμικότητα του beat, αλλά η εικονικότητα και οι προβολές που παίρνει το κάθε κομμάτι. Οπότε φυσικό και επόμενο να ξέρουμε που πατάμε και να μην περιμένουμε θαύματα, εφόσον γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε ταυτότητα για να αρέσουμε στο σύνολο.

– Θα μπορούσε ένας νέος καλλιτέχνης να συντηρηθεί οικονομικά από την μουσική του?

– Αναλόγως με τον τύπο μουσικής που εξυπηρετεί και το κοινό που έχει από πίσω. Πλέον όμως έχουν βγει πολλοί νέοι καλλιτέχνες στο σανίδι, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί κάπως το μονοπώλιο.Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ 10 κομματιών με τίτλο: ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ: ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ YOUTUBE : ΕΔΩ, ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ INSTAGRAM : ΕΔΩ , KYMVAL3ION YOUTUBE : ΕΔΩ ΚΑΙ KYMVAL3ION INSTAGRAM : ΕΔΩ!!


ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ – ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ (ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ) (prod. KYMVAL3ION)

About Sin..?

(KYMVAL3ION): Αν μετανιώνω για κάτι αυτό είναι που ίσως σε μικρότερη ηλικία δεν φρόντισα να αποκτήσω την κοσμοαντίληψη που έχω στην παρούσα φάση με αποτέλεσμα να μην εκλαμβάνω σωστά καταστάσεις και δρώμενα.

(ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ): Σίγουρα έχω διαπράξει παρελθοντικά λάθη όπως όλοι μας εξάλλου… αλλά μέσα από αυτά έχω γίνει δυνατότερος και γνωρίζω πλέον ποιες είναι οι συντεταγμένες μου. Παρόλα αυτά κάποιες φορές τα σφάλματα είναι καλό να γίνονται είτε στην δουλειά είτε σε προσωπικό επίπεδο γιατί μαθαίνεις μέσα από αυτά αρκεί να μην σημειώνονται συνεχώς και επανειλημμένως.


𝐓𝐇𝐄 𝐊𝐘𝐌𝐕𝐀𝐋𝟑𝐈𝐎𝐍 𝐁𝐄𝐀𝐓𝐓𝐀𝐏𝐄 𝐕𝐎𝐋.𝟏

ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ KYMVAL3ION ΚΑΙ ΥΠΕΡΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ARTS NETWORK-MUSIC. ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ BEATS ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ Boombap ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ HIPHOP ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΕΛΟΣ… ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

1 Comment

  • Μπράβο στα παιδιά. Αν μέσα σαυτο το σύννεφο που ζούμε μπορούν να δημιουργουν υπάρχει ακόμα ελπίδα. Καλοταξιδα τα τραγουδια σας και να έχετε πάντα κέφι.

Leave a reply