Θανάσης Καραβιώτης aka Vamos

Ο Θανάσης Καραβιώτης γνωστός και ως Vamos είναι γεννήθηκε στην Πάτρα όπου ζει μέχρι και σήμερα. Εργάζεται από την εφηβική του ηλικία στον χώρο της εστίασης. Στον ελεύθερό του χρόνο, του αρέσει να κάνει εξορμήσεις στη φύση, να γυμνάζεται και να ταξιδεύει.Προέρχεται από μια οικογένεια που νιώθει ότι ήταν, είναι και θα είναι πάντα εκεί για εκείνον, όπως μας είπε. Τον έχουν στηρίξει σε όλες τις επιλογές του, σε προσωπικό επίπεδο καθώς και στο μουσικό κομμάτι. Στο σπίτι υπήρχε πάντα μια “μουσική αύρα”, πότε από τη γιαγιά του που τραγουδούσε δημοτικά τραγούδια και άλλοτε από τον παππού του και τον πάτερα του παίζοντας στο μπουζούκι ρεμπέτικα και λαϊκά άσματα.– Το καλλιτεχνικό σου, πως προέκυψε?

– Αρχικά το καλλιτεχνικό μου όνομα ήταν Κράχτης το οποίο είχα σκεφτεί τη χρονική περίοδο που έκανα τις πρώτες μου “ταγκιές” και με ακολούθησε τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής μου πορείας στη μουσική σκηνή. Το 2018 μετά από ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη άλλαξα το καλλιτεχνικό μου όνομα σε Vamos. Είναι μια λέξη που με εκφράζει επειδή εκπέμπει αισιοδοξία, συλλογικότητα και δυναμισμό.– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το hip-hop? Ποιο το έναυσμα?

– Τα πρώτα μου hip-hop ακούσματα ήταν το 2004 σε ηλικία 11 ετών, τα Ημισκούμπρια οι Going Through και λίγο αργότερα οι ZN, Τιγρέ Σποράκια και Βήτα Πεις. Έγραψα τους πρώτους μου στίχους το 2008 στο σχολείο. Ένα χρόνο αργότερα έγραψα το πρώτο μου κομμάτι πάνω σε μια μελωδία από κιθάρα που είχε γράψει ένας αδερφικός μου φίλος ο Τίμος. Τότε ήταν που ανακάλυψα ότι μπορώ να εκφράσω, μέσω της hip-hop κουλτούρας, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματα μου.Ποιος είναι πίσω από τα κομμάτια σου και ποιος ο ρόλος τους?

Πίσω από σχεδόν όλα τα κομμάτια μου είναι η ομάδα μου, η Αγέλη. Αποτελείται από τους αδερφικούς μου φίλους, τους Σατάνη, Giem και Madd G. Όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σαν καλλιτέχνες άλλα και σαν άνθρωποι ο καθένας με τον τρόπο του και με αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα είτε μιλάμε για παράγωγη, ηχογράφηση, μίξη η mastering. Επίσης, θέλω να αναφερθώ στον πολύ καλό μου φίλο Ezekiel που με βοήθησε με την προώθηση της νέας μου δουλειάς Αγκάθι στον Ανθό (που ήδη υπάρχει σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες), στον Marne για τα beats, στη Jo Ilretias για το Cover art και στον JK1 από το Mixdown Studio για τις μίξεις και το mastering.– Δουλειές και συνεργασίες που έχεις κάνει μέχρι σήμερα και μελλοντικές επιθυμίες για συνεργασίες και δουλειές (spoiler)?

– Η πρώτη μου ολοκληρωμένη δουλειά ήταν ο δίσκος Μεταμόρφωση το 2014 με την Αγέλη. Δυο συνεργασίες στις όποιες θέλω να αναφερθώ είναι το κομμάτι “για τους Δις πιστούς” από το ομώνυμο mix tape των Giem & Madd G και το single “είναι για πάντα” με την Αγέλη. Δεν έχω κάποιο αγαπημένο κομμάτι και αυτό επειδή δίνω ένα μέρος του εαυτού μου σε όλες τις δουλειές μου.

– Όσα χρόνια ασχολούμαι με τη μουσική έχω συνεργαστεί με φίλους και ανθρώπους που γνωρίζω, προς το παρών συνεχίζω με αυτό το μοτίβο σε ό,τι αφορά τα ως τώρα σχέδια μου. Μελλοντικά θα ήθελα φυσικά να συνεργαστώ και με άλλους καλλιτέχνες του χώρου, τους οποίους σέβομαι και θαυμάζω χρόνια.

– Spoilάροντας… αυτόν τον καιρό ετοιμάζω νέα κομμάτια με την Αγέλη όπως και κάποια solo που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021.What about Lives?

Μέχρι στιγμής έχω λίγες εμφανίσεις στην πόλη μου ξεκινώντας από το 2009, κυρίως σε εκδηλώσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα στην Πλατεία Όλγας, Παράρτημα Πατρών και άλλα. Συμμετείχαμε σε μερικά live σε μαγαζιά της πόλης με την Αγέλη και εμφανιστήκαμε στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 2016 όπου παίξαμε με τους Doppio Colpo και Obnoxious Kas.


– Τι σε ενοχλεί τη σημερινή εποχή, σε κοινωνικό και μουσικό επίπεδο?

– Μερικά από τα πράγματα που με ενοχλούν περισσότερο είναι πρώτον… ο διαχωρισμός των κοινωνικών στρωμάτων με αποτέλεσμα ο πλούσιος να γίνεται πλουσιότερος και άλλοι να μην έχουν να φάνε. Δεύτερο… ο ρατσισμός που υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας εν έτη 2021 και τελικά ότι μετράμε την αξία με τα υλικά αγαθά και χάνουμε στην πνευματική ανάπτυξή.

– Θεωρώ πως ο λόγος για όλα αυτά είναι η έλλειψη παιδείας και πολιτισμού η οποία δημιουργεί άτομα ανήθικα και επιρρεπή στη διαφθορά καθώς δε γνωρίζουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε τον συμβολισμό και τη σημασία των πράξεων μας. Θέλω να πω ότι αυτό φαίνεται πολλές φορές και στη μουσική σήμερα. Βλέπω να προβάλλονται εικόνες και να ακούγονται στίχοι που, κατά τη δική μου άποψη, θέτουν λάθος πρότυπα για τη νέα γενιά. Προσπαθώ να έχω μια οπτιμιστική σκοπιά και θέλω μέσα από τη μουσική μου να εμψυχώσω να δώσω ελπίδα και να περάσω μηνύματα.About Sin..?

Όλοι κάνουμε λάθη και φυσικά δεν αποτελώ εξαίρεση. Πιστεύω όμως ότι με τα λάθη μαθαίνουμε, γινόμαστε καλύτεροι, πιο δυνατοί και σοφότεροι, αρκεί να μην πέφτουμε στην παγίδα της επανάληψης. Δε μετανιώνω για τίποτα προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου με τα λάθη και τα σωστά μου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΑΒΙΩΤΗ aka VAMOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ART’S NETWORK-MUSIC ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΣΤΗΚΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ…ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΆ ΑΚΟΜΑ!! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ…ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ !!

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ART’S NETWORK.

Αφήστε μια απάντηση